شرکت ادوبی- Adobe-قرارداد 20 میلیارد دلاری خرید پلتفرم طراحی فضای ابری Figma را فسخ کرد. دلیل این فسخ قرارداد مشکلات پیش آمده برای دریافت مجوز از مقامات مربوطه در اروپا و انگلستان عنوان شده است. بسیاری نگران این معامله چند میلیارد دلاری بودند زیرا چنین خرید بزرگی میتواند تاثیر زیادی روی فضای رقابتی در این بازار گذاشته و به صورت بالقوه، به ضرر شرکتهای جدید و در حال رشد میشد.
ادوبی به دلیل فسخ این قرارداد مبلغ 1 میلیارد دلار به شرکت فیگما به عنوان خسارت پرداخت خواهد کرد. فیگما که دفتر اصلی آن در شهر سن فرنسیسکو قرار دارد، پلتفرم آنلاینی است که در آن کاربران میتوانند برای طراحی پروژهها و به اشتراک گذاری ایدههای خود، با یکدیگر همکاری کنند. شرکتهایی مانند اوبر،کوینبیس و زوم از این پلتفرم استفاده میکنند.
مسئولان کمیته CMA انگلستان، از همان ابتدا مخالفت خود را با این معامله اعلام کردند زیرا معتقد بودند که این قرارداد روی توسعه نوآوری بسیاری از شرکتهای نوپای انگلیسی تاثیر منفی میگذارد.
مقالات مرتبط:
تهدید ایلان ماسک به فسخ قرارداد خرید توییترافشای قرارداد سری ۲۷۵ میلیارد دلاری اپل و چینشورای رقابت یکی شدن مالکیت «نتبرگ» و «تخفیفان» را فسخ کردجریمه ۲.۸ میلیارد دلاری علیبابا توسط دولت چین به دلیل…
اتحادیه اروپا-EU- نیز نگرانی خود را در رابطه با این قرارداد ابراز کرده و معتقد بوده چنین معامله هنگفتی میتواند انگیزههای رقابتی در بین شرکتهای دیگر را از بین ببرد.
ادوبی که سهام آن اخیرا 1 درصد افزایش داشته، از مذاکره با CMA درباره این قرارداد امتناع کرد زیرا معتقد است که هیچ راهکاری نمیتواند منافع این شرکت را در چنین شرایطی حفظ کند.
ادوبی در ماه نوامبر(آبان ماه) اعلام کرد که Adobe XD تنها محصولی بوده که در مورد حفظ قوانین ضد انحصاری آن تردید وجود داشته و این شرکت، طی سه سال بعد از معرفی این محصول تحت یک اپلیکیشن مجزا، 25 میلیون دلار ضرر کرده است.
فسخ این قرارداد نشان میدهد که خرید و فروش و ادغام شرکتهای بزرگ باهم، بیشتر از گذشته زیر ذره بین قرار گرفته زیرا معاملههای سنگین و چند میلیاردی تاثیرات زیادی روی شرکتهای تکنولوژیک بزرگ و کوچک میگذارد. بعد از این انفساخ قرارداد، ارزش بازاری ادوبی به میزان چشم گیری کاهش یافت، با این وجود سهامداران شرکت فیگما معتقدند که این شرکت به صورت مستقل، موفقیت بیشتری خواهد داشت.
منبع: reuters
منبع: آی تی ایران