خبرگزاری فارس؛ فارس من| اگر درخانه فرزندی دارید احتمالا با شبکههای نهال و پویا آشنا هستید. شبکههایی که روزانه از ساعت ۸ تا ۲۲ برنامههای متنوعی را برای خردسالان و کودکان به نمایش میگذارند؛ برنامههایی که درحال حاضر نقش بزرگی در تربیت کودکان برعهده دارند. با توجه به پژوهشهای انجام شده، کارتون ها و انیمیشن ها میتوانند به کودکان کمک کنند تا درک بهتری از جهان پیرامون خود پیدا کنند و مهارتهای ارتباطی، اجتماعی و حل مسئله خود را تقویت کنند. اما به گفته عدهای از مخاطبان، بعضی از این برنامهها حاوی صحنههای خشونتآمیز و نامناسب هستند. صحنههایی مانند قتل، خونریزی، دروغگویی، فریب و… که میتواند ذهن و روان کودکان را دچار آسیب کند. به این بهانه، به سراغ سردبیر پویشی که به تازگی برای مقابله با این معضل ثبت شده است رفتیم. پویشی که تا الان توانسته است امضاء حدود ۴۰۰ نفر را جمع کند. البته پیش از این نیز پویش های متعددی در این خصوص ثبت شدهاند.
معصومه وحدتی سردبیر پویش گفت: «کارتون و انیمیشن برای کودکان یکی از مهمترین وسایل تفریحی و آموزشی است. اما در عین حال، برخی از کارتونها و انیمیشنها ممکن است باعث تغییر در الگوی تفکر کودکان شوند. برخی از این ها ممکن است مثبت باشند، مانند پیوستن به ارزشهای خانوادگی و دوستداشتن همتیمیها، در حالی که برخی دیگر میتوانند منجر به نگرانی و افسردگی شوند.»
صحنهای از انیمیشن پهلوانان
وی که خود صاحب دو فرزند است ادامه داد: «من یک دختر ۲ساله و یک پسر ۱۰ساله دارم که از مخاطبان شبکه های نهال و پویا هستند. بارها پسرم را درحالی دیدهام که به تماشای صحنههای خشن و نامناسب در قالب انیمیشن مشغول بوده است. صحنههایی که باعث شد فرزندم پرخاشگر و خشمگین بشود و حرکاتی که در کارتون یاد گرفتهبود را بر سر خواهرش اجرا کند! به عنوان مثال انیمیشن «بچه رئیس» که دفعات زیادی پخش شده، نشاندهنده مفاهیمی مانند دروغ و فریب و بیاحترامی است و کاراکتر اصلی انیمیشن به پدر و مادر خود دروغ میگوید و برخورد تند میکند. یا انیمیشنهایی با محتوای جنگی و رزمی که در آن افراد یکدیگر را به راحتی از بین میبرند و قبح "قتل" را برای کودک میشکنند. متاسفانه چندین دفعه پیش آمده که فرزندم در خواب کابوس یکی از شخصیتهای منفی را دیده و به شدت ترسیدهبود. یا لحن صحبت کردن دخترم به تقلید یکی از شخصیتهای کارتونی تغییر کرده بود. حتی من هم با اینکه سن زیادی دارم وقتی بعضی از این صحنهها را میبینم دچار اضطراب و ناامنی میشوم چه برسد به کودک ۱۰ساله.»
انیمیشن بچه رئیس
صحنهای ترسناک که در شبکه پویا پخش شد
این بانوی طلبه افزود: «چطور امکان دارد از یک نهال، درخت سالمی بروید وقتی خوراکش مسموم است؟ آیا کودکی که در این سن، ذهنش با خشم و تحور و برهنگی تغذیه شود میتواند در آینده نقش فعال و مفیدی داشتهباشد؟ اگر معتقد هستیم که رسانه ملی وظیفه رشد و توسعه انسانی مردم را دارد، پس باید محتوای مناسبی هم تولید کنیم؛ درصورتی که عموما یا تولیدات خارجی به نمایش گذاشته میشود که مخرب است یا تولیدات داخلی که کیفیت بسیار پایینی دارد و مخاطب جذب نمیشود.»
درصورتی که شما هم موافق این پویش هستید با امضاء و انتشار آن را حمایت کنید. پویشهایی که به ۱۰۰۰ امضا برسد در دستور کار پیگیری فارس من از مراجع قانونی قرار میگیرد.
پایان پیام/
منبع: فارس