جایگزینی «فرهنگ تعویض به جای فرهنگ تعمیر و نگهداری»: ویروس مهلک هویت فرزندانمان

جایگزینی «فرهنگ تعویض به جای فرهنگ تعمیر و نگهداری»: ویروس مهلک هویت فرزندانمان

محمد جواد علی اکبریان

هویت بخشی به فرزندتان نکته مهمی است که نباید از آن غفلت کرد!

انسان بی هویت، قطعا بی مسولیت و هُرهُری مسلک خواهد بود و تبدیل به عنصر نامطلوب اجتماعی خواهد شد. جالب است بدانید، آنچه متعلق به یک فرد است به نوعی بخشی از هویت اوست. لباس، لوازم شخصی، اسباب بازی، خانواده ، دوستان و … هر یک لایه ای از هویت فرزندتان را تشکیل می دهند.

هویت بخشی به فرزندتان نکته مهمی است که نباید از آن غفلت کرد!

متأسفانه در این روزگار شاهدیم پدران و مادران به تصور ایجاد آرامش و رفاه برای فرزندشان، ناخواسته ویروسی کشنده را به کالبد هویت او تزریق می کنند که سالیان بعد اثرات مهلک آن نمایان می‌شود، دقیقاً بر خلاف روش هویت سازی که پدران و مادران نسل قبل داشتند!

می پرسید چگونه؟

انسان بی هویت، قطعا بی مسولیت و هُرهُری مسلک خواهد بود و تبدیل به عنصر نامطلوب اجتماعی خواهد شد.

جایگزینی «فرهنگ تعویض به جای فرهنگ تعمیر و نگهداری» ویروس مهلک هویت فرزند شماست. وقتی تا کفش او پاره شد تعویضش می کنید! وقتی مدادش را که گم کرد به جای مواخده او برایش یکی بهترش را می خرید! وقتی زانوی شلوارش که پاره شد، به تصور عوض شدن فرهنگ، آن را برایش نمی دوزید و دورش می اندازید! وقتی از دعوایی که با دوستش در مدرسه داشته برایتان می گوید، به او پیشنهاد می دهید که او را ول کند و با کس دیگری دوست شود و… عملاً به او می آموزید که هویت تو اصالت ندارد و تلاش برای حفظ و ارتقای آن بی معناست.

آنچه متعلق به یک فرد است به نوعی بخشی از هویت اوست.

آری شما هستید که ناخواسته به او می آموزید حتی هویت و ارزش هایش را هم می تواند به راحتی عوض کند.

جایگزینی «فرهنگ تعویض به جای فرهنگ تعمیر و نگهداری» ویروس مهلک هویت فرزند شماست.

تعجب نکنیم اگر فرزندانمان در سالهای بعد، توانایی حفظ زندگی مشترک‌شان را نداشتند و تا مشکل کوچکی پیش بیاید، عطای آنرا به لقایش بخشیدند!

عملاً به او می آموزید که هویت تو اصالت ندارد و تلاش برای حفظ و ارتقای آن بی معناست.

اگر دیدیم فرزندانمان در عنفوان جوانی، غیرت و تعصبی نسبت به میهن خویش نداشتند، به مسیری که برای تربیت او ترسیم کرده بودیم بنگریم.

اگر دیدیم فرزندانمان در عنفوان جوانی، غیرت و تعصبی نسبت به میهن خویش نداشتند و هیچ مسولیتی نسبت به آن احساس نمی کردند به مسیری که برای تربیت او ترسیم کرده بودیم بنگریم.

الآن که فرصت داریم باید به فکر باشیم.

انتهای پیام/

از شما صاحبنظر گرامی در حوزه تعلیم و تربیت هم دعوت می کنیم، از نویسندگان، ممیزان و اعضای هیئت تحریریه پنجره تربیت باشید. برای ارسال مطالب و عضویت در هیئت تحریریه، از طریق ایمیل FarsPanjarehTarbiat@gmail.com مکاتبه فرمائید.

منبع: فارس