– اخبار بین الملل –
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری تایوان، چین تهدید کرد که تحریم های تجاری بیشتری را علیه تایپه اعمال خواهد شد.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان تایوان در تاریخ 13 ژانویه سال آینده برگزار می شود در حالی که چین همواره این جزیره را جزو سرزمین مادری چین می داند و همیشه مخالفت خود را با استقلال آن اعلام کرده است.
این در حالی است که پکن در ماه جاری از پایان قطع تعرفه بر برخی محصولات شیمیایی وارد شده از تایوان خبر داد و اظهار کرد تایپه توافق تجاری فی مابین را که در سال 2010 به امضا رسیده بود، نقض کرده است. پس از آن، تایوان، چین را به اعمال تهدید اقتصادی و دخالت در انتخابات این کشور متهم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس خبری اظهار کرد ریشه اصلی حل مشکلات مربوط به توافق تجاری سال 2010، تلاش حزب مترقی دموکراتیک تایوان برای استقلال این جزیره است.
وی افزود: اگر این حزب بر حفظ و ادامه موضع سرسختانه خود برای استقلال این جزیره تاکید داشته باشد، ما از نهادهای مرتبط می خواهیم تا اقدامات بیشتری را برای مقابله با این اقدامات اتخاذ کنند.
دولت چین حزب مترقی دموکراتیک تایوان و لای چینگ ته معاون فعلی رئیس جمهوری و نامزد انتخابات اخیر را که در نظرسنجی ها پیشتاز است، فردی جدایی طلب می خواند.
اما آقای لای پیشتر اذعان کرد که هیچ برنامهای برای تغییر نام رسمی جزیره تایوان ندارد اما مردم این جزیره باید در مورد آینده آن تصمیم بگیرند. وی بارها پیشنهاد مذاکره با مقامات چین را داده اما این پیشنهاد از سوی مقامات چین پذیرفته نشده است.
علاوه بر این شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز گذشته در مراسم بزرگداشت یکصد و سیامین سالگرد تولد مائو زدانگ بنیان گذار جمهوری خلق چین به مقام های ارشد حزب کمونیست گفت: «قطعا» تایوان به کنترل چین درخواهد آمد.
وی افزود: کار مائو و انقلابیون دیگر هنوز تمام نشده و ما راه آنها را برای متحد کردن سرزمین مادری چین ادامه می دهیم. سرزمین مادری باید بار دیگر یکپارچه شود و به صورت اجتناب ناپذیر یکپارچه خواهد شد.
وی اضافه کرد: چین باید ادغام بین دو طرف را عمیق کند، توسعه صلح آمیز روابط در سراسر تنگه تایوان را ارتقا دهد و به هر طریق جلوی هر کس که بخواهد تایوان را از چین جدا کند، بگیرد.
«مائو زدانگ » رهبر سابق چین در سال 1949 دولت جمهوری چین را در یک جنگ داخلی شکست داد. دولت جمهوری چین پس از تقبل این شکست به تایوان گریخت.
چین معتقد است که انتخابات تایوان جزو امور داخلی چین است و مردم جزیره با انتخاب بین جنگ و صلح روبرو هستند.
تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره میشود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانههای جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را بهعنوان بخشی جداییناپذیر از سرزمین مادری چین میداند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.
چین همواره ادعا میکند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیاتهای نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.
پکن همواره از تمامی کشورها میخواهد به اصل چین واحد احترام گزارند و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند. در زمان حاضر یکی از بزرگترین چالشهای چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.
آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمیکند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.
در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.
شی: جلوی هر کس به دنبال جدایی تایوان از چین باشد را میگیریم
انتهای پیام/
منبع: تسنیم