به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، ابراهیم بیانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس با حضور در دفتر خبرگزاری فارس در شیراز با اشاره به اینکه جامعه ایثارگران به عنوان مجموعه دارای اهلیت و محرم در این کشور هستند، گفت: جامعه ایثارگران حق بزرگی را بر گردن کشور، انقلاب، نظام و مردم دارند زیرا در برهه های مختلف زمانی که کشور مورد هجمه، آسیب و خطر قرار گرفت با حضور در جبهه های نبرد با دشمنان چه قبل از انقلاب که لبیک گفتن به دعوت امام راحل و در شکل گیری و پیروزی انقلاب سهیم بودند و چه بعد از پیروزی انقلاب که دشمن قصد تجزیه در کردستان، سیستان و بلوچستان، ترکمن صحرا، خوزستان و غیره داشت، جامعه ایثارگری با حضور در صحنه ایفای نقش کردند و از تمامیت عظیم این کشور و آرمان های این انقلاب و نظام صیانت کردند.
رزمندگان، درسهای سنگینی به دشمن دادند
وی ادامه داد: در طول حیات طیبه انقلاب بعد از دفاع مقدس تا امروز، دشمن چالش های گوناگونی برای کشور ما ایجاد کرد تا تعادل امنیتی کشور را به هم بزند اما باز هم رزمندگان با حضور در صحنه های سخت و صعب و دشوار، درسهای سنگینی به دشمن دادند و اجازه ندادند این کشور به دست دشمنان بیافتد و از استقلال، امنیت، آرامش و آسایش این کشور دفاع کردند، بنابراین ما مدیون همه ایثارگران هستیم.
اعتراف میکنم مطالبه حضرت امام(ره) به درستی پاسخ داده نشد
بیانی با اشاره به سخن امام راحل(ره) مبنی بر اینکه «نگذارید پیشکسوتان جهاد و خون و شهادت در پیچ و خم زندگی به دست فراموشی سپرده شوند» افزود: همه دستگاهها از جمله دولتی، حکومتی، قوه قضائیه، مجلس و دیگران رسالت دارند در راستای رسالت و تدبیر حضرت امام(ره) انجام وظیفه نمایند و نگذارند پیشکسوتان جهاد و خون و شهادت در پیچ و خم زندگی دچار مشکل شوند.
وی ادامه اد: اما اعتراف می کنم مطالبه حضرت امام(ره) به درستی امروز پاسخ داده نشده و این انتظارات حداقلی به خوبی جامعه عمل پوشانده نشده است زیرا همه دستگاهها مکلف هستند، پس نمایندگان در مجلس شورای اسلامی باید در تدوین و تهیه قوانین حمایت های بیشتری داشته باشند، دستگاه قضایی در راستای حمایت های حقوقی از جامعه ایثارگری باید لوایح و قوانین بهتری را دنبال کند و مجموعه دولت در دستگاههای گوناگون باید شرایط بهتری برای جامعه ایثارگری فراهم کنند.
شرمنده مطالبه ایثارگران هستیم
بیانی با ابراز شرمندگی به جهت قصور ایجاد شده در زمینه رسیدگی به مطالبات جامعه ایثارگران در طی سالیان گذشته اذعان کرد: امروزه با انبوهی از این مشکلات روبرو هستیم و جز شرمندگی، پاسخی برای آنان نداریم و از همین فرصت مطالبه می کنم که همه مسئولین به این جمله نورانی حضرت امام (ره) یک بار دیگر توجه جدیتری داشته باشند؛ زیرا متاسفانه در خصوص خدمات ارائه شده در کشورهای مختلف برای جامعه مشابه به جامعه ایثارگری ما، دستگاههای مختلف، خطبا، نویسندگان، اساتید دانشگاه، معلمین، سخنوران، سخنرانان و آنهایی که تریبون و قلم در اختیار دارند، خدمات رسانی به ایثارگران را تبیین نکرده اند.
