خشکسالی خطری برای اقتصاد آمریکا/ رودخانه‌ها یکی پس از دیگری خشک می‌شوند

خشکسالی خطری برای اقتصاد آمریکا/ رودخانه‌ها یکی پس از دیگری خشک می‌شوند – اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه هندلزبلات در مطلبی به خشکسالی گسترده در آمریکا و عواقب آن پرداخته و نوشت: رودخانه های آمریکا در حال خشک شدن هستند و این شرایط زنجیره تامین و گردشگری را تهدید می کند. کشاورزان و مشاغل نگران کشتی های باری از جمله در رودخانه می سی سی پی هستند. رودخانه کلرادو هم اکنون بسیار کم آب شده است و تغییرات آب و هوایی در آمریکا اقتصاد این کشور را به خطر انداخته است.

در ادامه این مطلب آمده است: خشکسالی مداوم مهم ترین آبراه های ایالات متحده را تهدید می کند: بخش لجستیک در رودخانه می سی سی پی، مهم ترین رودخانه حمل و نقل آمریکا، برای دومین سال متوالی در معرض خطر است. کشتی های باری در حال حاضر با بارهای کاهش یافته در این مسیر حرکت می کنند. بدون بارندگی جدید، حمل و نقل محصول امسال در معرض خطر است. رودخانه کلرادو نیز همچنان در حال خشک شدن است و نه تنها گردشگری بلکه عرضه کل شهرها را نیز به خطر می اندازد.

دلیل به وجود آمدن این شرایط گرمای هوا و کمبود باران در شمال ایالات متحده آمریکا است. همواره شرکت های بیشتری در این کشور سطح آب بزرگترین رودخانه ها را در رادار خود مورد توجه قرار می دهند که نه فقط در می سی سی پی، بلکه در راین، دانوب و البه کاهش سطح آب دیده می شود.

وولفگانگ اشنل باخر، متخصص در مدیریت ریسک در خرید در گروه مشاوره بوستون که به خوبی در زمینه زنجیره تامین تخصص دارد در این باره می گوید: امروزه امواج گرما نه تنها برداشت محصول، بلکه مسیرهای حمل و نقل را نیز به خطر می اندازد.

این مشاور خاطرنشان می کند که امروزه شرکت ها نسبت به چند سال پیش از خطر پایین بودن سطح آب در رودخانه ها بسیار بیشتر آگاه هستند. به گفته این متخصص آمریکایی در اوایل ژانویه و فوریه، بسیاری از شرکت‌ها به این فکر می‌کردند که اگر راین، دانوب یا البه در ماه اوت آب بسیار کمی داشته باشند، چه اتفاقی می‌افتد، چه جایگزین‌هایی برای حمل و نقل وجود دارد و چه اتفاقی برای تامین‌کنندگان می‌افتد.

وی همچنین گفت: از این گذشته، تغییر حمل و نقل به جاده کار آسانی نیست. وی تاکید کرد: ما در حال حاضر کمبود راننده کامیون داریم.

به گفته وی با توجه به اینکه امسال دوباره رودخانه های بزرگ اروپایی به آرامی پایین می آیند، شرکت ها اکنون به ایالات متحده نگاه می کنند. ایالات متحده آمریکا به عنوان تامین کننده صنایع شیمیایی اهمیت ویژه‌ای دارد. به عنوان مثال، اگر حتی یک جزء در مواد شیمیایی تخصصی وجود نداشته باشد، می تواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود.

به طور خاص، رودخانه می سی سی پی به طول تقریباً 3800 کیلومتر با شاخه های مهم آن مانند رودخانه های اوهایو و میسوری به قدری عریض است که می توان تا 40 بارج را به هم متصل کرد و به آنجا منتقل کرد. حمل و نقل چنین بارهای عظیمی با کامیون دشوار است.

"کریس چین"، وزیر کشاورزی میسوری هم در این باره گفت: ما در شمال ایالات متحده به باران نیاز داریم تا حمل و نقل ما در طول فصل حرکت کند. در حال حاضر کشتی های باری ما فقط می توانند با ظرفیت 60 تا 80 درصد کار کنند و این هزینه های حمل و نقل را افزایش می دهد که هرگز خوب نیست.

به گفته "کریس چین" ، سال گذشته بیش از 2000 لنج به دلیل پایین بودن سطح آب به گل نشسته بودند. وی هشدار داد که امسال طلسم خشکی زود شروع شد.

برداشت سویا و ذرت از غرب میانه به ویژه از طریق می سی سی پی به بندرهای صادراتی مهم جنوب نیواورلئان در خلیج مکزیک منتقل می شود و همچنین کود و سایر محصولات شیمیایی نیز از طریق این رودخانه منتقل می شود.

"جان دیویس"، مدیر هواشناسی در Everstream Analytics هم هشدار داد که در حال حاضر به نظر می رسد که در ماه های آینده دوباره با اختلالات حمل و نقل روبرو خواهیم شد. دیویس می گوید: سطح آب رودخانه ها در حال حاضر یکی از پایین ترین سطح در 10 تا 20 سال گذشته است.

به گفته وی با سطح آب بسیار پایین، بارج ها فقط می توانند بار کمتری را حمل کنند. این بدان معناست که برای حمل و نقل همان مقدار به تعداد بیشتری بارج نیاز است. دیویس خاطرنشان می‌کند: به‌علاوه، وقتی آب کم است، نمی‌توان 40 بارج را به هم وصل کرد و همه اینها باعث افزایش هزینه های حمل و نقل می شود.

بر اساس اطلاعات وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا هزینه حمل و نقل در می سی سی پی در حال حاضر 85 درصد بیشتر از میانگین سه ساله در پایان ماه اوت بوده است.

به گفته دیویس چشم انداز سال های آینده نیز خوب نیست. وی تاکید کرد: به احتمال زیاد در آینده خشکسالی های مکرری خواهیم داشت که در آن حمل و نقل محدود خواهد شد. به گفته وی مشکل به می سی سی پی و شاخه های آن محدود نمی شود. دیویس به کانال پاناما اشاره می کند که در حال حاضر صدها کشتی باری به دلیل خشکسالی منتظر عبور از آن هستند.

سطح آب رودخانه کلرادو، که از کوه های راکی ​​از طریق گراند کنیون به خلیج کالیفرنیا می ریزد، نیز روز به روز در حال کاهش است.

اگر رودخانه کلرادو خشک شود، این فقط صنعت گردشگری نیست که با مشکل مواجه می شود، زیرا حدود 9 میلیارد دلار از طریق قایق سواری، رفتینگ و ماهیگیری درآمد ایجاد می کند. همچنین در این صورت حدود 40 میلیون نفر و بسیاری از مزارع نیز ممکن است با کمبود آب مواجه شوند.

در این شرایط در ماه می دولت آمریکا به ریاست جمهوری بایدن قراردادی با آریزونا، کالیفرنیا، نوادا و قبایل مختلف بومی آمریکا منعقد کرد که بر اساس آن آنها موافقت کردند که از آب کمتری استفاده کنند و در ازای آن مجموعاً 1.2 میلیارد دلار دریافت کردند. با این همه به گفته دیویس مشکل هنوز حل نشده است.

آیا طرح کریدور آمریکایی "هند-غرب آسیا-اروپا" موفق خواهد بود؟تحولات اوکراین| وابستگی دولت کی‌یف به آمریکا برای ادامه حیات

انتهای پیام/

منبع: تسنیم