به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی یورو نیوز، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز چهارشنبه در واکنشی مفعلانه به هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم در برخی از کشورها اعلام کرد: نژادپرستی، بیگانه هراسی و تحمل ناپذیری در اتحادیه اروپا جایی ندارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای در این خصوص ادعا کرد که «اتحادیه اروپا هر گونه تحریک به نفرت مذهبی و عدم مدارا» را قویاً و قاطعانه رد میکند و بر اهمیت احترام به سایر جوامع مذهبی تاکید دارد.
در این بیانیه آمده است که «هتک حرمت به قرآن یا هر کتاب دیگری که مقدس شمرده میشود؛ توهین آمیز، بی احترامی و یک حرکت تحریک آمیز آشکار است. نژادپرستی، بیگانه هراسی و عدم تحمل جایی در اتحادیه اروپا ندارد».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به جریانات اخیر در کشورهای سوئد و دانمارک، خاطرنشان کرد که «اقدامات این چنینی که توسط تحریک کنندگان فردی انجام میشود، صرفاً به نفع کسانی است که به دنبال تفرقه بین ما و جوامع ما هستند».
این در حالیست که وی تا کنون اقدامی عملی در خصوص توقف این اقدام موهن به انجام نرسانده است.
در همین رابطه، اعضای یک گروهک راست افراطی دانمارکی ضداسلامی امروز چهارشنبه بار دیگر یک نسخه از قرآن کریم را مقابل سفارت پاکستان در کپنهاگ پایتخت دانمارک هتک حرمت کردند.
بر اساس اعلام این رسانه، گروه افراطی «وطن پرستان دانمارکی» در اقدامی موهن یک نسخه از قرآن کریم را آتش زدند.
عناصر این گروهک همچنین پرچم پاکستان را زیر پا گذاشتند
دیروز سه شنبه ۲۵ جولای، این گروه نسخههای قرآن را در مقابل سفارتخانههای ترکیه و مصر در کپنهاگ سوزاندند.
دو حادثه مشابه در ۲۸ ژوئن و ۲۰ ژوئیه نیز در سوئد رخ داد.
سوزاندن قرآن در دو کشور اسکاندیناوی باعث محکومیت و اعتراضات گسترده در سراسر جهان اسلام شده است و چندین کشور سفیران سوئد و دانمارک را احضار کرده اند.
در ۲۵ ژوئیه، وزارت امور خارجه مصر، کاردار سوئد را احضار کرد تا هتک حرمت به قرآن را محکوم کند.
ترکیه هم با اتخاذ مواضعی مشابه، در ۲۴ ژوئیه اعلام کرد که «حمله نفرت انگیز» به قرآن کریم را به شدت محکوم میکند و از دانمارک خواست اقدامات لازم را برای جلوگیری از این «جنایت» علیه اسلام را انجام دهد.
توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد پیشتر در بیانیهای در این خصوص گفت: هتک حرمت به قرآن یا هر کتاب مقدس دیگری، اقدامی توهین آمیز و بی احترامی و یک تحریک آشکار است.
منبع: مهر