۲ رویکرد رسانه‌های معاند در انعکاس حماسه اربعین

۲ رویکرد رسانه‌های معاند در انعکاس حماسه اربعین

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، نشست «اربعین، وحدت و اقتدار مقاومت» به همت مؤسسه مطالعات جهان معاصر برگزار شد.

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه اربعین یک واژه پذیرفته شده و قابل قبول در سنت‌های اسلامی است، اظهار داشت: موضوع اربعین برای وفات یافتگان و شهدا موضوعی است که در اسلام جا افتاده و اربعین حسینی بیش از یک هزار سال سابقه دارد.

میزبانی اهل سنت از زائران اربعین

وی با بیان اینکه حماسه پیاده‌روی اربعین که با خیل میلیونی زائران برگزار می‌شود، موضوع جدیدی نیست، افزود: زیارت اربعین حسینی از سال‌ها قبل مورد توجه قرار داشته است. با توجه به نوع شهادت سیدالشهدا علیه‌السلام، اربعین امام حسین با سایر ائمه و حتی پیامبر اعظم (ص) تفاوت دارد.


صدرالحسینی

صدرالحسینی با اشاره به اینکه اربعین، خاص شیعیان ایرانی و عراقی نیست، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از میزبانی را اهل سنت انجام می‌دهند و میزبانی اهل سنت برای شیعه و سنی فرقی ندارد. نکته جالب در اربعین، حضور غیرمسلمانان و علمای سایر ادیان در این راهپیمایی عظیم است.

۲ رویکرد رسانه‌های معاند در انعکاس حماسه اربعین

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با بیان اینکه فلسطین به عنوان موضوع جهان اسلام مورد توجه اربعینی‌ها قرار گرفته است، تصریح کرد: ۶۴۰ نفر از علمای شیعه و سنی کشورهای مختلف در اجلاسی دور هم جمع شدند و به موضنوع اربعین پرداختند. اما نظام سلطه توسط رسانه‌های خود به موضوع اربعین در سال‌های گذشته به ۲ شکل پرداخته است؛ یکی بایکوت خبری و دیگری کوچک شمرده شدن اجتماع میلیونی مسلمانان.

وی ادامه داد: برخی از رسانه‌های اصلی و مرجع جهان درباره اربعین خبری منتشر نکرده و این حماسه عظیم را بایکوت می‌کنند. برخی دیگر هم با توجه به انعکاس اربعین در شبکه‌های اجتماعی، مجبور به پرداختن به آن می‌شوند که البته این رویداد عظیم را طوری انعکاس می‌دهند که گویی اجتماعی محدود است تا کوچک شمرده شود.

صدرالحسینی با اشاره به اینکه ما نباید این نکته را فراموش کنیم که اربعین، بزرگ‌ترین اجتماع بشری است، تصریح کرد: برخی تحلیلگران مدعی شده‌اند که کشورهای شیعه می‌خواهند که اربعین را جایگزین حج کنند. آنها با چنین اقداماتی به دنبال کوچک شمردن گستره‌ زائران اربعین هستند. آنچه آموزه های عقلی و دینی تأکید می‌کند، این است که هرچه دشمن نمی‌پسندد، باید بزرگ‌ بشماریم. بر همین اساس، رسانه‌های دیدار، شنیداری و مجازی و همه افراد که اعتقادی به توحید دارند، باید به این حماسه توجه ویژه داشته باشد.

اعلام آمادگی بیش از ۵۰۰ خبرنگار خارجی برای پوشش حماسه اربعین

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ خبرنگار خارجی برای پوشش حماسه اربعین اعلام آمادگی کرده‌اند، گفت: به جز اصحاب رسانه، همه مجموعه‌ها با یک دوربین فیلمبرداری یا دوربین تلفن همراهشان در مسیر فعال هستند و‌ میلیون‌ها عکس‌ منتشر می‌کنند. برخی نهادهای فرهنگی در کشور بعد از اربعین جشنواره‌ای برگزار می‌کنند که تشویقی برای ثبت وقایع تاریخ به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی بر اساس فرمایش امام خمینی (ره) وحدت را به عنوان عناصر اصلی برای پیروزی انقلاب می‌دانستند و پس از ایشان نیز رهبر معظم انقلاب به آن به شدت تأکید دارند، تصریح کرد: اگر اربعین را جایی برای وحدت بدانیم، نباید به امور تفرقه‌آمیز بپردازیم. در شدیدترین شرایط بحرانی و امنیتی، مناطق حساس دست گروهی بود که ممکن است برخی ایرانیان، آنها را در خطوطی غیر از جمهوری اسلامی ببینند، اما رفتار و سیاست جمهوری اسلامی ایران به انها ثابت کرد که ایران در اربعین موضع‌گیری خاصی ندارد.

