به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، یکی از شهرهای اقماری اطراف تهران که طی سال های اخیر رشد جمعیت پرشتابی را تجربه کرده و پیش بینی می شود تا سال 1405 تعداد ساکنان آن به مرز 700 هزار نفر برسد، شهر جدید پرند است. این شهر در 35 کیلومتری غرب پایتخت و در حاشیه آزاد راه ساوه واقع شده است. جمعیت حال حاضر شهر پرند حدود 450 هزار نفر بوده و روزانه بین 30 تا 40 هزار نفر بین شهرهای تهران و پرند در تردد هستند که بخش عمده ای از آنها از طریق آزاد راه تهران-ساوه به محل کار خود دسترسی پیدا می کنند. در حقیقت دغدغه خانواده های این جمعیت قابل توجه، صحت و سلامت سرپرستان خانوارهایی است که برای امرار معاش، مجبور هستند هر روز با جاده مرگ مواجه شوند.
58 کشته طی یک سال در آزادراه تهران – ساوه
ظاهرا بعد از استان فارس، بیشترین تعداد تصادفات وسایل نقلیه به استان تهران مربوط می شود. به طور مثال در 6 ماهه نخست امسال، وقوع 582 فقره تصادفات درون شهری، برون شهری و روستایی در استان تهران ثبت شده است و نکته عجیب تر آنکه در همین ماه شهریور 122 نفر بر اثر این تصادفات جان خود را از دست داده اند! اما یکی از پرخطرترین جاده های بین شهری استان تهران، آزادراه تهران – ساوه (موسوم به جاده مرگ) است؛ نبود دوربین های نظارتی به اندازه کافی، خستگی و خواب آلودگی رانندگان، تردد وسایل نقلیه سنگین و نواقص سیستم روشنایی آزادراه، این معبر پرتردد حمل و نقلی را بسیار مخوف ساخته است.
طبق آخرین داده های آماری ، سال گذشته 58 نفر در آزادراه تهران – ساوه جان خود را از دست داده و شمار بسیار بیشتری از هموطنان نیز دچار نقص عضو و یا آسیب دیدگی های خفیف و شدید شده اند.
18 سال پیش عملیات اجرایی مترو پرند آغاز شد
قدری به عقب برگردیم؛ مطالعات و بخشی از عملیات اجرائی پروژه خط متروی تهران- پرند در سال 1384 در محدوده شهر جدید پرند توسط وزارت راه و شهر سازی آغاز شد. در سال 1389 بخشی از پروژه و در سال 1391 کل پروژه به شهرداری تهران(شرکت مترو) واگذار شد که قرارداد و عملیات اجرائی آن مجدداً توسط پیمانکاران شرکت مترو در همان سال آغاز شد. لازم به توضیح است اعتبارات پروژه 100% عمرانی بوده و می بایست توسط دولت (سازمان برنامه و بودجه)تخصیص داده شود.
بخشی از پروژه ، حدفاصل ایستگاه شاهد تا شهرآفتاب (به طول 4 کیلومتر) در ابتدای سال 95 و بخش دوم حد فاصل ایستگاه شهرآفتاب تا فرودگاه امام خمینی(ره)(به طول 26 کیلومتر) در مرداد ماه سال 96 مورد بهره برداری اولیه قرار گرفته و تاکنون در حال مسافرگیری است لیکن اتمام کامل طرح نیازمند عملیات تکمیلی از جمله سیستم سیگنالینگ و تکمیل تجهیزات برقی و تهویه است.پیش بینی می شود بخش آخر پروژه ، حدفاصل ایستگاه فرودگاه امام خمینی(ره) تا ایستگاه پرند (به طول 19 کیلومتر) و ایستگاه شهر جدید پرند بزودی در اختیار مردم قرار گیرد.
روزهای حساس مترو شهر پرند
پروژه تکمیل خط مترو تهران-پرند که در واقع مسیر 19 کیلومتری بین فرودگاه امام خمینی (ره) تا شهر جدید پرند را شامل میشود (چرا که امتداد خط یک مترو تا فرودگاه امام خمینی (ره) ایجاد شده و مسافرگیری در این قطعه جاری است) روزهای حساس و سرنوشت سازی را پشت سر میگذارد.
پس از انجام موفقیت آمیز تست سرد این خط که تیرماه سال گذشته صورت گرفت، مسئولان و دستاندرکاران امر از راه اندازی کل خط مترو تهران-پرند در سال جاری خبر دادند. این در حالی است که ارزش پروژه مذکور ( در بخش حدفاصل فرودگاه امام خمینی (ره) تا شهر پرند) به ارزش امروز پول رایج کشور، مبلغی فراتر از 5 هزار میلیارد تومان است.
در حال حاضر واگذاری 25 هکتار زمین به عنوان منبع تامین غیر نقد کارهای باقی مانده پروژه (عمدتاً بخش تجهیزاتی) روال اداری خود را طی می کند. از طرفی وزارت نیرو نیز باید مساله تامین برق پروژه به میزان 15 مگاوات را تعیین تکلیف کند. با این حال ریل دوم مترو در بخش حدفاصل فرودگاه امام خمینی (ره) تا شهر جدید پرند نیز نصب شده است تا این پروژه در زمان افتتاح، شامل یک خط رفت و یک خط برگشت باشد.
درمسیر فرودگاه امام خمینی(ره) تا شهر جدید پرند ، فقط 4 عدد پل برای گذر از روی جاده ها و خطوط راه آهن ساخته شده است.از 19 کیلومتر مسیر ریلی از فرودگاه امام خمینی (ره) تا شهر پرند، کل مسیر رفت و برگشت ریلگذاری شده است.دیواره شمالی این مسیر 19 کیلومتری (دیوار بتنی)کامل شده است. تامین و نصب ریل سوم مسیر، پیشرفت 80 درصدی داشته است.بیش از 60 درصد تجهیزات پروژه تهیه شده است.50 درصد عملیات کابل کشی کل مسیر صورت پذیرفته است.در حال حاضر پیشرفت ساختمانی ایستگاه پرند 98 درصد است.
پرند در یک قدمی بهره برداری است؛ تست گرم آن در اواخر هفته آینده انجام و از ابتدای مهر مسافرگیری در این مسیر صورت می گیرد.
پایان پیام/
منبع: فارس