در ماه های اخیر تنش میان رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان افزایش قابل توجهی داشته و برخی از تحلیلگران ارزیابی می کنند که شروع درگیری میان حزب الله و رژیم صهیونیستی قطعی است و تنها مسئله زمان است.
سرویس جهان مشرق – چند ماه گذشته تنش میان رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی فزایش یافته است. ارزیابی ها و تحلیل کارشناسان صهیونیستی این است که احتمال رویارویی میان ارتش رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان بسیار افزایش یافته است. تحلیلگران و منتقدان دولت نتانیاهو اینگونه ارزیابی میکنند که سیدحسن نصرالله با توجه به تحولات چند ماه اخیر سرزمین های اشغالی، به این جمعبندی رسیده است که اسرائیل دچار ضعف و ناتوانی شده است.
باتوجه به تحلیل برخی از کارشناسان صهیونیست مبنی بر احتمال افزایش درگیری میان حزب الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی، پرسشی که در این میان مطرح میشود، این است که آیا رژیم صهیونیستی دست به اقدامی علیه حزب الله لبنان در مرزهای شمال خواهد زد؟ چقدر ارزیابی برخی از کارشناسان درباره احتمال وقوع درگیری میان ارتش این رژیم و حزب الله لبنان صحیح است؟
با نگاهی به سیاست و نوع رفتار مقامات رژیم صهیونیستی در مواجه با حزب الله لبنان، میتوان فهمید که در حال حاضر صهیونیستها آمادگی برای ورود به یک درگیری با حزب الله لبنان را ندارند، مقامات این رژیم به خوبی آگاه هستد که نتیجه چنین درگیری با حزب الله لبنان، به قدری فاجعه بار خواهد بود، که تصور آن هم برای صهیونیست ها دشوار است.
سید حسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود در واکنش به اظهارات تهدیدآمیز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت: فرماندهان و سران دشمن این را به خوبی میدانند، ولی فقط به دنبال مانورهای رسانهای هستند که هیچ ارزشی برای ما ندارد. به فرماندهان دشمن میگویم که اگر با لبنان وارد جنگ شوید، شما نیز به عصر حجر بازخواهید گشت.
مقامات رژیم صهیونیستی به خوبی میدانند که حزب الله لبنان، از چه قدرت نظامی و تهاجمی برخوردار است و چه صدمات غیر قابل جبرانی میتواند به آنها وارد کند. از این رو، صهیونیست ها تمام تلاش خود را میکنند تا در مقابله با حزب الله لبنان، محتاطانه ترین سیاست ها را اتخاذ کنند.
به عنوان مثال میتوان نمونه این امر را در حملات چند ماه گذشته مقاومت فلسطین به سرزمین های اشغالی از جنوب لبنان مشاهده کرد. پس از شلیک تعداد قابل توجهی راکت به سمت شمال سرزمین های اشغالی که امری بی سابقه پس از جنگ دوم لبنان تلقی میشد، این سوال مطرح شد که رژیم صهیونیستی چگونه به این حملات راکتی پاسخ خواهد داد؟
شاید برخی تصور میکردند که ارتش رژیم صهیونیستی در تهاجمی قابل توجه، ضربه سختی به مواضع نیروهای مقاومت در جنوب لبنان و همچنین حزب لبنان وارد کند، اما ارتش این رژیم، به شکلی بسیار محدود و محتاطانه به مواضعی غیر از مواضع حزب الله لبنان در جنوب لبنان حمله کرد. لازم به ذکر است که یکی از اهداف رژیم صهیونیستی در پاسخ به حملات راکتی از جنوب لبنان، حمله به یک مزرعه موز در جنوب لبنان بود!
صهیونیستها شاید ادعا کننده که دارای ارتش مجهز و قدرتمندی بوده و به هرگونه تهدید به سرعت پاسخ میدهند، اما آنها به خوبی میدانند که حزب الله لبنان در حال حاضر مجهز به چه تسلیحات قدرتمند و باکیفیتی است، چیزی که حزب الله لبنان جنگ دوم لبنان را از حزب الله سال ۲۰۲۳ کاملا متمایز میکند.
همچنین، صهیونیست ها از قدرت آتش حزب الله و نیروهای مقاومت فلسطینی به خوبی آگاه هستند و میدانند در صورت شروع درگیریها، با چه حجمی از حملات موشکی روبه رو خواهند بود. وب سایت صهیونیستی هاآرتص در گزارشی در رابطه با حملات موشکی حزب الله و نیروهای مقاومت فلسطین می نویسد: شلیک ۱۰ هزار موشک از لبنان و پنج هزار راکت از نوار غزه به سمت فلسطین اشغالی اعداد خیالی نیستند.
این امر در صورتی است که تنها حزب الله لبنان و نیروهای مقاومت فلسطینی با ارتش رژیم صهیونیستی وارد درگیری شوند. اگرچه نیروهای مقاومت فلسطین امروز به تنهایی قادر هستند تا رژیم صهیونیستی را به زانو دربیاورند، اما برای صهیونیست ها تصور این مسئله که در کنار حملات نیروهای فلسطین، حزب الله لبنان، نیروهای مقاومت در سوریه، عراق، یمن و دیگر نقاط منطقه وارد درگیر شوند، یک کابوس وحشتناک است. در زمان حملات راکتی محدود از جنوب لبنان و همچنین غزه، صهیونیست ها به شکل ملموسی متوجه این امر شدند که در صورت وقوع یک درگیری منطقه ای، زودتر از آنچه که فکرش را میکنند، متحمل یک شکست بزرگ خواهند شد.
در پایان باید به این امر اشاره کرد که وضعیت بحرانی بیسابقهای را امروز در سرزمین های اشغالی شاهد هستیم؛ چراکه تاکنون در تاریخ این رژیم سابقه نداشته است، کابینهای با اکثریت قاطع بتواند قدرت را بدست بگیرد و چنین اعتراضاتی نیز علیه آن شکل بگیرد. اکنون نُه ماه می شود که مخالفان دولت نتانیاهو در حال برگزاری تظاهرات علیه دولت راستگرای رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی هستند و سطح قابل توجهی از اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی شکل گرفته است. این امر ارتش این رژیم را نیز تحت تاثیر خود قرار داده و تعداد قابل توجهی از نیروهای ذخیره ارتش صهیونیست، اعلام کرده اند که دیگر در برنامه های ارتش شرکت نمیکنند. این موضوع گفته خوده صهیونیست ها به انسجام ارتش که مهم ترین مولفه ادامه حیات صهیونیست ها است، آسیب وارد کرده است.
از این رو میتوان گفت که مقامات رژیم صهیونیستی هیچگاه اقدامی نخواهند کرد که درهای جهنم را به روی خود باز کنند، آنها به خوبی به وضعیت اسفناک داخلی و قدرت محور مقاومت آگاه هستند. فرماندهان و مقامات نظامی این رژیم تلاش میکنند تا با تهدیدات لفظی و اقدامات ظاهری از جمله برگزاری رزمایش های نظامی، نمایش قدرتمند بودن را بازی کنند، اما همه میدانند که این نمایشهای توخالی دیگر خریداری نداشته و امروز واقعیت در میدان تغییر کرده است.
منبع: مشرق نيوز