مطالبه‌ گری نسبت‌ به مرگ شهروندان در جاده‌ها

تصادف

به گزارش « اخبار خودرو » ، علی زراندوز در سرمقاله روز " سه‌شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « مطالبه‌ گری نسبت‌ به مرگ شهروندان در جاده‌ها » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

اگر رسانه‌های کشور را دنبال کنید، قطعا هرچند روز یک بار، با اخبار تصادف‌های منجر به فوت در جاده‌های کشور مواجه می‌شوید. آمار و اطلاعات نشان می‌دهند سوانح حاصل از تصادف وسایل نقلیه، سومین عامل مرگ‌ومیر ایرانیان هستند.

سردار سیدتیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور فراجا درباره آمار و ارقام تصادفات جاده‌ای در کشور اظهار کرد: «در نیمه نخست امسال تقریبا ماهانه ۵۰۰ کشته در تصادفات جاده‌ای داشتیم. در مجموع نزدیک به سه هزار نفر در شش ماه امسال جان خود را در تصادفات از دست دادند و ما از نظر تعداد تصادفات شاهد افزایش شش‌درصدی در طول این مدت در مقایسه با مدت مشابه پارسال بودیم»

به گفته مقام‌های پلیس در سال ۱۳۹۲ سندی با محوریت وزارت راه‌وشهرسازی برای برون‌رفت از این شرایط نوشته و در این سند برآورد شد که به ۸۰ هزار میلیارد بودجه و اعتبار برای بحث ایمن‌سازی راه‌ها نیاز است تا به حد مطلوبی برسیم؛ ولی این آمار برای ۱۰ سال پیش است و تا کنون آمار جدیدی ارائه نشده است.

در همین رابطه، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه پلیس نباید نظاره‌گر مرگ شهروندان در جاده‌ها باشد و در این زمینه مطالبه‌گر خواهد بود، گفت: «پلیس علاوه بر اینکه پاسخگوی قصور خود است، از نهادهای مقصر نیز مطالبه‌گری و قدر و سهم دستگاه‌های مقصر را تعیین و رسانه‌ای می‌کند و ترک فعل‌ نهادها اعلام جرم خواهد شد.»

حاجیان با بیان اینکه تخلف از قوانین برای پلیس پذیرفتنی نیست، افزود: «پلیس اجازه چشم‌پوشی نسبت به نهادها و افرادی که سبب ناامنی می‌شوند، ندارد.»

خسارات‌های تصادفات جاده‌ای حتی موجب گلایه رئیس قوه قضاییه شد. وی روز گذشته با اشاره به موضوع حوادث و تصادفات جاده‌ای که موجب بروز خسارات جانی و مادی و معنوی می‌شود، گفت: «باید برای پیشگیری از حوادث ترافیکی و تصادفات جاده‌ای تدابیر اساسی و ویژه‌ای اتخاذ شود.»

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در ادامه افزود: «برای تحقق این مهم ابتدا لازم است برآورد بسیار دقیقی از میزان و علل این قبیل حوادث و تصادفات حاصل شود، در انجام این امر، معاونت پیشگیری قوه قضاییه را مکلف می‌کنم با همکاری بخش‌های مربوطه ازجمله فراجا و راهداری، اقدامات لازم را ترتیب دهد؛ برخی کشورها با تمهید مقدمات پیشگیرانه موفق به کاهش میزان تصادفات جاده‌ای شده‌اند، بنابراین ازجا که در بسیاری از مقولات در زمره و تراز کشورهای پیشرفته هستیم، این قابلیت و توانایی را نیز داریم که در امر کاهش تصادفات جاده‌ای و حوادث ترافیکی نیز به توفیق دست پیدا کنیم.

البته فرمانده کل انتظامی کشور، چهارم آذرماه با بیان اینکه زمانی ۲۸هزار کشته تصادفات جاده‌ای در سال داشتیم، گفت: «چنانچه اقدامات و برنامه پلیس و دیگر دستگاه‌ها در حوزه ارتقای نظم، امنیت و کیفیت خدمات و زیرساخت‌ها نبود، تعداد جان باختگان حوادث رانندگی به ۴۱ هزار نفر می‌رسید.»

سردار احمدرضا رادان ادامه داد: «خوشبختانه با وجود افزایش تعداد خودروهای شخصی و تردد در جاده‌های کشور، توانستیم با اقدامات بازدارنده، میزان تلفات جاده‌ای را سالانه به ۱۷هزار نفر کاهش دهیم.»

وی با تاکید بر اینکه حتی یک کشته در جاده های کشور نیز پذیرفتنی نیست، افزود: «باید حلقه مفقوده افزایش شمار تلفات جاده‌ای از سوی پلیس راهور و دیگر دستگاه‌های متولی شناسایی و رفع شود.»

از مجموع این گفته‌ها پیداست مسئولان هنوز آمار کشته‌های تصادفات کشور را بالا می‌دانند و به نظر می‌رسد این نظر مشترک می‌تواند آغاز مسیری برای اقدام‌های عملی و برنامه‌ریزی‌های مناسب برای کاهش هرچه بیشتر این آمار تکان‌دهنده باشد.

منبع: دنیای خودرو

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.