پاشینیان شرط صلح با جمهوری آذربایجان را اعلام کرد

پاشینیان شرط صلح با جمهوری آذربایجان را اعلام کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان گفت توافق صلح بین جمهوری ارمنستان و آذربایجان تا پایان سال دست یافتنی است اگر باکو وارد گفت‌وگوی مستقیم با منطقه قره‌باغ کوهستانی شود.

پاشینیان این اظهارات را سه‌شنبه (۲۵ ژوئیه) در یک کنفرانس مطبوعاتی مطرح کرد، با این حال هشدار داد بعید است توافق صلح آتی شرایطی درباره منطقه مورد مناقشه قره‌باغ را شامل شود که همه طرف‌ها را راضی کند.

وی افزود: «ایروان در موقعیتی نیست که درباره سرنوشت منطقه جداشده تصمیم‌گیری کند و مناقشه باید مستقیم بین این منطقه و باکو حل‌وفصل شود». به گزارش راشا تودی، نخست‌وزیر ارمنستان در اشاره به پایتخت عملی منطقه قره‌باغ که در جمهوری آذربایجان به «خانکندی» شناخته می‌شود، گفت: «آیا باید گفت‌وگو بین باکو و استپاناکرت شروع شود؟ آیا این فرصتی برای امضای معاهده صلح قبل از پایان سال خواهد بود؟ معتقدم بله».

پاشینیان این اظهارات را در حالی بیان کرد که وزیر خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان دیروز در مسکو به میزبانی وزیر خارجه روسیه گفت‌وگو کردند. همه طرف‌ها پیشرفت قابل توجه را برای حل‌وفصل مناقشه که دهه‌ها ادامه یافته تایید کردند، با این حال گفته‌اند که اختلافات بزرگ همچنان باقی است.

پس از این مذاکرات «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد مذاکرات ادامه یابد و دستکم توافقی درباره رفع انسداد جاده‌های حیاتی در منطقه قره‌باغ حاصل شود. وی گفت: «امیدوارم مذاکرات امروز به انگیزه مثبت برای روند مذاکرات کمک کند». او همچنین خبر داد که نشست سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه طی سال جاری میلادی برگزار خواهد شد.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان مدت‌هاست که با پادرمیانی روسیه و اتحادیه اروپا در حال مذاکره هستند، اما تاکنون به نتیجه‌ای نینجامیده و یکی از مهمترین مشکلات باقیمانده مسیر مهم لاچین است که باکو آن را مسدود کرده و یا ایست بازرسی شدید در آنجا اعمال می‌کند.

«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان پیش از این با بیان اینکه جمهوری آذربایجان در حال پاکسازی قومی در منطقه است، از اعضای شورای امنیت سازمان ملل در پی تداوم مسدود شدن گذرگاه لاچین کمک خواست.

اخیراً نخست‌وزیر ارمنستان هم با اشاره به تشدید تنش‌ها میان این کشور و جمهوری آذربایجان از احتمال بروز یک درگیری جدید بین دو کشور خبر داد و هشدار داد که اگر دو طرف نتوانند درباره معاهده صلح به توافق برسند، «بسیار محتمل است» که درگیری جدیدی بین آن‌ها رخ دهد.

کرملین بارها تاکید کرده اجرای توافقات سه‌جانبه بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امکان دستیابی به توافق در قفقاز جنوبی را فراهم می‌کند. وزارت خارجه روسیه پیش از دیدارهای دیروز هم اعلام کرده بود در این دیدارها بر اجرای توافقات سران سه کشور تأکید خواهد شد.

لاوروف اخیراً بار دیگر با تکرار موضع روسیه، تاکید کرد هر توافقی تنها در چارچوب توافقات سه‌جانبه که به امضای روسای‌جمهور روسیه و جمهوری آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان رسید، ممکن است. او یادآوری کرد که زمینه عادی‌سازی روابط بین این دو کشور به لطف مشارکت شخص پوتین در نوامبر ۲۰۲۰ و زمانی که اولین بیانیه سه‌جانبه درباره اصول راه‌حل صلح‌آمیز امضا شد، فراهم گشت.

وی افزود: این بیانیه، چند بیانیه سطح بالای دیگر درباره جنبه‌های مختلف تلاش‌های موردنیاز برای عادی‌سازی وضعیت را به دنبال داشت که رفع انسداد کریدورهای حمل‌ونقل و مسیرهای اقتصادی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و به طور کلی در قفقاز جنوبی را شامل می‌شود.

پایان پیام/م

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.