وقتی قانون سقف بودجه به تصویب رسید و کمیتهای به همین منظور در فدراسیون فوتبال تشکیل شد و کمتر کسی فکر میکرد که این کمیته به نتیجه برسد.
به گزارش مشرق، پیش از این بارها قوانین مختلف برای فوتبال مخصوصا سقف قراردادها تعیین شده بود، اما اغلب یا با دور زدن قانون یا بیتوجهی به آن به دست فراموشی سپرده میشد. از این رو اینطور بهنظر میرسید که شاید اینبار نیز موضوع بهسادگی قابل حل باشد و به همین دلیل خود را درگیر پیچیدگیهای این قانون نکردند. تیمها زمانی متوجه شدند که اینبار شرایط با سالهای گذشته فرق دارند که سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد از همان ابتدا نظارت مستقیم خود روی قراردادهای بازیکنان و سایر امور باشگاه را تحتنظر قرار داده و اسناد و مدارک بهدست آمده را در اختیار فدراسیون فوتبال قرار میدهند. به این ترتیب فدراسیون فوتبال به شکل خودکار اقدامی در این خصوص انجام نمیدهد، بلکه نهادهای نظارتی در صورت وجود هرگونه تخلفی، گزارش آن را به فدراسیون و از آنجا به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ارائه میدهند.
حتی بهخاطر داریم که منصور قنبرزاده، نایبرئیس فدراسیون فوتبال قبل از کسب ۴ امتیاز از باشگاه سپاهان مدعی شده بود نهادهای نظارتی تخلفات صورت گرفته از سوی یک تیم را گزارش دادند. نکته جالب اینجاست که گزارش سازمان بازرسی کل کشور غیرقابل تغییر است، از این رو درصورت وجود تخلف برای هریک از باشگاههای فوتبال امکان تغییر یا بخشش وجود ندارد. تنها راه چاره برای تیمهایی که در این خصوص محکوم میشوند این است که با نوع حکم وضع شده برای تخلف صورت گرفته مخالفت کنند و حکم را تعدیل کرده یا تغییر دهند، اما تبرئه شدن از تخلف صورتگرفته غیرممکن است؛ چراکه این سازمان بازرسی کل کشور است که آن را تایید کرده است.
بیشتر بخوانید:
قانون سقف بودجه را ترمیم کنید چون سال بعد با تجربه بیشتری دور میزنند!
استقلال در تازهترین اقدام خود جزئیات مبلغ قرارداد این باشگاه در تیم بزرگسالان، پایه و همچنین بازیکنان خارجی را مشخص و اعلام کرد. گویا بعد از کسر قرارداد برخی بازیکنان این تیم دخل و خرج باشگاه استقلال با هم جور درآمده و با توجه به صرف هزینه ۳۲۳ میلیارد تومان، این باشگاه تخلفی در عبور از سقف بودجه مصوب در سازمان لیگ نداشته است؛ هرچند باور این اعداد و ارقامی که از سوی باشگاهها اعلام میشود کمی سخت است اما مدارک ارائه شده گواه بر عدمتخلف است. البته سازمان بازرسی کل کشور درصورت ورود، به اعلام باشگاهها درخصوص جزئیات مبلغ قراردادها توجهی نمیکنند و تحت هر شرایطی بازرسیهای خود را انجام میدهند. آنها پیش از این در این خصوص به همه باشگاهها تذکر داده بودند و فعالیت خود را از باشگاه سپاهان آغاز و در ادامه روی تیمهای تهرانی متمرکز کردند. با این حال با توجه به اینکه شکایتی از سوی باشگاههای رقیب و حتی باشگاه پرسپولیس از استقلال نیست فعلا هیچ خطری این باشگاه را تهدید نمیکند.
مشکلی که همین حالا در قرارداد یحیی گلمحمدی با پرسپولیس بهوجود آمده مربوط به نظارت همین سازمان بازرسی کل کشور است، موضوعی که حالا به یک معضل بزرگ برای باشگاه پرسپولیس تبدیل شده و چون در زمان مناسب به آن رسیدگی نکردند حالا باید جوابگوی تک امضا بودن قرارداد گلمحمدی باشند. قراردادی که میتواند سرنوشت این باشگاه را تغییر دهد و درست به همین دلیل با چالش روبهرو شده است. این در حالی است که پرسپولیس نیز بهدلیل شکایت سپاهان و آلومینیوم اراک متهم به عدمرعایت سقف بودجه و البته مشکل در برخی قراردادهایش با بازیکنان شد و به همین دلیل یک امتیاز از آنها کسر و ۱۰ میلیارد تومان هم جریمه شدند. با این حال بهنظر میرسد موضوع برای پرسپولیس تمام نشده و تا زمانی که تکلیف قرارداد یحیی گلمحمدی مشخص نشود همچنان درگیر این ماجرا و پرونده خواهد بود.
استقلال و پرسپولیس تنها باشگاههایی نیستند که در کنار سپاهان از سوی سازمان بازرسی کل کشور مورد کنکاش قرار میگیرند. این سازمان که رکنی بازرسگونه دارد به شکل خاص در کلیه قراردادها، کلیه پولهای ورودی و خروجی باشگاه نظارت کرده و هرگونه تخلفی را به مراجع مربوط گزارش میدهد. آنها طبق گزارشهایی که تاکنون تهیه کردند به ترتیب اولویت مورد نظر خود به سراغ یک باشگاه رفته و موارد را مورد ارزیابی قرار میدهند. خیلیها بر این باورند که گلگهر نیز میتواند یکی از باشگاه مورد نظر درخصوص عدمرعایت سقف بودجه باشد. آنها هرچند در لیگ جدید بازیکنان خوب و پرتعدادی جذب کردند اما با توجه به نیروی جوانی که به خدمت گرفتند چندان باشگاه پرهزینه بهنظر نمیرسند. با این حال کارگروه ناظر بر قراردادها میخواهد پرونده باشگاه گلگهر را مورد ارزیابی قرار دهد.
در ابتدای فصل که آنها با وسواس بسیار زیادی مربی یونانی را بهعنوان سرمربی تیمشان انتخاب کردند کمتر کسی فکر میکرد که این مربی با مبلغ نسبتا پایین با تیم گلگهر به توافق برسد. در همان زمان صحبتهایی از قرارداد یک میلیون دلاری گلگهر با اوزونیدیس بود. درحالیکه آنها مدعی هستند با توجه به اسناد ارسالی، قرارداد این مربی و همکارانش حدود ۵۵۰ هزار دلار است. از این رو با ورود نهادهای نظارتی ماجرا مشخص شده و کارگروه نظارت بر قراردادهای ورزشی میتواند در این خصوص نظر نهایی خود را اعلام کند.
منبع: مشرق نيوز