فارس‌من| مدال‌آوران المپیاد و مطالبه‌ای که پس از چند سال به نتیجه نرسیده است

فارس‌من| مدال‌آوران المپیاد و مطالبه‌ای که پس از چند سال به نتیجه نرسیده است

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ موضوع سهمیه‌های کنکور مسأله‌ای است که به دغدغه بسیاری از داوطلبان کنکور تبدیل شده است، به طوریکه هر از چند گاهی حتی پویشی در رابطه با سهمیه‌های کنکور ثبت می‌کنند.

برگزیدگان المپیادها که اتفاقا داوطلب کنکور هستند هم از این قاعده مستثنی نبوده و گهگاه داد سهمیه را سر می‌دهند و خواستار ساماندهی سهمیه‌ها و اختصاص سهمیه کنکور به مدل‌آوران کنکور هستند که این مسأله در رابطه با داوطلبان بسیاری از رشته‌های نوظهور که هنوز سهمیه‌ای در کنکور برایشان لحاظ نشده است، بیشتر دیده می‌شود.

کاربران سامانه فارس من با ثبت پویشی در این زمینه مطالبه اختصاص سهمیه کنکور به مدال‌آ‌وران المپیاد سلولهای بنیادی و بازساختی دانش‌آموزی را داشته‌اند.

سردبیر سوژه فارس من در این باره گفت: در حال حاضر در کشور ایران ۱۴ رشته‌ المپیادی برای دانش‌آموزان وجود دارد‌ که مشمول سهمیه کنکور هستند ولی المپیاد سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که یکی از المپیادهای خوب، نوپا و نوآورانه‌ است که بنیانگذار این رشته نیز جمهوری اسلامی ایران است با وجود بیش از هشت دوره برگزاری موفق، هنوز مشمول سهمیه کنکور نشده است.

به گزارش فارس، البته موضوع مطالبه مدال آوران المپیادها درباره اختصاص سهمیه کنکور، قصه جدیدی نیست و پیش از این نیز مسأله را بررسی کردیم اما در تازه‌ترین خبرها باید بگوییم که قرار است به طور کلی موضوع تمام سهمیه‌ها اعم از سهمیه المپیادی‌ها در شورایعالی انقلاب فرهنگی ساماندهی شود اما اینکه چه وقت این اتفاق بیفتد هنوز مشخص نیست چرا که زمان زیادی از ابتدای این طرح گذشته و البته طرحی زمان‌بر است.

اما مسأله دیگر اینجاست که به گفته کارشناسان آموزشی، برخی از برگزیدگان المپیادهای علمی با بهره گیری از تسهیلات ورود بدون کنکور به دانشگاه، رشته‌هایی جز رشته مورد علاقه‌شان که در آن مدال آورده‌اند را انتخاب می‌کنند و بیشتر به سمت رشته‌هایی مانند پزشکی می‌روند، مثلا فردی مدال المپیاد ریاضی را کسب کرده و در این رشته دارای استعداد سرشاری است اما رشته پزشکی را برای ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب می‌کند و این مسأله نظام آموزشی و توازن استعدادها در رشته‌های مختلف را دچار مشکل می‌کند.

البته به گفته برخی دیگر از کارشناسان نیز این حق یک مدال آور المپیاد است که در رشته و دانشگاهی که می‌خواهد ادامه تحصیل دهد.

خود المپیادی‌ها هم معتقدند که در بسیاری از رشته‌ها استعداد دارند اما زمان و انرژی‌شان را بر روی یک رشته قرار دادند و به همین دلیل در آن رشته مدال آورده‌اند.

خلاصه اینکه مدال‌آوران المپیاد درخواست ساماندهی سهمیه‌های کنکور را دارند و بخصوص مدال آوران المپیادها در رشته‌های نوظهور مانند رشته سلول‌های بنیادی خواستار اختصاص سهمیه در آزمون سراسری هستند.

چند سال قبل که سعیدرضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی بود، این موضوع را از وی پیگیری کردیم و عاملی از برنامه‌ریزی برای ساماندهی سهمیه‌های کنکور صحبت کرده و گفته بود که در حال پیگیری و بررسی المپیادهای قدیم و جدید هستیم تا ضوابط و شاخص‌های آن پس از بررسی، بازنگری شود، باید ارتباط رشته‌های المپیادها با رشته‌های دانشگاهی را هم بررسی کنیم تا حمایت‌های اثرگذاری از برگزیدگان المپیادها صورت گیرد.

اما این برنامه هنوز به پایان نرسیده و همچنان شورایعالی انقلاب فرهنگی در حال ساماندهی سهمیه‌های کنکور است.

موضوع را از سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز جویا شدیم.

موسوی گفت: به دلیل تعدد سهمیه‌های کنکور، بررسی این موضوع زمان‌بر است، در حال پیگیری این موضوع هستیم و در طرح ساماندهی سهمیه‌های کنکور، مسأله سهمیه المپیادی‌ها نیز بررسی و اعلام می‌شود.

پایان پیام/

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.