اکوایران نوشت:
تاریخچه اختلافات میان ایران و کویت و عربستان بر سر توسعه یک میدان مشترک به دهه 80 بازمیگردد. ایران در آن ایام و پس از آنکه نتوانست برای تعیین حدود مرزی، کویت را قانع کند، یک دکل حفاری اکتشافی به موقعیت میدان مشترک آرش (الدوره) در گستره آبی خلیج فارس فرستاد.
هزینهی بینالنسلی تحریم؛ کام شیرین همسایگان ایران در میادین مشترک نفت و گاز
اگرچه این اقدام با واکنش تند مقامات و رسانههای کویت مواجه شد، با این حال ایران علیرغم آنچه که در رسانه ملی عنوان شد، فعالیتهای اکتشافی را با حفاری یک حلقه چاه به اتمام رسانده و به نتایج قابل توجهی دست یافت.
سیدمهدی حسینی، معاون پیشین امور بینالملل وزارت نفت درباره نتایج فعالیتهای اکتشافی این میدان در آن سالها توضیح میدهد و معتقد است تا زمانی که خطوط مرزی بین دو کشور ترسیم نشود، هیچ یک از طرفین نمیتوانند ادعا کنند که میدان متعلق به آنهاست.
عربستان و کویت از آب گل آلود ماهی گرفتند؟
تقریباً روزی نیست که شاهد یک اظهار نظر جنجالی از سه طرف دعوای سهمخواهی از یک میدان مشترک نباشیم.
میدان «آرش» که با ذخایر قابل توجهی از نفت و گاز در سمت کویت با نام «الدوره» شناخته میشود، حالا دیگر به زخم کهنهای تبدیل شده که بار دیگر سر باز کرده تا سهلانگاری ایران را در عدم تعیین دقیق و کامل مرزهای آبی با کشورهای حاشیه خلیج فارس یادآور شود.
سیدمهدی حسینی، معاون پیشین امور بینالملل وزارت نفت و کارشناس ارشد حوزه انرژی در این برنامه از #نپتا به روایت داستانی از «آرش» میپردازد که در دهههای قبل اتفاق افتاد و تلاش شد تا پای کشور همسایه را به میز مذاکره با ایران بکشاند، اما در نهایت با سهلانگاری ایران بینتیجه ماند.
انتهای پیام
منبع: انصاف نیوز