استفاده از بالگرد برای یافتن مغناطیس پنهان در مریخ

استفاده از بالگرد برای یافتن مغناطیس پنهان در مریخ

به گزارش اکوایران، موفقیت «بالگرد نبوغ» در سیاره سرخ به عنوان نخستین هواگردی که در سیاره‌ای غیر از زمین به پرواز درآمده، دانشمندان را به ساخت بالگردهای مجهزتر برای سیاره سرخ ترغیب کرده است.

استفاده از بالگرد برای یافتن مغناطیس پنهان در مریخ

به گزارش اکوایران و به نوشته سایت «اسپیس»، بالگرد آژانس فضایی آمریکا (ناسا) موسوم به «نبوغ» در روزهای اخیر توانست مدت زمان پرواز خود در سیاره مریخ را به بیش از 100 دقیقه برساند؛ موفقیتی که تا چند سال قبل یک هدف بسیار جاه‌طلبانه محسوب می‌شد.

بالگرد نبوغ اکنون از مأموریت اولیه خود یعنی انجام پنج پرواز طی یک ماه فراتر رفته و مأموریت‌های بیشتری به این هواگرد محول شده است؛ از بررسی مناطق بیشتری از سطح سیاره سرخ گرفته تا کمک به مریخ‌نورد «پشتکار» که در جست‌وجوی نشانه‌ای از حیات باستانی در مریخ است.

با موفقیت بالگرد نبوغ به عنوان نخستین هواگردی که در سیاره‌ای غیر از زمین به پرواز درآمده، دانشمندان ناسا از تصمیم خود برای ساخت دو بالگرد مشابه برای مریخ خبر داده‌اند. این دو بالگرد به عنوان هواگردهای ذخیره در مأموریت ناسا برای بازگرداندن سنگ‌های مریخی به کره زمین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آژانس فضایی آمریکا همچنین تصمیم دارد یک بالگرد دیگر متناسب با شرایط محیطی «تایتان» – بزرگترین قمر سیاره زحل – تولید کنند.

برای اینکه پروژه ناسا برای ساخت دو بالگرد مریخی با موفقیت بیشتری همراه باشد، آن‌ها به مغناطیس‌سنج مجهز خواهند شد تا میدان‌های مغناطیسی سیاره سرخ مورد بررسی قرار بگیرند.

طبق اعلام دانشمندان، دوره بررسی‌های متکی بر بالگرد در سیاره سرخ آغاز شده است. ترکیب اطلاعات مغناطیس‌سنج‌ این بالگردها و تصاویر ماهواره‌ای از مریخ می‌تواند به برخی از پرسش‌های اساسی درباره تکامل مریخ پاسخ دهد.

برخلاف کره زمین، مریخ دارای میدان مغناطیسی نیست و ماده مذاب موجود در هسته این سیاره که باعث تولید میدان مغناطیسی می‌شد، حدود سه یا چهار میلیارد سال قبل کارایی خود را از دست داده و از خود مناطق بی‌شماری از پوسته مغناطیسی بر جای گذاشته است؛ اما از عمق و قدرت این مناطق مغناطیسی به طور کامل نقشه‌برداری نشده است.

مأموریت بررسی مناطقی مانند دره‌ها، دهانه‌ها و تپه‌های شنی در سیاره سرخ می‌تواند به یک وظیفه خطرناک و حتی بدون بازگشت برای مریخ‌نوردها تبدیل شود. از طرفی، ماهواره‌های مستقر در مدار مریخ نیز نمی‌توانند این مناطق را به طور دقیق رصد کنند؛ بنابراین استفاده از بالگردهای مریخی که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند، می‌تواند بهترین شیوه برای غلبه بر این محدودیت‌ها باشد.

در همین رابطه:

  • یاسمین مقبلی کیست؟
  • کسی از یاسمین‌های ایران خبر دارد؟
  • نیل آرمسترانگ؛ یک جهش بزرگ برای بشریت

منبع: اکوایران

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.