وی به سهیمه های ایجاد شده و خدمات ارائه شده به این جامعه اشاره کرد و افزود: طی مطالعات، در جوامع مختلف افراد شرکت کننده در جنگ، بهترین و بالاترین خدمات را در بخش های گوناگون از جمله حقوق مکفی، امتیازات دانشگاه، مسائل آموزشی، مباحث وام، مسکن و معیشت، بهره مندی فرد و خانواده از امتیازات اجتماعی دارند اما متاسفانه چون در کشور ما گفته نشده، اگر یک امتیاز حداقل برای یک دانشجو که گاها جانباز یا عضو خانواده شهدا و جانبازان در دانشگاه باشد، یک عده افراد ناسپاس یا بی اطلاع که قالبا نگاههای غربگرایانه هم دارند، انگشتشان به جامعه ایثارگری ما دراز است که اینها از سهیمه استفاده کرده اند، درحالی که همین اتفاق در کشورهای دیگر رخ میدهد.
ضرورت بازنگری قوانین جامعه ایثارگری توسط مجلس
بیانی افزود: اگر امتیازی برای واگذاری یک خودرو برای جانبازان ۷۰ درصد ما که وسیله تفریحی آن نیست بلکه پای او تلقی میشود و به شدت به این وسیله نیاز دارد، توافق میشود بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و کارخانه های خودروسازی یک تعداد حداقلی خودرو برای جامعه ایثارگری داده شود و متاسفانه در سطح جامعه با قضاوت های ناصواب توسط یک عده افراد ناآگاه و جاهل مواجهه میشویم که هرچی امتیاز و سهمیه است برای این افراد است.
وی گفت: ما امروز نزدیک به یک میلیون نفر جامعه ایثارگری از خانواده شهدا، آزادگان و جانبازان را داریم، در حالی که سال گذشته ۱۰ هزار دستگاه خودرو توافق شده بود که چطور باید این تعداد بین افراد تقسیم شود و این آمار را به رخ جامعه ایثارگری ما میکشند، پس ضرورت دارد مجلس شورای اسلامی یک بازنگری اساسی در ارائه خدمات به جامعه ایثارگری داشته باشد.
سهمیه وام بین ۳۷ شهرستان استان توزیع میشود
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس به درخواست وام جامعه ایثارگری اشاره کرد و افزود: امروز به دلایل شرایط سخت معیشتی، هزاران نفر از جامعه ایثارگری از سال گذشته تا کنون مراجعه داشتند و به واسطه افزایش رهن و اجاره از ما درخواست وام دارند که ما شرمنده عزیزان هستیم و وام به میزان کافی موجود نیست.
بیانی گفت: بنده به عنوان خدمتگذار جامعه ایثارگری در مجموعه بنیاد شهید و ایثارگران، بانک نیستم که وام در اختیار من باشد و هر مقداری نیاز دارند به آنها پرداخت کنم، بنده باید پیگیری و مطالبه گری از مبادی ذیربط داشته باشم تا این سهمیه پرداخت شود و بین ۳۷ شهرستان استان توزیع کنم.
فقط ۱۲۰ قطعه زمین طی ۶ سال واگذار شده است
وی ادامه داد: متاسفانه در حوزه مسکن طی ۶ سال گذشته، قدم های ناچیز نزدیک به صفر برداشته شده است که طی جلسه با حضور استاندار گزارشی دادم که نزدیک به ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر از جامعه ایثارگری در نوبت دریافت زمین و مسکن هستند که فرم آنها سبز است و برابر قانون باید زمین به آنها تعلق گیرد اما از این تعداد فقط ۱۲۰ قطعه در طی ۶ سال واگذار شده است.
بیانی اظهار داشت: پس انتظار داریم دستگاهها مختلف پای کار بیایند تا طبق قانون ۱۰۰ متر زمین در شهرستانها و ۷۰ متر زمین در شیراز به آنها ارائه شود که طی سال گذشته با همکاری دستگاههای مختلف در استان و مجموعه ادارات راه و شهرسازی در شهرستانها، این کار شروع شده و به ما قول داده اند تا پایان آبان امسال بخش قابل توجهی از این جامعه هدف را مسکن دار خواهند کرد اما عملکرد چند ماه گذشته، روند مورد انتظاری نیست و امیدواریم این وعده محقق شود.
۸۵۰۰ نفر از فرزندان شهدا و جانباز در نوبت اشتغال
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس افزود: در بخش مطالبهگری به جد داریم مطالبه میکنیم و امروز بنیاد شهید و امورایثارگران خود یک نقش همانند دولت پیدا کرده که باید در حوزه درمان، مسکن، معیشت و … خود اقدام کند در صورتی که بنیاد شهید یک رابط است تا این امور تسهیل پیدا کند و مجموعه وزارت بهداشت و درمان در حوزه درمان، مجموعه راه و شهرسازی در حوزه تامین مسکن و زمین باید به کمک بنیاد شهید بیایند.
