رپورتاژ آگهی
امروزه یک درمان بی نظیر برای افرادی که تمام دندانهای فک پایین خود را از دست داده اند وجود دارد که به نام ایمپلنت کامل فک پایین شناخته می شود و از نظر استحکام، طول عمر و آسودگی در مراقبت کاملا نزدیک به دندان طبیعی می باشد. در این مقاله به بررسی ایمپلنت کامل فک پایین به همراه هزینه و انواع آن می پردازیم.
ایمپلنت دندان چیست ؟
با گذر زمان و تلاش پزشکان و محققان روشی درمانی ترمیمی ایجاد شد که در این روش دیگر عوارض درمان دندان های مصنوعی را بیمار تجربه نمی کند و این روش درمانی ثابت است که البته در برخی موارد مادام العمر است. این روش درمانی تحت یک عمل جراحی صورت می گیرد و به همین دلیل است که آن را تحت نام کاشت ایمپلنت دندان می شناسند.
ایمپلنت های دندان دارای یک پایه تیتانیومی است که آن را با استفاده از ابزار مخصوص که استخوان را سوراخ می کند در یک عمل جراحی درون استخوان فک قرار می دهند و به دلیل جنس این پایه که از تیتانیوم است و دارای خاصیت زیست سازگاری است با استخوان فک به خوبی جوش می خورد.
بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می شود ؟
به همین دلیل است که این ایمپلنت دندان ثابت است و مانند دندان های طبیعی عمل می کنند زیرا این پایه ها نقش ریشه دندان های طبیعی را اجرا می کنند و به وسیله آن ایمپلنت ها در جای خود محکم باقی می مانند. ایمپلنت های دندانی برای ثابت ماندن نیازی به دندان های طبیعی ندارند از همین رو به این دندان ها آسیب نمی رسانند.
روکش ایمپلنت را روی این پایه ها قرار می دهند که معمولا از نظر ظاهر و کیفیت بسیار شبیه به دندان های طبیعی هستند. در حال حاضر ایمپلنت های دندان را از بهترین روش های درمان و جایگزین کردن دندان های از دست رفته و ترمیم لبخندهای آسیب دیده می شناسد.
ایمپلنت کامل فک پایین
ایمپلنت های دندانی را میتوان برای کل یک فک هم استفاده کرد و به این روش کاشت all on 4 می گویند که در این مقاله بیشتر راجع به آن توضیح خواهیم داد. روش کاشت آل آن فور هم برای کاشت کامل فک پایین و هم برای کاشت کامل فک بالا استفاده می شود و در این رو کاشت، پایه های ایمپلنت را درون 4 نقطه از استخوان فک که توسط پزشک مشخص شده است قرار می دهند و پس از بهبودی فرد بیمار روکش ها بر روی این پایه ها قرار می گیرد. هزینه کاشت ایمپلنت کامل فک پایین به روش آل ان فور به برند ایمپلنت مورد استفاده بیمار، نوع ایمپلنت و پزشک متخصص نیز بستگی دارد.
نکته : از بهترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته کاشت ایمپلنت است اما قرار دادن پایه ایمپلنت درون استخوان فک بسیار چالش برانگیز است به هر حال اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان کامل فک پایین را دارید می توانید از روش کاشت آل این فور استفاده کنید. در سال 1990 پرفسور پائولو مالو تحت حمایت مالی شرکت با نام نوبل بیوکر بر روی اثر بخشی این روش درمانی تحقیقاتی را انجام داد و این تحقیقات و آزمایش ها تا سال 1998 به طول انجامید و بعد از آن در این سال اولین بیمار را به روش آل آن فور معالجه کردند.
قیمت ایمپلنت فک پایین
به طور کلی هزینه ایمپلنت کامل فک پایین به عوامل مختلفی همچون تعداد پایه، میزان سلامت فک، استخوان و لثه، برند ایمپلنت و میزان تخصص پزشک بستگی دارد و به طور میانگین قیمت ایمپلنت کامل فک پایین در حدود 80.000.000 الی 200.000.000 میلیون تومان می باشد.
