گروه دانشگاه خبرگزاری فارس _ موضوع حجاب و عفاف در کشور ما از دیرباز بوده و بیشتر خانوادهها و بانوان ایرانی حجاب و پوشش به اشکال مختلف را مایه حفظ آرامش خود و جامعه میدانند.
البته مدتی است که مسأله حجاب در کشور مورد بررسی قرار میگیرد و به نوعی حساسیتها درباره قانون حجاب بیشتر شده که این مسأله شامل دانشگاهها و دانشگاهیان هم میشود به طوریکه بسیاری از دانشجویان و دانشگاهیان با ثبت پویشهایی در سامانه فارس من خواستار توجه بیشتر مسؤولان دانشگاهها به امر حجاب و پوشش مناسب در دانشگاه شدهاند.
این موضوع به سامانه فارس من هم کشانده شد و جمعی از داوطبان خواستار فراهم شدن رسیدگی به بیحجاب در دانشگاه تهران شدند.
این کاربران در پویش خود آوردهاند:
«دانشگاه یک محیط علمی است، محیط علمی ضوابط مخصوص به خود را دارد، تمام دانشگاههای معتبر دنیا از قواعد پوشش خاصی برخور دار هستند این موضوع برای رشد علمی دانشجو و دانشگاه امری بدیهی است اما بسیار عجیب است این سطح از بد حجابی و بی عفتی در دانشگاه ها خصوصاً دانشگاههای معتبر کشور دیده میشود و مسؤولان دانشگاه هیچ نظارت و برخوردی ندارند یا بسیار سطحی برخورد میکنند! این سطح از بی خیالی و بی توجهی نهادهای دانشگاههای کشور و حتی خود دانشجویان بسیار شگفت آور است! امید است هرچه سریع تر این مسأله پیگیری و حل شود.»
سردبیر این پویش سامانه فارس من در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس گفت: با وجود اطلاعیهای که سردار رادان درباره اجرای طرح عفاف و حجاب و برخورد جدی پلیس با کشف حجاب اشاره و بیان کرد، متاسفانه رفتار جدی در دانشگاهها بابت رعایت نکردن دانشجویان هنجارشکن که شئونات اسلامی را رعایت نمیکنند، وجود ندارد. با توجه به اطلاعیهای که از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شده انتظار است که در صورت رعایت نکردن حجاب هیچ خدماتی به دانشجویان تعلق نگیرد.
* حجاب و عفاف در دانشگاه در شأن محیط علمی باشد
بنا به اطلاعیه ای که سردار رادان درباره اجرای طرح عفاف و حجاب و برخورد جدی پلیس با کشف حجاب اشاره و بیان کردند، متاسفانه رفتار جدی در دانشگاهها بابت رعایت نکردن دانشجویان هنجارشکن که شئونات اسلامی را رعایت نمیکنند نیست
وی افزود: بنده به عنوان یک دانشجو شاهد این ماجرا هستم که متاسفانه برخوردی به صورت جدی و قانونی شکل نمیگیرد. حتی یک تذکر خشک و خالی هم به دانشجویان داده نمیشود تا مبادا دانشجویان حجابشان را رعایت کنند، اولویت دانشگاهها فقط فضای دانشگاه است تا مبادا فضای دانشگاه ملتهب و سال تحصیلی و دروس دانشجویان به عقب بیفتد.
به گفته سردبیر پویش سامانه فارس من، عادی سازی در محیط دانشگاه شکل گرفته که این برای دانشگاه و دانشجویان نیز بسیار بد است و تاثیر بدتری دارد، دانشجویان
باید در شأن دانشگاه لباس بپوشند و در شأن یک دانشجو رفتار کنند.
وی گفت: در شأن یک دانشجوی دختر نیست که با تیشرت و شلوار بدون روسری روی سر یا روسری بر دوششان بخواهند در محیط دانشگاه باشند، بنده با اساتید زیادی در ارتباط هستم و به جز دانشگاه خودمان که از دانشگاههای برتر است اما در دانشگاههای برتر کشور بیشتر شاهد هستیم که دانشجویان قوانین مربوط به حجاب را رعایت نمیکنند.
دانشجوی دیگری که در یکی از دانشگاههای تهران تحصیل میکند نیز با تاکید بر ابلاغیه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گفت: اگر این ابلاغیه به صورت درست و جدی انجام شود، بسیار می تواند در سالم سازی محیط دانشگاه کمک کنند.
* محل تربیت نخبگان انقلابی به محل کشف حجاب تبدیل نشود
یکی از دانشجویان دیگر دانشگاه تهران گفت: از مسؤولان مربوطه مطالبه میکنیم تا هر چه سریعتر به اوضاع بیحجابی دانشگاه تهران خاتمه دهند و با هنجارشکنان برخورد جدی صورت گیرد. دانشگاه تهران محل تربیت نخبه برای انقلاب اسلامی است که متاسفانه با اهمال کاری برخی مسؤولان و عدم نظارت به محل کشف حجاب یک عده از دانشجویانش تبدیل شده است. امیدواریم مسؤولان هرچه سریعتر با این عده محدود برخورد جدی کند.
این دانشجوی دانشگاه تهران افزود: از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ فیلمهای متعددی درباره کشف حجاب در دانشگاه تهران در فضای مجازی منتشر شده است اما مسؤولان حراست دانشگاه رسیدگی لازم را انجام ندادهاند، از مسؤولان مربوطه تقاضا دارم که هرچه سریعتر این اوضاع را کنترل کنند.
یکی دیگر از دانشجویان گفت: پوشش لباسها و حجاب برخی دانشجویان دانشگاه تهران در شأن دانشگاه تهران و محیط علمی نیست، شأن دانشجو دانشگاه نیست که دانشجویان با لباس و مانتو کوتاه در محیط علمی حاضر شود، این اتفاق نگران کننده است.
وی افزود: دغدغه دانشجویان امروزی حجاب و پوشش دانشگاهی است. از مسؤولان مطالبه میکنیم هرچه سریع تر به اوضاع بیحجابی دانشگاه تهران خاتمه دهند و با هنجار شکنان برخورد جدی صورت گیرد. دانشگاه تهران محل تربیت نخبه برای انقلاب اسلامی است که متاسفانه با اهمال کاری برخی مسؤولان و عدم نظارت به محل کشف حجاب یک عده از دانشجویانش تبدیل شده است.
از آنجا که این خواسته در سامانه فارس من هم ثبت شده بود از مسؤول مربوط عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم پیگیری کردیم.
کلانتری درباره وضعیت عفاف و حجاب گفت: بررسی میدانی نشان میدهد وضعیت حجاب و عفاف رو به بهبود است، قوانین و مقررات خوبی در حوزه حجاب و عفاف داریم و در هشت گام برنامه اجرایی تحقق اهداف این مقررات را به معاونان فرهنگی دانشگاهها ابلاغ کردیم.
* به اندازه وسع و توانمان در حوزه عفاف و حجاب فعالیت داشته باشیم
وی افزود: حجاب و عفاف موضوعی است که تاکید شرعی روی آن بوده و باید برای آن برنامهریزی کنیم و نگذاریم این حکم معطل بماند، این واجب شرعی باید جدی گرفته شود، قسمت اصلی و عمده کار در حوزه حجاب و عفاف بحث مشاوره ای و فرهنگی است و ما در این زمینه مسؤولیم که قوانین و آئین نامه حجاب و عفاف گرد آوری و سال گذشته به دانشگاه ها ابلاغ شد.
پایان پیام/
منبع: فارس