حامد کرمی مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: ساختار تشکیلاتی دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات مبتنی بر سه مسأله عمده بازرسی، پاسخگویی به شکایات و ارتقای سلامت اداری است.
وی افزود: در حوزه بازرسی حسب گزارشهایی که از طریق شهروندان یا ذینفعان و مخاطبان ما در دانشگاه اعم از اعضای هیأت علمی، کارمندان و دانشجویان به ما ارائه میشود نسبت به سازمانها و مجموعههای وزارت علوم بازرسیهای موردی و دورهای را داریم و میزان عملکردشان با توجه به قوانین و مقررات و اسناد بالادستی مورد ارزیابی قرار میگیرد تا اگر مسائل و مشکلاتی باشد مورد بررسی قرار گیرد.
* پاسخگویی به شکایات در بازه زمانی ۱۵ روزه
مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم اضافه کرد: از گذشته برای پاسخگویی به شکایات در وزارت علوم سامانهای برای ارائه شکایات توسط ذینفعان ما که در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و اداری است تعبیه شده که قبول شکایت میکنیم و اخیراً با حمایتهایی که وزیر علوم از مجموعه دفتر بازرسی داشتند مدت زمان شکایات را کوتاهتر میکنیم و بازه زمانی ۱۵ روزه را برای پاسخگویی سازمانها و دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم قرار دادهایم تا حصول نتیجه سعی میکنیم شکایات را پیگیری کنیم.
* شناسایی حدود ۷۰ گلوگاه فساد توسط سازمان بازرسی وزارت علوم
کرمی به ارتقای سلامت اداری اشاره کرد و گفت: یکی از شعارهای دولت مردمی در حوزه سلامت اداری، مبارزه با فساد و گلوگاههای فساد و تعارض منافع است. دفتر بازرسی در این دولت اقدام به تشکیل کارگروه ارتقای سلامت اداری در سطح وزارتخانه کرده است و با جلسات و بررسیهای کارشناسی که انجام شده نزدیک به ۷۰ گلوگاه فساد که محلی برای تعارض منافع بوده و میتوانسته زمینهساز فساد باشد را شناسایی کردهایم و درصدد هستیم این تعارض منافع و محلی که میتواند باعث بوجود آمدن فساد شود را حل کنیم که تا به امروز بخشی از آن انجام شده و مابقی هم در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: برای بالا بردن سطح سلامت اداری در زیرمجموعههای وزارت علوم و حتی ستاد وزارت علوم انتصاب بازرسان معتمد در خود سازمان ستاد وزارت علوم و دانشگاههای معین در سراسر کشور است که فرایند آن شروع شده و تعدادی منصوب شدهاند و تعدادی نیز در آستانه انتصاب هستند که آنها نماد یک نشانه در مجموعه آموزش عالی هستند که اگر مواردی از تخلف یا فساد وجود داشته باشد بتوانیم در اسرع وقت با آنها برخورد قانونی لازم را انجام دهیم.
مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم یادآور شد: عمدتاً دانشجویان شکایات یا مسائلی را مطرح میکنند که بیشتر در مسائل آموزشی، خوابگاهی، نقل و انتقالات و وام است؛ میتوان گفت تنوع بیشماری در حوزه شکایت داریم و طبیعی است با دانشجویان متعددی که داریم این حجم و تنوع طبیعی است و ما در سازمان بازرسی تلاش میکنیم اصلاح رویهها و روندها را داشته باشیم.
کرمی در پاسخ به این سوال که بیشترین شکایتها مربوط به کدام دانشگاهها است، گفت: تعداد دانشجویان و دانشگاههای دولتی بیشتر است و طبیعتاً شکایتهایشان هم بیشتر است؛ البته در دانشگاههای پیام نور و غیرانتفاعی که به نسبت گستردگی تعدادشان زیاد نیست همکاران ما درصدد کسب رضایت دانشجویان و فراهم کردن رفاه آنها هستند و اگر حتی یک مورد هم شکایت مطرح شده باشد در دفتر بازرسی وظیفه خودمان میدانیم تا حصول نتیجه پیگیری و رسیدگی کنیم.
وی در پایان گفت: علاوه بر دانشجویان، اساتید،کارمندان و شهروندان عادی نیز به عنوان ارباب رجوع شکایاتی دارند که مورد بررسی قرار میگیرد و نمیتوانیم بگوییم کدامشان بیشتر است.
پایان پیام/
منبع: فارس