جایگاه نخست ایران در صید ماهیان تن در غرب اقیانوس هند

جایگاه نخست ایران در صید ماهیان تن در غرب اقیانوس هند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس مختاری مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و توسعه آبزیان سازمان شیلات با بیان اینکه ایران جایگاه نخست صید ماهیان تن در غرب اقیانوس هند را دارد، افزود: بر اساس اعلام فائو 7 درصد صید تن ماهیان در جهان توسط صیادان ایرانی انجام می‌شود.

مختاری افزود: 200 هزار تن در سال 1401 در ایران صید ماهی تن انجام شده که این‌ها در 136 واحد تولیدی به ظرفیت 738 میلیون قوطی تبدیل به کنسرو ماهی می‌شوند.

وی سرانه مصرف تن ماهی در ایران را یک کیلوگرم عنوان کرد و گفت: ارزش ماهیان تن در دنیا به دلیل اینکه در حال انقراض هستند، بسیار مهم است و همه کشورها تلاش می‌کنند این نوع ماهی‌ها را وارد کنند.

به گفته این مسؤول،صید 100 هزار تن از ماهیان تن تنها مربوط به سه نوع ماهی است.

مختاری در ادامه اشاره کرد: قیمت تمام‌شده ماهیان وارداتی ارزان‌تر از ماهیان تن تولید داخل است.

وی دلایل آن را وجود دلالی و واسطه‌گری عنوان کرد و گفت: پس از صید ماهی‌ها دلالان و واسطه‌ها با نفوذ خود قیمت را تا 155 هزار تومان افزایش می‌دهند.

وی تأکید کرد: برخی از این افزایش‌ها به دلیل ناتوانی صیادان در ذخیره و نگهداری اینگونه ماهیان به دلیل کمبود نقدینگی است.

به گفته این مسؤول، قیمت تمام شده یک کیلوگرم ماهی تن 89 هزار و 500 تومان است که با احتساب 40 درصد حاشیه سود کیلویی 115 تا 125 هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شود، اما با وجود دلالان گاهی تا 155 هزار تومان هم بالا می‌رود.

وی با بیان اینکه سازمان شیلات در حوزه دلالی نمی‌تواند دخالتی داشته باشد، گفت:‌اما تدابیری برای کاهش قیمت در بازار داریم از جمله به سازمان میادین میوه و تره‌بار پیشنهاد می‌کنیم که با عرضه گسترده در غرف، 15 درصد تخفیف بگیرند.

مختاری در ادامه راهکار کاهش هزینه تمام شده تن ماهی را ارائه تسهیل واردات عنوان کرد و گفت:‌در این زمینه مشکلات تأمین ارز وجود دارد و اخیرا بنا به پیشنهاد اتحادیه‌های کنسرو قرار شده که ارز اختصاصی به واردات ماهیان تن تغییر یابد.

در ادامه مختاری به آمار صادرات ماهیان تن اشاره کرد و گفت: در 8 ماه گذشته 2411 تن به ارزش 10 میلیون دلار صادرات وجود داشته که این رقم نسبت به سال گذشته که 2943 تن و به ارزش 8 میلیون دلار بوده کاهش داشته است. عمده صادرات ماهیان تن ایران به کشورهای عراق و افغانستان انجام می‌شود.

*پیشنهاد حذف مالیات بر ارزش افزوده برای کاهش قیمت کنسرو در بازار

در ادامه این مراسم مسعود بختیاری رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران هم درباره کاهش قیمت‌های تن ماهی در بازار پیشنهاداتی ارائه کرد از جمله مالیات ارزش بر افزوده حذف شود.

وی افزود: بر اساس محاسباتی که انجام شده در صورتی که مالیات بر ارزش افزوده این محصول حذف شود قیمت در بازار 10 هزار تومان کاهش می‌یابد.

وی همچنین واردات ماهیان تن را در کاهش قیمت کنسرو در بازار مهم عنوان کرد و گفت:‌ قیمت ماهیان وارداتی معمولا پایین‌تر از نوع داخلی است علاوه بر آن کیفیت آنها به لحاظ نوع صیدهای پیشرفته‌ای که دارند بسیار بالا است. علاوه بر آن بانک مرکزی باید در زمینه تسهیلات‌دهی دقت نظر داشته باشد و از این بخش حمایت کند.

به گفته بختیاری در حال حاضر قیمت‌گذاری دستوری کنسرو انجام نمی‌شود و بر اساس عرضه و تقاضا قیمت‌گذاری می‌شود.

وی در عین حال عنوان کرد:‌ با اینکه قیمت کنسرو در بازار افزایش یافته اما هیچ وقت حاشیه سود آنها از 17 درصد بالا نرفته است.

وی گفت: با وزارت بهداشت و اقتصاد برای حذف مالیات بر ارزش افزوده کنسرو ماهی مکاتباتی انجام شده است.

وی در عین حال عنوان کرد: در 5 سال گذشته نیازمند واردات درب‌های آسان‌شو بودیم که اکنون نه تنها بی‌نیاز شدیم بلکه امکان صادرات هم وجود دارد.

وی همچنین با بیان اینکه در 9 ماه اخیر 14 هزار تن واردات ماهیان تن انجام شده پیش‌بینی کرد تا آخر امسال 20 هزار تن واردات داشته باشیم.

مختاری همچنین از تجویز کانتینرهای حمل ماهی خبر داد و گفت:‌این کانتینرها همگی مجوز دارند و دستگاه‌های ترموگراف برای جلوگیری از نوسان دمایی در داخل آنها تعبیه شده است.

وی در عین حال اذعان کرد: علیرغم اینکه تلاش می‌کنیم کنسرو ماهی با قیمت مناسبی به دست مصرف‌کننده برسد اما می‌دانیم قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و کنسرو از سبد خانوار خارج شده است.

وی در پاسخ به اینکه میزان کاهش مصرف کنسرو پس از افزایش قیمت‌ها چقدر بوده است، گفت: آمار دقیقی در این مورد نداریم.

به گفته بختیاری دوم بهمن ماه امسال همایش ماهیگیری مسؤولانه با تأکید بر زنجیره ارزش افزوده تن ماهیان در هتل المپیک برگزار خواهد شد.

پایان پیام/

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.