به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، دوره آموزش و پایش سلامت جانبازان شیمیایی تهران با حضور جمعی از جانبازان شیمیایی جا مانده از هشت سال دفاع مقدس و تعدادی از سرداران و مقامات سپاه پاسداران در سالن همایش صدرا برگزار شد.
حسن باقری جانشین قطب آموزشی، پژوهشی و درمانی آسیبهای شیمیایی درباره دوره آموزشی قطب برای ارتقاء کیفیت سلامت جانبازان شیمیایی گفت: باعث افتخار ما بود که برای ۱۰۰ نفر از جانبازان کشور به مدت ۱۲ ساعت در طول سه روز برای بهبود کیفیت سلامت جانبازان شیمیایی کشور دوره آموزشی برگزاری کردهایم.
وی ادامه داد: درحال حاضر یک اورژانس شیمیایی برای خدمت رسانی به جانبازان شیمیایی کشور در بیمارستان بقیةالله تشکیل شده و در منطقه و کشور نمونه است و مانند ندارد.
قطب شیمیایی در حوزه آموزشی همیشه خواسته تا دوره های آموزشی مختلفی را در دورههای مختلف برگزار کند. درحال حاضر هر سه هفته یکبار دوره های آموزشی برای جانبازان نیروهای مسلح، سپاه پاسداران ، جانبازان هشت سال دفاع مقدس و… برگزار میکنیم.
باقری درباره عملکرد پژوهشی قطب شیمیایی بیان کرد: در حوزه فعالیتهای پژوهشی، یک سری مرجعیتهای علمی با استانداردهای مشخص وجود دارد که قطب شیمیایی در حوزه فعالیتهای پژوهشی جزء پنج شش مرکز اول در وزارت بهداشت بودهاست.
وی در ادامه گفت: مرکز قطب شیمیایی برای مشاغل خطرناک که در معرض خطر شیمیایی قرار دارند هم دورههای آموزشی برگزار میکند. به عنوان مثال ما در ماه قبل برای مدیران صنایع نفت به عنوان مشاغل خطرناک دوره برگزار کردهایم.
جانشین قطب آموزشی، پژوهشی و درمانی آسیبهای شیمیایی درباره برنامه آموزشی قطب شیمیایی در سایر استانهای کشور اظهار کرد: یکی از برنامههای ما این است که هرماه برای بهبود کیفیت سلامت جانبازان کشور در استانهای مختلف دورههای آموزشی داشته باشیم و حدالامکان هرماه در یکی از استانهای کشور برای جانبازان ساکن در آن استان دورههای آموزشی برگزار کنیم. همچنین در هفته آینده قرار است تیم آموزشی ما به استان تبریز رفته و به جانبازان ساکن در این استان خدمات آموزشی در جهت بهبود کیفیت سلامتشان ارائه کند.
در ادامه سیدکمال لوح موسوی جانباز شیمیایی درباره اهمیت خدمت رسانی به جانبازان و برنامه های آموزشی ویژه جانبازان شیمیایی بیان کرد: طبق آماری که ما تهیه کردیم حدود ۷ هزار نفر از ۷۰هزار جانباز شیمیایی ایران در تهران زندگی می کنند که ما ۶۰۰ نفر از این جانبازان که شرایط شدیدی را داشتند شناسایی و حدود ۱۵۰ نفر را برای این دوره آموزشی دعوت کردیم.
وی در ادامه بیان کرد: این دورههای آموزشی برای اولین بار در کشور اتفاق افتاده است. بهره گیری از این آموزشها در شرایط سنی بالا و آلودگی هوا بسیار مهم است. این دوره ها توانایی افراد شیمیایی را در استفاده از داروها و استفاده از کپسولهای اکسیژن افزایش داده و هزینه های درمان را کاهش می دهد.
لوح موسوی درباره دورههای آموزشی که تاکنون برگزار شده اذعان کرد: تاکنون با کمک دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله این دوره در استان های ساری، اصفهان و… برگزار شده است. البته در برخی از این دوره ها همسر جانبازان هم دعوت بودند زیرا دلیلی اینکه در این سالیان سخت همسران در کنار جانبازان بودهاند.
وی درباره حمایتهای بنیاد شهید گفت: بنیاد شهید در دوره اول و دوم نقش پررنگی داشت اما در دوره های سوم و چهارم بیشتر ما از سپاه پاسداران و استانداریهای کمک گرفتیم.
وی درباره اهمیت ارائه خدمات توانبخشی به جانبازان بیان مرد: توانبخشی یکی از برنامههایی است که ما در برنامههای اجراییمان در آینده خواهیم داشت. درحال حاضر جانبازان سالمند شده چاند و نیاز بیشتری به دورههای آموزشی، تجهیزات و دوره های توانبخشی دارند.
این جانباز درباره نیاز جانبازان کشور گفت: ما درحال حاضر برای جانبازان نیاز به شبکه سلامت داریم که در تلاشیم تا بتوانیم در این زمینه با دانشگاه علوم پزشکی همکاری کنیم تا حداقل بتوانیم برای هفت هزار از ۷۰ هزار جانباز شیمیایی امکانات دارویی و درمانی بگیریم.
همچنین ما یک برنامه برای تکریم از جانبازان داریم که در استان قدس رضوی برگزار میشود و هشت تیر امسال سومین دوره این تکریم برگزار شد.
وی در آخر خطاب به جانبازان حاضر در جمع درخواست کرد: از جانبازان میخواهیم که در حد توانشان در این دوره ها شرکت کنند و از این خدمات استفاده کنند تا بتوانند شرایط مطلوب تری داشته باشند.
پایان پیام/
منبع: فارس