– اخبار اجتماعی –
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مراسم پیادهروی اربعین حسینی هرسال با شکوه بیشتری نسبت به سال گذشته برگزار میشود و میلیونها نفر از اقصی نقاط ایران خود را به این اجتماع بینظیر میرسانند و مسئولان کشور نیز با اندیشیدن تدابیری از چندین ماه مانده به اربعین سعی در ارائه خدمات مناسب به زائران هستند.
در این بین، یکی از امور حائز اهمیت در ارائه خدمات به زائران، مربوط به ثبتنام و اعزام زائران که مسئولیت آن بر عهده سازمان حج و زیارت قرار دارد؛ این سازمان با راهاندازی سامانه سماح در سالهای گذشته، زمینه ثبتنام و درج اطلاعات ضروری زائران برای خروج از کشور را فراهم کرده و انجام امور دیگری مانند دریافت ارز زیارتی، پرداخت حق بیمه و تمدید گذرنامه منوط به ثبتنام در این سامانه است.
اما علیرغم تأکیدات مسئولان ستاد مرکزی اربعین و سازمان حج و زیارت مبنی بر ضرورت انجام ثبتنام زائران در این سامانه، شاهد تفاوت یک میلیونی آمار ثبتنام کنندگان در سماح با آمار زائران اعزام شده به عراق بودیم.
طبق آمار موجود، امسال 4 میلیون و 100 هزار ایرانی در مراسم اربعین حسینی حضور داشتند اما 3 میلیون و 104 هزار و 537 نفر برای ثبتنام در سماح اقدام کردند که 2 میلیون و 832 هزار و 299 نفر از آنها با پرداخت حق بیمه، ثبتنام خود را قطعی کردند.
حمید محمدی؛ معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم درباره این موضوع، اظهار کرد: این موضوع باید بررسی و آسیبشناسی شود تا در سال آینده با وضعیت بهتری مواجه باشیم زیرا ثبتنام زائران در این سامانه برای مسئولان اهمیت دارد و تأکید همه بر انجام ثبتنام در سماح بوده است.
فوت بیش از 100 زائر در ایام اربعین
وی با بیان اینکه زائران با ثبتنام در سامانه سماح از پوشش بیمهای برخوردار میشوند، ادامه داد: برخی خدمات مانند فروش بلیت و صدور گذر زیارتی به زائرانی تعلق میگیرد که در این سامانه ثبتنام کردهاند، علاوه بر این مسئولان هم میتوانند برآورد بهتری برای برنامهریزیها داشته باشند.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم