انصاف نیوز نوشت: او خانواده سلطنتی و حکومت را به همدستی در توطئه تصادف ساختگی و مرگبار متهم میکرد
محمد الفاید مصری مدتی مالک باشگاه فولام بود، همسر وال او سمیره خاشقچی عمه جمال خاشقچی و همچنین برادر عدنان خاشقچی تاجری که با ایران رابطه خوبی داشت بود. پسرش دودی الفاید به همراه پرنسس دایانا کشته شد. شایعاتی محمد الفاید این تصادف را ساختگی و آن را قتل میدانست. شایعه ای نیز درباره فساد مالی و سیاسی او نیز در در دهه ۹۰ میلادی مطرح شده بود.
، محمد الفاید، مالک سابق فروشگاه مجلل هارودز در لندن و پدر مردی که در سانحه تصادف اتومبیل با دایانا کشته شد، در ۹۴ سالگی درگذشت.
الفاید، تاجر مصری خودساختهای بود که روزگاری باشگاه فوتبال فولام را در تملک داشت.
محمد الفاید ۲۶ سال پیش به سوگ پسرش دودی الفاید نشست که در سانحه اتومبیل با شاهدخت دایانا در پاریس جانش را از دست داد. محمد الفاید ساختار و بدنه حکومتی کشور بریتانیا را در مرگ آنان مقصر میدانست و سالهای باقی عمرش را صرف مبارزه با آن کرد.
خانواده او روز جمعه در بیانیهای اعلام کردند که محمد الفاید «همسر، پدر و پدربزرگ محبوبشان» روز چهارشنبه ۳۰ اوت ۲۰۲۳ بر اثر کهولت سن درگذشت.
الفاید باور داشت که فرزندش دودی و شاهدخت دیانا در جریان توطئهای که شاهزاده فیلیپ، همسر ملکه الیزابت دوم، طراحش بود کشته شدند. او میگفت که خانواده سلطنتی بریتانیا از دوستی شاهدخت دایانا با یک مرد مصری ناراضی بودند و آنان را به ساختن و پرداختن آن تصادف مرگبار متهم میکرد.
الفاید حتی مدعی شده بود که شاهدخت دایانا باردار است و قصد ازدواج با دودی را داشت اما خانواده سلطنتی با ازدواج شاهزاده خانم با مردی مسلمان مخالف بودند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، محمد الفاید در سال ۲۰۰۸ گفته بود که فهرست توطئهگران ادعایی او شامل افرادی چون شاهزاده فیلیپ، شاهزاده چارلز (پادشاه کنونی بریتانیا)، تونی بلر نخستوزیر سابق، سارا مککورکودیل خواهر شاهدخت دایانا، دو رییس سابق پلیس لندن و یک مامور سابق سیا میشد.
تحقیقات پلیس نتیجه گرفت که تصادف مرگبار اتومبیل شاهدخت دایانا و دودی الفاید به دلیل بیدقتی راننده و در حالی بود که عکاسان پاپاراتزی آنان را تعقیب میکردند.
محمد الفاید در ۲۷ ژانویه ۱۹۲۹ در اسکندریه مصر متولد شد و با آن که پدرش بازرس مدرسه بود به حملونقل علاقه داشت کسبوکار خود را راهاندازی کرد. الفاید در دهه ۱۹۶۰ به بریتانیا رفت و امپراتوری خود را بنا نهاد.
او و برادرش در دهه ۱۹۸۰ برای مالکیت گروه تجاری «فریزر» رقابت کردند و توانستد ۳۰ درصد از سهام آن را از رقیبشان بخرند و در سال ۱۹۸۵ مالکیت هارودز را با ۶۱۵ میلیون پوند در دست گرفتند.
الفاید بر سر این معامله با مقامهای بریتانیایی دچار مشکل شد و وزارت تجارت و صنعت در تحقیقاتش گفت که برادران الفاید درباره ثروت خود صادق نبودند.
نام الفاید در پرونده رسوایی که در دهه ۱۹۹۰ بدنه سیاسی بریتانیا را متلاطم کرد نیز مطرح شد و در آن زمان گفته شد که الفاید در ازای پرسیدن سوال در مجلس عوام، به نیل همیلتون، قانونگذار وقت بریتانیا پاکتهای مملو از پول و اقامت مجلل در هتل ریتز پاریس هدیه داده است.
311311
منبع: خبرآنلاین