وی افزود: متاسفانه از سال گذشته تاکنون قریب به ۸ هزار و ۵۰۰ نفر از فرزندان شهدا و جانباز در نوبت اشتغال هستند، اما با پیگیری و مطالبه گری نسبت به تحقق آن ناامید نیستیم و یک روند رو به رشد را شاهد خواهیم بود.
درمانگاه محمدرسول الله(ص) شیراز خودگردان است
بیانی به سوال خبرنگار فارس مبنی به ارائه ضعیف خدمات در درمانگاه محمد رسول الله(ص) شیراز پاسخ داد و گفت: درمانگاه محمدرسول الله(ص) شیراز وظیفه ارائه خدمات به همه مردم با اولویت به جامعه ایثارگری دارد اما بدانیم که این درمانگاه خودگردان است و از بودجه دولتی استفاده نمیکند و درآمد آن باید به حقوق پرسنل، ارائه خدمات تازه، خرید تجهیزات و غیره باشد که در دستور کار قرار دارد.
این مسؤول بیان کرد: به علت منابع محدود، تجهیزات جدید وارد نشده است و امروز هم هر درمانگاهی بتواند تجهیزات داشته باشد، مردم به آنجا مراجعه میکنند، گرچه قدم های خوبی توسط درمانگاه محمدرسول الله(ص) برداشته شده و از سطح متوسط درمانگاههای شیراز بالاتر است.
اضافه شدن بیش از ۵۰ هزار نفر عضو جدید به آمار جامعه ایثارگری
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس به مباحث بیمه ای جامعه ایثارگران استان فارس اشاره کرد و افزود: امروز متولی مباحث بیمه ای ایثارگران، بیمه دی است که بخشی از منابع مالی تمام شرکتهای بیمه از محل پولی است که بیمه گر پرداخت میکند و مبلغی دیگر سهم دولت است که به موقع تامین نمیشود زیرا امروز بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور بعد از آموزش و پرورش بزرگترین خانواده دولتی کشور است.
وی گفت: سال گذشته تمام دستگاههای دولتی کشور شاید ۵۰ هزار نفر نیرو در سراسر کشور جذب نداشته اند، درحالی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران بیش از ۵۰ هزار نفر عضو جدید به آمار جامعه ایثارگری اضافه شده است.
بیانی گفت: در سال ۷۴ آمار جامعه ایثارگری در بخش جانبازان کمتر از ۶۰ هزار نفر بود امروز بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر است و امروز تعدادی پرونده از سپاه و فرماندهی ارشد ارتش و نیروی انتظامی مربوط به رزمندگانی که در دوران دفاع مقدس دچار مجروحیت شدند اما مدارک پزشکی و بالینی نداشته اند، ارسال شده، اینها را یگان رزم تایید میکند اما در کمیسیون پزشکی و احراز جانبازی و تعیین درصد امروز با مشکل مواجهه هستیم.
وی بیان کرد: طبق قانون کسانی که مدارک بالینی ندارند به شرط تایید یگان خدمتی و کمیسیون پزشکی آن یگان پرونده به بنیاد شهید و امور ایثارگران ارسال میشود و در مرحله اول ۵ درصد جانبازی به آنها تعلق میگیرد که در سال گذشته بیش از ۳ هزار پرونده ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه بیمه دی در مناقصه شرکت کرده است و طرف قرارداد است، افزود: بیمه گر موظف به ارائه خدمات به جامعه ایثارگری است که امروز بیمه دی توانسته به موقع سهم خود را به بیمارستان، فرانشیز افراد، بیمه گر و غیره پرداخت کند.
بنا بر این گزارش فارس، قسمت دوم این گفتگو با محورهای معیشت خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران، ارائه فیلم و مستند به سازندگان فیلم و مردم، ثبت خاطره نگاری از خانواده شهدا، مباحث کمیسیون پزشکی و غیره منتشر خواهد شد.
تنظیم از: رضا کوهی
پایان پیام/ س
منبع: فارس