انتقال محتوای اربعین به کودکان ونوجوانان باواسطه وغیرمستقیم باشد

انتقال محتوای اربعین به کودکان ونوجوانان باواسطه وغیرمستقیم باشد

فروهر معدنی رئیس ستاد ملی اربعین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در سال‌های اخیر که موضوع اربعین بسیار فراگیر شد و خانواده‌ها به همراه کودکانشان در مسیر پیاده روی اربعین قرار گرفتند، این ضرورت احساس شد تا محتوای مناسبی در اختیارشان قرار بگیرند و در ادامه بتوانند در این مسیر خانواده‌های خود را همراهی کنند.

وی ادامه داد: ما این ضرورت را احساس کردیم تا کودکان و نوجوانان بتوانند به طور غیرمستقیم با استفاده از ابزارهای تربیتی و با زبان ادبیات و هنر و با استفاده از نمایش، روایتگری، قصه، شعرخوانی، نقاشی، کاردستی با حال و هوای واقعی محرم، صفر و اربعین حسینی آشنا شوند.

رئیس ستاد ملی اربعین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: ما نمی‌خواهیم سهم کودکان و نوجوانان در مسیر پیاده روی اربعین، خستگی، کلافگی و گرما باشد، بلکه قصد داریم آنها را به واسطه محتوای مناسب با جریان اربعین و این رویداد جهانی آشنا کنیم.

وی افزود: امروز آئین پیاده روی اربعین تبدیل به یک رویداد عظیم جهانی شده و این اتفاق را نمی‌توان با سخنرانی و به روش مستقیم به کودکان و نوجوانان انتقال داد بلکه انتقال این موضوع باید به واسطه نوشته، نقاشی، کتاب قصه و چیزهایی که به عنوان ابزار تربیتی و آموزش غیرمستقیم و غیر رسمی است، انجام شود.

معدنی ادامه داد: ما با روش غیرمستقیم می‌توانیم انتقال مفاهیم اربعین و هر مفهوم دیگر را در ذهن و ضمیر پاک کودکان و نوجوانان نهادینه کنیم چراکه این کودکان و نوجوانان به هنگام بزرگسالی کاملاً با دانش، معرفت و آگاهی بیشتری قدم به این مسیر جهانی خواهند گذاشت.

وی افزود: سال گذشته ما به صورت محدود در برخی از استان‌های مرکزی اقدام به انجام فعالیت‌ها کردیم که نتیجه اقدامات مان منجر به استقرار سه تماشاخانه سیار شد و استان‌ها به واسطه تشکیل ستاد اربعین به صورت استانی برنامه‌های خود را اجرا کردند، اما امسال برای نخستین سال ستاد اربعین کشوری در کانون پرورش فکری ایجاد شد و به نوعی همه استان‌ها درگیر شدند تا به نوعی برنامه‌های خود را به مناسبت اربعین اجرایی کنند.

رئیس ستاد ملی اربعین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: ما تلاش کردیم در این مسیر بتوانیم با دستورالعملی که به استان‌ها ارسال می‌کنیم، راه و مسیر مشخصی را برای شأن تعیین کنیم که در این دستورالعمل اهداف مشخص شد تا با شناخت بهتری برنامه‌های شأن را عملیاتی کنند.

وی افزود: امسال برای نخستین بار استفاده از گروه‌های نمایشی بومی و محلی در دستور کارمان داریم این درحالی است که در سال‌های گذشته گروه‌های اجرایی از استان تهران اعزام می‌شدند؛ امسال این اقدام با هدف حمایت از گروه‌های نمایشی بومی انجام می‌شود.

رئیس ستاد ملی اربعین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: برای سفیران آموزش‌هایی را در نظر گرفتیم و آنها را ساماندهی کردیم. دوره‌هایی که برای شأن در نظر گرفتیم با عناوینی همچون شناخت اقلیم زیستی عراق، آشنایی با زبان عراقی و آشنایی معرفتی در این سفر است.

وی افزود: ۵ قصه با موضوع روایت اربعین را روی پرده طراحی کردیم تا در هر کجا که کودکان و نوجوانان حضور دارند، این برنامه‌های فرهنگی اجرا شوند. پویش‌هایی را برای اربعین طراحی کرده ایم که بر این اساس سه کتاب پیش بینی شده است. دو کتاب معرفی شد و کتاب سوم با عنوان «هنگام باران بود» نوشته حبیب نظاری است.

معدنی گفت: برخی از تماشاخانه‌ها و موکب ها با استفاده از ظرفیت کانال شاد به شکل زنده حضور دارند. همچنین گردهمایی کودکان عاشورایی در ۳۱ استان کشور به صورت همزمان برگزار شد و شاهد اتفاق خوبی از اجتماع کودکان و نوجوانان بودیم و در این راستا برنامه‌های مناسبی اجرا شد. همچنین فعالیت‌های ستاد اربعین با پایان یافتن اربعین تمام نمی‌شود و با فعالان این حوزه در طول سال هم اندیشی خواهیم داشت تا بتوانیم برای اربعین سال بعد برنامه ریزی داشته باشیم.

منبع: مهر

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.