اقساط ماهانه وام ودیعه مسکن چقدر است؟/ وام گران‌قیمت برای حل مشکل اجاره!

مسکن

مشاور وزیر راه و شهرسازی روز گذشته از تصویب افزایش دو برابری وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت:‌ این وام پس از تایید شورای نگهبان ابلاغ می‌شود. اما اقساط ماهانه این وام چقدر است و تا چه اندازه برای مستاجران راهگشا خواهد بود؟

به گزارش تجارت‌نیوز، افزایش دو برابری وام ودیعه مسکن در جلسه هشتم شورای عالی مسکن مطرح و قرار بر این شد استانداران در جایگاه رئیس شورای مسکن استان‌ها و مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها جلسه‌ای ویژه‌ای را با شبکه بانکی برای وام ودیعه مسکن برگزار کنند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به تصویب افزایش دو برابری وام ودیعه مسکن، گفته است: این وام پس از تایید شورای نگهبان ابلاغ می‌شود. در این راستا نیاز بود در سطح استان‌ها یک پیگیری ویژه از شبکه‌های استانی انجام شود.این طرح ابتدا اوایل خردادماه امسال مطرح شد. بر این اساس نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره مسکن، با افزایش وام ودیعه مسکن (ماده ۱۱) به مستأجران موافقت کردند.بر این اساس سقف فردی وام ودیعه مسکن در سال اول اجرای قانون برای شهر تهران ۲۰۰ میلیون تومان، ۱۵۰ میلیون تومان، سایر شهر‌ها ۱۰۰ میلیون تومان و برای روستا‌ها ۴۰ میلیون تومان خواهد بود.البته لازم به ذکر است این ارقام در سال‌های بعد متناسب با تورم نقطه به نقطه اعلامی بانک مرکزی افزایش می‌یابد.

اقساط وام ودیعه مسکن

هنوز اطلاعات دقیقی از مدت بازپرداخت و سود مبلغ جدید برای وام ودیعه مسکن اعلام نشده است، اما اگر بر اساس شرایط گذشته پیش برود مدت بازپرداخت این تسهیلات برای مستاجران تهرانی، پنج ساله و سود آن نیز 23 درصد خواهد بود.

بنابراین مستاجران متقاضی وام ودیعه مسکن ماهانه باید حدود پنج میلیون و 600 هزار تومان به‌عنوان اقساط پرداخت کنند! در این صورت، وام اجاره مسکن بسیار گران‌قیمت خواهد بود.

مطالعه بیشتر: وام اجاره مسکن 2 برابر می‌شود؟

چگونه وام ودیعه مسکن بگیریم؟

ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از طریق آدرس saman.mrud.ir انجام می‌شود و به صورت آنلاین انجام می‌شود. پس از تایید مدارک و تعیین شعبه، مستاجر باید به شعبه مراجعه کرده و تشکیل پروند بدهد.

تبلیغات توسط تجارت‌نیوز

همچنین داشتن مدارکی مانند اجاره‌نامه رسمی و کدرهگیری برای دریافت وام ودیعه مسکن اجباری است. در صورت تایید نهایی، وام ودیعه مسکن ۱۴۰۲ به آن‌دسته متقاضیان و مستاجران که پیش از آن تسهیلاتی دریافت نکرده‌اند یا در سال‌های قبل موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند و تا کنون آن را تسویه کرده‌اند، تعلق خواهد گرفت.

وام ودیعه مسکن به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

وام ودیعه مسکن ابتدا صرفا برای متاهل‌ها طرح‌ریزی شد، اما بعد از گذشت مدتی با توجه با تقاضای موجود در جامعه دولت تصمیم گرفت زنان مجرد بالای ۳۵ سال و مردان مجرد بالای ۴۵ سال را جزو لیست خود براثی دریافت وام ودیعه مسکن قرار دهد.

بنابراین خانم‌های بالای ۳۵ سال در صورتی‌که خودسرپرست باشند و با خانواده زندگی نکنند، می‌توانند از تسهیلات اجاره مشمول آنها نیز می‌شود. همچنین مردان سرپرست خانوار که به دلیل فوت همسر، طلاق و متارکه مجرد هستند می‌توانند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند.

وام ودیعه مسکن مشکل مستاجران را حل می‌کند؟

تورم اجاره در سال 1402 روندی بی‌سابقه را طی کرد. بر این اساس قیمت‌ها از فروردین امسال روی نقطه‌ای قرار گرفته است که پیش از این حتی نمی‌شد گمان آن را برد.

اکنون مستاجران حتی برای اجاره مسکنی حداقلی در یک منطقه متوسط باید 200 تا 300 میلیون تومان رهن و حدود پنج میلیون تومان اجاره ماهانه پرداخت کنند.

مطالعه بیشتر: ۳۰۰۰ واحد مشاور املاک پلمب شد/ جریمه ۱۳۵ میلیارد تومانی بنگاه‌های مسکن

بنابراین می‌توان گفت این وام ممکن است گره از مشکل عده‌ای با شرایط مالی بهتر باز کند، اما برای دهک‌های اول جامعه به‌ویژه در شهر تهران راهگشا نخواهد بود، زیرا هم مراحل دریافت آن دشوار است و هم پرداخت اقساط آن برای آنها در کنار مبلغ پرداختی برای اجاره مشکل است.

از سوی دیگر کسانی که سال گذشته وام ودیعه مسکن را دریافت کرده‌اند، به مدت پنج سال نمی‌توانند دوباره وام را دریافت کنند مگر اینکه کامل آن را تسویه کرده باشند! بنابراین مستاجران با این میزان تورم ممکن است مشکل آنها امسال حل شود، اما قاعدتا سال بعد مجبور مواجه شدن با مانع بزرگ اجاره مسکن هستند.

آخرین اخبار حوزه مسکن را در صفحه مسکن تجارت‌نیوز بخوانید.

مطالعه بیشتر: جایگاه صنعت در ساخت مسکن / روش ساخت و ساز در ایران سنتی است؟منبع: تجارت‌نیوز

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.