وقتی تمدن‌های پلاستیکی دربرابر«اربعین» تاب نیاورد

وقتی تمدن‌های پلاستیکی  دربرابر«اربعین» تاب نیاورد

گروه زندگی: بچه‌ که بودیم با همه بچه‌های فامیل، اسم‌فامیل بازی می‌کردیم. وقتی در دایره واژگان دوران کودکی‌مان اشیاء را پیدا نمی‌کردیم یک «پلاستیکی» آخر هر چیزی می‌گذاشتیم و جای خالی را پر می‌کردیم، درخت پلاستیکی، شیر پلاستیکی، مرغ پلاستیکی و…، اگر هم کسی اعتراض می‌کرد، می‌گفتیم: تو ندیدی، هست، بابام برام خریده.

دیشب از فراق دوری کربلا، داخل نقشه داشتم مشایه را می‌دیدم و نادانسته از حجم تمدن نهفته در کشور عراق، حیرت‌زده بودم و «یافتم یافتم…» سر می‌دادم. یافتن ایران فرهنگی، آن‌ سوی مرزهای تحمیلی، برایم شگفت‌انگیز بود. مدائنی که تنها افتاده بود و تمام آثار باقی‌مانده از دوران ساسانی که هیچ اتفاقی برایش انجام نشده‌ بود. بغداد باستانی با تمام هویت ایرانی.


نمایی از شهر «هترا» قبل از تخریب

اما بیشتر از هر کدام، «هترا» مرا به فکر فرو برد و در حیرت این همه عظمت ماندم. هترا شهر باستانی اشکانیان، همان تکّه دورافتاده از ایران کنونی و جاخوش‌کرده در گوشه‌ای از ایران فرهنگی. همان شهر پر از داستان‌های اساطیری که هویت معماری ایرانی را به رخ می‌کشید و سرفراز مانده بود، حتی از هجوم شاپور اول ساسانی، اما زور داعش بیش‌تر بود…

داعشی‌ها به مدد ابزار جدید، الهه شهر را سر بریدند و امان از بمب‌هایی که به جان این تکّه از وطن افتاده بود… کی؟ ۱۳۹۳ هجری خورشیدی، همان‌وقت که من یادم نیست همان‌ وقت که نمی‌دانم مسؤولان هم یادشان هست یا نه؟ «هترا» به طول اشکانیان تا سال ۱۳۹۳ را تاب آورده بود، ولی داعش را نه، داعش دست‌ساخته آمریکا و اروپا، همان‌هایی که مدعی تمدن جهانی هستند، همان‌هایی که گرگِ هار داعش را به سرزمین‌های اسلامی فرستادند.


مجسمه الهه شهر «هترا»

یاد بازی بچگی‌ام افتادم و تلخندی زدم و گفتم مدعیان «تمدن پلاستیکی» دارند هویت بسیاری از سرزمین‌ها را به نابودی می‌کشانند. «تمدن پلاستیکی» واقعاً برازنده آنان است، وقتی که برای به‌ ذلت‌ درآوردن مردمان با اصالت در سرزمین‌های اسلامی آنان‌ را تحت سخت‌ترین تهاجمات سیاسی و فرهنگی قرار می‌دهند تا شاید کم بیاورند و پا پس بکشند تا شاید پلاستیکی‌بودن هویت‌شان در این هیاهوها گم شود.


وقتی نیروهای مقاومت «هترا» را از لوث داعش پاک کردند، با حجم زیاد تخریب آثار باستانی روبرو شدند

اما امام حسین(ع) برایمان پدری می‌کند و ما را از درونمان بیرون می‌کشد و هویت و ارزشمندی‌مان را به عالم نشان می‌دهد. امام حسین (ع) قدرت بی‌انتهای تمدن اسلامی را نشانمان می‌دهد. امام هنوز هم «هل من مبارز» می‌طلبد برای مبارزه دائمی و خستگی‌ناپذیر جنود تمدن اسلامی در مقابل تمدن پلاستیکی.

یادداشت از: «فاطمه میری‌طایفه‌فرد»؛ پژوهشگر تاریخ

پایان پیام/

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.