تلاش ستودنی دولت عراق در پذیرایی از زائران اربعین

صدرالحسینی با بیان اینکه هر عامل اختلافی در اربعین رخ دهد، باید مطمئن شد دست شیطانی جن و انس پشت آن است، گفت: شناخت فرهنگ میزبان برای میهمان مهم است. میزبانان محترم عراق هر سال آنچه دارند خالصانه در اختیار زائران می‌گذارند.

وی با اشاره به اینکه موکب‌داران عراقی هم چند بار به ایران آمدند و بعد از اربعین هم قرار است این امر اتفاق بیفتد، افزود: السوداتی خالصانه‌ترین اقدامات را برای پذیرش زائران داشته است و در سال‌های اخیر این امر ثابت شده که روابط ملت‌ها روی روابط دولت‌ها اثرگذار است.

وحدت زمینه‌ای برای اقتدار جهان اسلام

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با بیان اینکه امسال تعداد زائران اربعین نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: تا شب گذشته بیش از پنج هزار نفر فقط از آذربایجان آمدند و به عراق سفر کردند. پذیرش این تعداد زائر در حوزه‌های مختلف کار راحتی نیست. ما نباید بستر اصلی که دولت عراق فراهم می‌کند، فراموش کنیم. این امر‌ می‌تواند در حوزه نزدیکی دو ملت و نزدیکی سازمان‌های دولتی حاکمیتی و مراودات اقتصادی و امنیت در مرزها مؤثر باشد.

صدرالحسینی با اشاره به اینکه یکی از تأکیدهای رهبر معظم انقلاب تبدیل شور به شعور است، ادامه داد: وقتی صحبت از وحدت کردیم، باید توجه کنیم که از دریچه وحدت، به اقتدار دو ملت می‌رسیم و این وحدت زمینه‌ای برای اقتدار جهان اسلام خواهد بود.

باز شدن راه کربلا را مدیون رزمندگان و شهدا هستیم

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر رو به رشد بودن شور اربعینی و ‌تبدیل آن به شعور حسینی مشهود است، گفت: نباید فراموش کنیم که فرهنگ بزرگ و انسان ساز اربعین می‌تواند به حرکت‌های عظیم تبدیل شود. بسیاری از همرزم‌های ما پشت لباس می‌نوشتند «تا کربلا راهی نیست». اکنون که مسیر کربلا باز شده است، باید بدانیم این آرامش و امکاناتی را که در مسیر پیاده‌روی اربعین فراهم است، مدیون رزمندگان و شهدا هستیم.

صدرالحسینی با اشاره به اینکه نظام سلطه در پی فاصله و اختلاف افکنی بین ما و عراق بوده است، اظهار داشت: نباید فراموش کنیم ما و عراق یک ملت هستیم و موضوعات مختلف نمی‌تواند ما را جدا کند. امروز در معادلات منطقه‌ای عنصری به نام مقاومت وجود دارد و موضوع اصلی اعتقاد به سنت الهی و‌ تدین به ادیان توحیدی مورد توجه است.


مجتبی حیدری

گفتمان حاکمیت اسلام را در اربعین پیگیری کنیم

همچنین مجتبی حیدری، کارشناس ارشد مسائل عراق با بیان اینکه نگاه خیلی افراد به اربعین نگاه انجام مناسک است، گفت: امام حسین علیه‌السلام مناسک حج را رها کرده و به موضوع مهمتری یعنی گفتمان حاکمیت اسلام پرداختند. بنابراین ما هم در مسیر اربعین باید چنین اعتقادی را دنبال کنیم. اما آیا وقتی به سوی اربعین می‌رویم، به عنوان لشکر صاحب الزمانی می‌رویم؟

وی با اشاره به اینکه سال گذشته گروهی از علمای فلسطین آمدند و استقبال خوبی از آن‌ها هم صورت گرفت، تصریح کرد: این حضور اتفاق مثبت و نشانگر اتحاد مسلمانان است. همدلی مردم ایران و عراق هم در اربعین قابل توجه است. دشمنان به دنبال حذف ایران در معادلات عراق بودند که در اربعین که این توطئه‌ها خنثی شده است.

اربعین زمینه‌ساز‌ حضور جوانان در هسته‌های مردمی بود

حیدری با بیان اینکه اربعین امسال درحالی برگزار می‌شود که منطقه از چالش و بحران‌هایی عبور کرده است، گفت: شبکه های عراقی مراسم اربعین را پوشش می‌دهند. همزمان با پوشش تصویری اربعین، سرودهای حماسی در کنار مداحی نیز پخش می‌شود که حال و هوای زائران را متناسب با این مسیر متحول می‌سازد.

وی با اشاره به اینکه اربعین زمینه‌ساز‌ حضور جوانان در هسته‌های مردمی بود و نیروهای مقاومت هم فعال شدند، افزود: سال گذشته در عمود ۸۳۳ جمعی از علمای فلسطین حضور یافتند. ایران تنها کشوری است که همیشه در طول سال با اهل سنت فلسطین در ارتباط است و این روابط را در امور فرهنگی و سیاسی هم حفظ می‌کند.

پایان پیام/

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.