به گزارش خبرنگار مهر، عطاء الله کاویان پیش ازظهر چهارشنبه در جلسه بررسی وضعیت آلودگی هوا با بیان اینکه به دلیل آنکه در گذشته درگیر آلودگی هوا نبودیم ایستگاههای مناسب پایش و اندازهگیری وضعیت کیفی هوا را در استان راه اندازی نشد، گفت: تنها یک مرکز و ایستگاه پایش دادههای هوا در ساری مستقر شده است.
وی با بیان اینکه نیازمند آن هستیم تا دادههای مربوط به آلودگی ذرات را پیگیری کنیم، گفت: کانونهای انتشار گرد و غبار در کشور ما منشأ خارجی دارند و علاوه بر این چند کانون داخلی شناسایی شده است.
وی با اظهار این که هشت کانون آلودگی و ریزگرد در اطراف کشور ما شناسایی شده است، گفت: کانون شماره ۶، ترکمنستان را به عنوان یکی از مهمترین کانونهای آلودگی معرفی کرده است.
کاویان تصریح کرد: ما باید به فکر آن باشیم که با توجه به شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوای احتمال بروز ریزگرد در آینده نیز وجود دارد و صحرای ترکمنستان این استعداد را دارد و ریزگردهای آن میتواند خراسان، خراسان شمالی و رضوی، گلستان و حاشیه جنوبی دریای خزر را درگیر کند.
وی گرمای بی سابقه در ترکمنستان را از دیگر دلایل بروز ریزگردها بیان کرد و گفت: باید در شرایط اضطرار تکالیف خود را مشخص کنیم و اعلام شرایط اضطرار با توجه به پروتکلهایی باید صورت گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه ایستگاههای پایش آلودگی هوا باید افزایش یابد، گفت: شهرداران شهرهای بزرگ باید نسبت به خریداری و تجهیز ایستگاه پایش هوا هزینه کنند.
وی با بیانی که سه دستگاه پایش هوا با اعتبارات محیط زیست خریداری شده است، گفت: این ایستگاهها در چالوس، آمل و نکا راه اندازی میشود.
وی گفت: وضعیت مازندران در گرد و غبار در رده قابل قبول بود و فقط یک شهر ناسالم برای گروه حساس شده بود و تلفیق ریزگرد با برداشت معادن در آمل این شهر را برای گروههای حساس ناسالم کرده بود.