به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، رسانههای محلی اعلام کردند دولت کلمبیا و شورشیان نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا (فارک) به توافق آتش بس دست یافتند و با آغاز مذاکرات صلح موافقت کردند.
دفتر کمیساریای عالی صلح متن این توافقنامه را منتشر کرده است. در این توافقنامه آمده است که این آتشبس « به منظور آغاز فرآیند مذاکره برای صلح… به موازات آتش بس موقت در سطح منطقه ای و ملی» انجام شده است.
آنگونه که در این تواقنامه آمده دو طرف تاریخ، مکان و کشورهای ضامن روند صلح را متعاقبا اعلام خواهند کرد.
در دسامبر پارسال گروه فارک و ارتش آزادیبخش ملی (ELN)، دومین گروه بزرگ شورشی در کلمبیا پس از فارک، آتش بس دیگری را به عنوان کمکی به گفتگوهای جاری با دولت گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا امضا کردند.
دولت کلمبیا برای پایاندادن به درگیریهای مسلحانه ۵۰ ساله در این کشور به دنبال توافق صلح با گروههای مسلح است.
گروه شورشی فارک، به عنوان یک نیروح مسلح چپ در سال ۱۹۶۴ ایجاد شد و مبارزه مسلحانه علیه دولت کلمبیا را آغاز کرد. در سال ۲۰۱۷، پس از یک فرآیند خلع سلاح، به «حزب سیاسی نیروی انقلابی» تبدیل شد. با این حال برخی از اعضای این گروه همچنان حاضر به کنار گذاشتن سلاح نیستند و به درگیریهای مسلحانه با نیروهای دولتی ادامه میدهند.
اواخر خردادماه امسال نیز دور سوم مذاکرات دولت کلمبیا و گروه مسلح موسوم به «ارتش آزادی بخش ملی» (ELN) که در کوبا آغاز شدکه با امضای «توافقنامه آتش بس موقت ۶ ماهه» به پایان رسید. «برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا اعلام کرد که پس از مذاکرات، توافقنامه آتش بس ۶ ماهه حاصل شده است. این آتش بس موقت از سوم آگوست سال جای میلادی اجرایی خواهد شد.
دور دوم مذاکرات صلح میان دولت کلمبیا و گروه شورشی مسلح به نام «ارتش آزادیبخش ملی» که در مکزیک برگزار شد، با به رسمیت شناختن «وضعیت سیاسی» این گروه در ۲۰ اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به پایان رسید. در بیانیه مشترک مذاکرات نهایی که از ۱۴ فوریه سال جاری در مکزیکوسیتی آغاز شد، آمده بود: با توجه به بهرسمیت شناختن ارتش آزادیبخش ملی، مذاکرات و گفتگوها با ماهیت سیاسی و با هدف دستیابی به یک راه حل در چارچوب قانون اساسی و اختیارات قانونی دولت ملی مورد توافق طرفین قرار گرفت.
کشورهای مکزیک، ونزوئلا، شیلی، نروژ و برزیل ضامن مذاکرات صلح بین دولت کلمبیا و گروه ارتش آزادیبخش ملی» اعلام شدند و کشورهای سوئد، آلمان، سوئیس و اسپانیا به عنوان کشورهای «دوست» برای حمایت و همکاری عمل می کنند.
«گوستاوو پترو» (Gustavo Petro) رئیس جمهور کلمبیا که در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد و در ۷ آگوست ۲۰۲۲ مسئولیت را بر عهده گرفت، قول داده بود که توافقنامه صلح ۲۰۱۶ با نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا (FARC) را اجرا و مذاکرات صلح با ارتش آزادیبخش ملی را انجام دهد.
منبع: مهر