اگر می خواهید درباره جدیدترین قیمت انواع ایمپلنت دندان اعم کامل، دیجیتال، مینی ایمپلنت و … به همراه انواع برند اطلاعات بیشتری کسب کنید، می توانید از صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) دیدن فرمایید.
تفاوت ایمپلنت دندان به روش آل این فور با ایمپلنت های قدیمی
همان طور که گفتیم ایمپلنت های دندان دارای پایه هایی تیتانیومی هستند که این پایه ها را به عنوان ریشه درون استخوان فک قرار می دهند و به وسیله آن روکش را مستحکم نگه می دارند. روکش را بر روی اباتمنت قرار می دهند که اگر بیمار بخواهد به این روش کاشت ایمپلنت کامل فک انجام دهند به 6 تا 8 پایه نیاز دارد که بتوان روکش دندان را روی آن قرار داد.
کاشت ایمپلنت به روش all on 4 برای چه افرادی مناسب است؟
اگر فرد بیشتر دندان های خود را از دست داده باشد کاشت ایمپلنت به روش آل آن فور روشی مناسب برای بیمار است و اگر بیمار دارای شرایط زیر باشد می تواند از مزیت های این روش بهره مند شود:
- همه دندان های طبیعی خود را از دست داده باشد
- از دندان مصنوعی استفاده می کند
- حجم تراکم استخوان فک کاهش یافته باشد
همچنین روش کاشت ایمپلنت به روش آل این فور برای برخی از افراد مناسب نیست. در برخی بیماران کاهش تراکم استخوان و تحلیل به حدی شدید است که نمیتوان برای کاشت ایمپلنت از روش آل آن فور استفاده کرد و روش جایگزین برای کاشت ایممپلنت برای این افراد استفاده از روش ایمپلنت زیگوماتیک است.
مراحل کاشت به روش all on 4 برای فک پایین
مراحل کاشت ایمپلنت به روش all on 4 به ترتیب زیر است :
- عکس برداری را با استفاده از اشعه ایکس یا سیتی اسکن انجام می دهند تا تراکم استخوان را مشخص کنند
- برای حس نکردن درد در روز جراحی از بی حسی موضعی استفاده می کنند
- دکتر جراح با استفاده از دستگاه برش هایی را روی لثه ایجاد می کند تا ایمپلنت ها را قرار دهد
- پس از کاشت ایمپلنت های دندان روکش های موقت را روی آن ها قرار می دهند
- دندانپزشک باید میزان بازسازی استخوان و بهبود زخمها را بررسی کند تا بتواند درمان را ادامه دهد
- پروتزهای اصلی ۴ تا ۶ ماه بعد از جراحی روی ایمپلنتها قرار می گیرند
کاشت ایمپلنت به روش all on 4 دارای چه مزیت هایی است؟
این روش کاشت ایمپلنت دندان دارای مزایای بسیار زیادی است که برخی از این مزیت ها را در بخش پایین برای شما جمع آوری و ارائه داده ایم:
- دندان های جدید بیمار در عرض یک جلسه و در مدت چند ساعت با استفاده از بی حسی موضعی کاشته می شود.
- برای کاشت ایمپلنت دندان به این روش در استخوان فک به جای استفاده از 8 ایمپلنت 4 ایمپلنت قرار میدهند و این موضوع میزان آسیب و همچنین هزینه را بسیار کاهش میدهد.
- طبیعی ترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته محسوب می شود و این در صورتی است که پروتزهای مصنوعی این مزیت را ندارند.
- افرادی که تراکم استخوان کمی دارند، قبل از کاشت دندان نیاز به پیوند استخوان نخواهند داشت
- در این روش مشکلات مربوط به پروتز دندان مصنوعی مانند ساییدگی، اصطکاک روی لثهها و مشکلات اینچنینی وجود ندارد.
منبع: انصاف نیوز