– اخبار سیاسی –
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور که صبح امروز دوشنبه در قالب فرآیند نظارت ستادی بر دستگاههای اجرایی در وزارت نیرو حضور یافته است، ضمن بازدید از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای وزارت نیرو، دستور آغاز اجرای طرح احداث 4 هزار مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر را صادر کرد.
قدردانی رئیسی از عملکرد وزارت نفت و رسانهها در موضوع اخلال بنزینی
با بهرهبرداری از این پروژه ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر که در ابتدای آغاز به کار دولت مردمی حدود 870 مگاوات بود و در زمان حاضر حدود یکهزار و 119 مگاوات است به بیش از 5 هزار و 119 مگاوات افزایش خواهد یافت.
وزارت نیرو در دولت مردمی برنامه افزایش 10 هزار و 900 مگاوات ظرفیت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر را دارد.
بهموجب طرحی که امروز قرارداد اجرای آن بهعنوان بزرگترین قرارداد یکجای ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در غرب آسیا در حضور دکتر رئیسی امضا شد، سرمایهگذاران 4 شرکت در قالب چهار سبد شامل 2 سبد 1500مگاواتی و 2 سبد 500مگاواتی برای احداث 95 نیروگاه خورشیدی و بادی اقدام و در مجموع ظرفیتی بالغ بر 4 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر را حداکثر تا زمان پیک برق سال 1403 به شبکه سراسری متصل خواهند کرد.
با توجه به اهتمام دولت و شخص رئیس جمهور نسبت به رفع ناترازیهای موجود در کشور بهویژه در بخش انرژی، موانع و مشکلات پیشِروی شرکتهای حاضر در این طرح از جمله تملک زمینها، نحوه اتصال به شبکه و مشکلات زیستمحیطی بهصورت ویژه بررسی و مرتفع شده است.
در زمان حاضر 381 محل برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر با ظرفیت حدود 11 هزار مگاوات با محوریت 16 شرکت برق منطقهای در سراسر کشور وجود دارد.
شرکتهای برق منطقهای استانهای تهران با 32 درصد، فارس با 10 درصد و سیستان و بلوچستان با 9 درصد از استانهایی هستند که بیشترین سهم را در احداث 4 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور دارند.
در مراسم امروز همچنین نیروگاه 10مگاواتی "ساغند" یزد بهعنوان بخشی از 260 مگاوات ظرفیت اضافهشده به مجموع تولید برق تجدیدپذیر کشور از ابتدای فعالیت دولت مردمی تاکنون، با دستور دکتر رئیسی بهشکل رسمی افتتاح شد.
رئیس جمهور همچنین از نمایشگاهی که بهمنظور ارائه اقدامات و دستاوردهای این وزارتخانه در سه بخش آب، برق و فاضلاب در دو سال و نیم گذشته برگزار شده بود، بازدید کرد و با توضیحات دستاندرکاران این بخشها از جزئیات عملکرد این وزارتخانه مطلع شد.
بر اساس گزارش ارائهشده در دوره پیک مصرف سال 1402 با اجرای برنامههای رفع ناترازی، برای اولین بار در تاریخ تولید برق کشور، میزان تأمین انرژی صنعت از بخش خانگی پیشی گرفت و 85 درصد انرژی اضافه تولیدشده نسبت به 1400، به بخش تولید اختصاص یافت. از ابتدای دولت مردمی تا کنون 8 هزار و 800 مگاوات ظرفیت وارد مدار شده است که نسبت به زمان طیشده از شهریور 1400 یک رکورد محسوب میشود.
همچنین بر اساس برنامه تأمین آب شرب برای 10 هزار روستا، تا این لحظه عملیات عمرانی آبرسانی به 3 هزار و 640 روستا به اتمام رسیده که دسترسی 86 درصد روستاهای کشور به آب شرب پایدار را تضمین کرده است.
طبق توضیحات ارائهشده در دولت مردمی مدیریت هوشمند آب زیرزمینی بهعنوان یکی از مهمترین شاخصهای پایداری منابع آب، با اتکا به ابزارهای گوناگون نظیر تأمین انرژی در دستور کار قرار گرفته است و اجازه برداشت غیرمجاز و از بین رفتن عدالت در زمینه استفاده از منابع آب زیرزمینی به هیچ مشترکی داده نمیشود.
انتهای پیام/+
منبع: تسنیم