همشهری آنلاین نوشت: سلامت آشپزخانه همیشه حائز اهمیت بوده است اما وجود برخی وسایل ناسالم که از خطرات آنها بیاطلاع هستید، مشکلات جدی را برای شما به وجود خواهند آورد.
بدونِ شک آشپزخانه یکی از مکانهایی در خانه است که از آن استفاده زیادی میکنیم و بیشترِ وسایل در آن نگهداری میشوند. به همین دلیل، توصیه میشود که مرتب آن را نگهدارید. سازماندهی مناسب آشپزخانه علاوه بر اینکه به شما امکان میدهد تا همه جا مرتب بماند، به نگهداری صحیح وسایل و جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و بیماری ها نیز کمک خواهد کرد.
در واقع بعضی از لوازم در آشپزخانه هستند که وجود آنها ناسالم است که در این قسمت قصد داریم رایجترین آنها را به شما بگوییم که بهتر است هرگز در آشپزخانهتان نگه ندارید، زیرا به مواد غذایی آسیب وارد میکند و عامل ایجاد مشکلات مختلف است.
محصولات پاککننده و سمی
محصولات پاک کننده مانند آنهایی که حاوی سفید کننده، الکل و ضدچربی هستند و صابون یا نرم کننده لباس را داخل آشپزخانه نگذارید. هر چقدر کمتر آن را داخل کابینت نگهداری کنید، آشپزخانه سالمتری خواهید داشت، زیرا ممکن است گاز این مواد سمی و آسیب زننده به مواد غذایی برسد یا حتی عامل ایجاد آتش سوزی باشد.
ظروف و بستههای استفادهشده
وقتی که غذایی سفارش میدهید، ممکن است بستهبندی آن را نگهدارید. در واقع این بسته ها هرگز نباید داخل خانه نگهداری شده و آنها را جمع کنید، زیرا هر گونه شیشه، پلاستیک و کارتون استفاده شده عامل ایجاد آلودگی است و بهتر است آن را دور بیندازید یا به چرخه بازیافت برسانید.
خوراکیهای منقضیشده
پیشنهاد ما این است که حتماً مراقب باشید و خوراکیهای منقضی شده را دور بریزید، زیرا وجود آنها در خانه عامل ایجاد مسمومیت خواهد بود؛ حتی اگر حس میکنید که ممکن است فراموش کنید، تاریخ انقضای مواد غذایی را روی کاغذ بنویسید که حواستان باشد کدام یک وقت دور ریختنش رسیده است.
داروها
داروها را نباید داخل آشپزخانه نگهدارید و این موضوع چند دلیل دارد. اول این که اگر آنها را کنار اجاق گاز یا دیگر منابع گرما قرار دهید، ممکن است که آسیب ببینند. دوم این که داروها باید در محل خنک نگهداری شوند و از طرفی هم ممکن است که وجود آنها در آشپزخانه باعث شود تا خیلیها آن را با مواد خوراکی اشتباه بگیرند و استفاده کنند که این خطر در موردِ کودکان بیشتر است.
لوازم آسیبدیده
در همه آشپزخانه ها وجود چاقوی تیز، قیچی و چنگال لازم و ضروری است. بسیار مهم است که مراقب وضعیت این لوازم باشید و تیز بودن آنها را بررسی کنید. اگر احساس کردید که خاصیتشان را از دست دادهاند، حتما باید برایشان جایگزین پیدا کنید و از طرفی حواستان به قابلمهها و ماهتابهها نیز باشد. هر گونه سوختگی، لکه یا آسیب به آنها ممکن است عامل ایجاد ضرر و آسیب به مواد غذایی باشد.
گیاهان تزیینی و دکوریطور
پیشنهاد ما این است که دکوریهای غیر ضروری و ناسالم را کنار بگذارید و یک آشپزخانه زیبا برای خودتان ایجاد کنید. بهتر است گیاهان را داخل آشپزخانه نگهداری نکنید و فضا را باز نگهدارید؛ چرا که برای جابجایی و پختن غذا به فضای خالی زیادی نیاز خواهید داشت.
منبع: خبرآنلاین