تشکیل ستاد بحران در قبرس بعد از حملات گسترده به مهاجران

تشکیل ستاد بحران در قبرس بعد از حملات گسترده به مهاجران – اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، پس از تظاهرات علیه پناهجویان و مهاجران، شورش های شدیدی در شهر بندری لیماسول قبرس رخ داده است. حدود 350 مظنون متعلق به جناح راست در این شورش ها شرکت داشتند که برخی رسانه ها تا 500 نفر را گزارش کردند. این افراد به مغازه های مهاجران و خود آن ها حمله کردند.

نیکوس کریستودولیدیس، رئیس جمهور قبرس در این باره ابراز خشم و ناراحتی کرده و گفت: او از این حوادث شرمنده است. او در آغاز جلسه بحران روز شنبه این سخنان را ایراد کرد. وزیر کشور، وزیر دادگستری، حفاظت ملکی، نیروی انتظامی و آتش نشانی نیز در این نشست حضور داشتند.

کریستودولیدیس گفت: من از اتفاق دیروز خجالت می کشم. کسانی که مسئول هستند نیز باید خجالت بکشند.» منظور او از این جمله سازمان دهندگان تظاهرات و همچنین پلیس و وزرای مسئول بود که آنها را مورد سرزنش قرار داد. وی تاکید کرد: این طور نمی تواند باشد که دولت نتواند از شهروندان و خارجیان خود محافظت کند.

بر اساس گزارش رسانه ها، افراد نقابدار شرکت کننده در این شورش ها شعار «مهاجران قبرس را ترک کنید» سر دادند. آنها وسایل آتش زا و سنگ پرتاب کردند، سطل های زباله را به آتش کشیدند و مغازه ها و وسایل غذاخوری را شکستند. پلیس از گاز اشک آور و ماشین آب پاش علیه معترضان استفاده کرد. به گزارش قبرس تایمز در جریان این ناآرامی ها پنج نفر مجروح و 13 نفر دستگیر شدند.

روزنامه نگاری که این شورش ها را پوشش می داد گفت که مردان کلاهدار به خارجی ها حمله کردند و آنها نیز به نوبه خود از سایر قبرسی ها کمک گرفتند تا به محل امن برسند. به گفته وی پلیس قادر به محافظت از شهروندان و خبرنگاران نبود. یک گروه تلویزیونی نیز مورد حمله مردان نقابدار قرار گرفت. رسانه های قبرس از "شرایط شبه قتل عام" خبر دادند. افراط‌گرایان راست‌گرا پیش از این در آخر هفته گذشته به مهاجران در شهر کوچک کلراکا حمله کرده بودند.

به گفته وزارت کشور قبرس، پناهندگان و مهاجران اکنون شش درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. به نسبت جمعیت، این جمهوری جزیره ای کوچک بیشترین تعداد درخواست پناهندگی در سال را در اتحادیه اروپا دارد. کمپ های پناهندگان در این کشور بیش از حد شلوغ است و محله های یهودی نشین در بسیاری از مکان هایی که مردم در فقر زندگی می کنند تشکیل شده است. این شرایط به عنوان دلیلی برای این گونه شورش ها بیان می شود.

قبرس از سال 1974 پس از کودتای یونان و مداخله نظامی ترکیه تقسیم شده است. جمهوری قبرس از سال 2004 به عضویت اتحادیه اروپا درآمده است. تا زمانی که هیچ راه حلی برای تقسیم وجود نداشته باشد، قوانین و مقررات اتحادیه اروپا فقط برای بخش جنوبی جزیره اعمال می شود. حدود 900000 نفر در آنجا زندگی می کنند و حدود 300000 نفر در شمال منطقه سکونت دارند. در سال های اخیر دولت بارها شکایت کرده است که مهاجران از ترکیه به طور قانونی به شمال قبرس سفر می کنند و از آنجا از مرز سبز به قبرس جنوبی و در نتیجه اتحادیه اروپا می رسند.

انتقاد یونیسف از شرایط نامناسب اسکان کودکان پناهنده در آلمان

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.