انتقاد دوباره روزنامه کیهان از استارتاپ‌ها

به گزارش استارتاپ ۳۶۰، حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه کیهان طی یادداشت جدیدی با عنوان “چرا به «دولت موازی» اجازه فعالیت داده‌اید؟” به تشریح دلایل اظهارات قبلی‌اش در مورد مصادره و سلب مدیریت پلتفرم‌هایی چون اسنپ، دیجی‌کالا و باقی آنها واکنش نشان داد.

مدیر مسوول روزنامه کیهان کمتر از دو هفته پیش در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲، در یادداشتی با عنوان «سکوهای مجازی یا دولت موازی؟!» نوشته بود برخی از پلتفرم‌های استارتاپی کشور به یک دولت موازی تبدیل شده‌اند و قوانین جاری کشور را زیر پا می‌گذارند و از خود هیچ سرمایه‌ای به میدان نیاورده‌اند. او خواهان سلب صلاحیت و مصادره مالکیت و مدیریت پلتفرم‌های خدمات آنلاین از جمله تپسی، دیجی‌کالا، اسنپ، طاقچه، دیوار، فیلیمو، روبیکا، آپارات و غیره از سوی نظام و دادن مدیریت آنها به نیروهای متعهد و پا به رکاب شد. به گفته مدیر مسوول کیهان زمزمه‌هایی برای تحقق این خواسته در میان مسوولان شنیده می‌شود.

اکنون در یادداشت جدید مدیر مسوول کیهان که یکم شهریور ۱۴۰۲ منتشر شده، حسین شریعتمداری نوشته است: «کدام نظام حکومتی و مردمی را سراغ دارید که به وجود و فعالیت یک «دولت موازی‌»! در ساختار خود تن بدهد؟! فعالیت پلتفرم‌های قانون‌گریز که وابستگی آنها به دشمنان ایران بر ملا شده است، فعالیت سکوهای سالم و مفید را که به مراتب فراتر از پلتفرم‌های وابسته است با دشواری روبرو می کند‌. چرا نباید مدیریت این سکوها تحت نظارت دولت به افراد صاحب صلاحیت سپرده شود؟! در‌این‌باره گفتنی‌ها و اسناد دیگری نیز هست که شرح آن را به فرصتی دیگر موکول می‌کنیم.»

مدیر مسوول کیهان در یادداشت جدید خود می‌گوید شمار قابل توجهی از مدیران نزدیک به ۴۰۰ پلتفرم فعال در ایران مردم و مردمی نیستند!

او منتقدان به یادداشت پیشین خود را دو گروه عنوان کرد. گروه نخست، افرادی که پیشنهاد کیهان درباره ضرورت نظارت بر فعالیت سکوهای مجازی را با منافع مفت و باد‌آورده و چند ده یا چند صد میلیاردی خود در تعارض می‌دیدند.

گروه دوم به اعتقاد مدیر مسوول کیهان، برخی از شخصیت‌ها و افراد درون جبهه انقلاب بودند که متاسفانه در برداشت از موضوع یاد شده بی‌دقتی کرده و بی‌آن که به اصل ماجرا توجهی داشته باشند، تقریبا همان ادعای تحریف شده گروه اول را تکرار کرده بودند و البته مودبانه و دلسوزانه.

طی دو هفته گذشته که از یادداشتِ نخست مدیر مسوول کیهان می‌گذرد، چهره‌های دولتی از جمله عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و مجتبی توانگر رییس کمیته دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس به یادداشت شریعتمداری واکنش نشان دادند و آن را موضع رسمی دولت در خصوص اکوسیستم استارتاپی کشور بیان نکردند.

پنج روز پیش انجمن تجارت الکترونیک تهران در واکنش به یادداشت اخیر مدیر مسوول روزنامه کیهان از نهادهای متولی خواست در برابر «اظهارنظرهای غیرکارشناسی، غیرواقعی و خلاف قانون» اقدام کنند. این انجمن تصریح کرد «ما همچنان به مسیرمان ادامه می‌دهیم.»

منبع: استارتاپ 360

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.