آشنایی با بلندترین کوه جهان

صعود به بلندترین کوه جهان و آشنایی با اولین‌ها
چرا صعود به اورست خطرناک است؟
 اورست بلندترین کوه جهان است که صعود به آن آرزوی هر کوهنوردی است. بنابر گزارش "دستی بر ایران"، سایت "زیبا کمپ"، به معرفی اولین فاتحان این کوه می‌پردازد و از خطرات صعود به اورست می‌گوید.

صعود به بلندترین کوه جهان همواره یکی از بزرگترین آرزوهای کوهنوردان حرفه ای است. تمام کسانی که به این رشته ورزشی علاقه دارند، حداقل یک بار رویای رفتن به کوه اورست و کشف قله های آن را در ذهن پرورانده اند. آنها با تهیه بهترین برند کوله پشتی و تجهیزات حرفه ای کوهپیمایی سعی می کنند تمام قله های اطراف خود را کشف کنند، اما همواره اورست برایشان لذتی فراتر دارد.

مرتفع ترین کوه جهان یعنی اورست توانسته هم اکنون قلب بسیاری از کوهنوردان را تسخیر کند. اما این کوه چه ویژگی هایی دارد؟ صعود به آن با چه خطراتی همراه است؟

معرفی بلندترین کوه جهان، اورست

کوهنوردان ایرانی نیز با اینکه از این قله فاصله ی زیادی دارند، اما موفق به صعود و فتح آن شده اند. شما برای این ورزش مهیج به لوازم مناسب نیاز دارید، پیشنهاد می کنیم با تهیه کوله پشتی دیوتر ایرانی، عصای مخصوص و… تجهیزات کوهنوردی خود را کامل کرده و تبدیل به یک کوهنورد حرفه ای شوید و کم کم به سوی اهداف بزرگتر مثل فتح اورست قدم بردارید.

ارتفاع بلندترین کوه جهان در سال 1950 برابر با 8848 متر از سطح دریا اعلام شد، اما با این حال کشورهای مالک آن یعنی چین و نپال درباره اینکه ارتفاع این کوه دقیقا چقدر است، با یکدیگر اختلافاتی داشته اند. از این سو برخی از کشورهای دیگر جهان مانند هند، دانمارک یا آمریکا محققانی به این کوه فرستادند و هر یک نتایجی متفاوت به دست آوردند.

مثلا نتایج به دست آمده توسط کشور ایتالیا در سال 1992 میلادی 8846 متر، نتایج کشور آمریکا در سال 1999 میلادی برابر با 8850 متر و نتایج کشور جمهوری خلق چین در سال 2005 برابر با 8844 متر بود.

با وجود نتایج مختلفی که کشورهای جهان درباره میزان ارتفاع بلندترین کوه جهان به دست آوردند، نپال با تمام نتایج مخالفت کرد و حتی نتایج کشور چین را که به نوعی مالک اورست بود، رسمی نمی دانست. چین در این زمینه فشارهای زیادی به کشور نپال وارد کرد، اما نپال از تصمیم خود عقب نشینی نکرد، به همین دلیل چین مجبور به توافق شد. نهایتاً در سال 2010 کشور چین و نپال بر سر ارتفاع 8848 متر توافق کردند.

کارشناسان و محققان بر اساس فاکتورهای مختلفی اقدام به بررسی ارتفاع اورست کردند که از جمله این فاکتورها می توان به در نظر گرفتن یا نگرفتن برف های انباشته شده بر روی کوه، میزان تاثیر سرعت وزش باد بر روی قله، میزان تاثیر زمین لرزه کشور نپال در سال 1934 روی ارتفاع اورست و… اشاره کرد.

نحوه کشف اورست

مراکز زیادی در کشور ایران لوازم کوهنوردی را به فروش می رسانند که از جمله آنها می توان به زیبا کمپ اشاره کرد. این مجموعه ها با دارا بودن کادر و پرسنلی حرفه ای انواع لوازم مخصوص طبیعت گردی را با قیمتی مناسب در اختیار مشتریان می گذارند تا آنها به صورت کاملاً مجهز به قله ها صعود کنند.

شما برای فتح اورست، ابتدا باید از قله های داخل ایران صعود را شروع کنید تا آمادگی لازم را برای صعود بزرگ داشته باشید. اورست توسط یک ریاضیدان به نام رادهانات سیکزار در سال 1852 میلادی کشف شد. او زمانی که این قله را کشف کرد، خیلی سریع به سراغ رئیس خود رفت و این موضوع را با او در میان گذاشت. در نهایت بعد از پیدایش این کوه توسط سیکزار، نام آن را به افتخار سر جرج اورست رئیس وقت سازمان نقشه برداری هند، اورست قرار دادند.

برخی در کشور نپال اورست را با نام ساگاراما به معنی سر آسمان نیز می شناسند؛ بنابراین اگر این اسم را شنیدید، تعجب نکنید.

فاتحان اورست چه کسانی هستند؟

اولین فاتحان اورست کار بزرگی انجام دادند
آشنایی با اولین و معروف‌ترین فاتحان کوه بلند اورست

جرج مالوری برای اولین بار در سال 1924 میلادی برای کشف کوه اورست اقدام کرد، اما متاسفانه تلاش او هیچ نتیجه ای نداشت؛ چون در طول مسیر به همراه یکی از دوستان خود به نام اندرو اروین از دنیا رفت و مسیر صعود به اورست همچنان توسط هیچکس فتح نشد.

بعد از تلاش های ناکام جرج مالوری، شخصی به نام ادموند هیلاری در سال 1935 از کشور هلند برای فتح اورست بلندترین قله جهان اقدام کرد و موفق به فتح آن شد. او برای فتح این کوه از مسیر جنوبی کشور نپال شروع به پیمایش کرد و نهایتاً در ساعت 11:30 روز 9 ماه توانست این قله را فتح کند.

بعد از موفقیت ادموند هیلاری، افراد زیادی توانستند به این کوه صعود کنند؛ اما رکورد بعدی صعود به آن توسط افرادی شکسته شد که بدون کپسول اکسیژن به آنجا رفتند. راینولد مسنر و پیتر هابلر کوهنوردانی بودند که در سال 1978 میلادی توانستند بدون کپسول اکسیژن اورست را فتح کنند. کار مسنر و هابلر در واقع یک نوع خودکشی به حساب می آمد و با آن هیچ فرقی نداشت.

پیرترین فردی که توانست به بلندترین کوه جهان صعود کند، یک مرد ژاپنی به نام اکائو آرایما بود که در سال 2003 میلادی و در سن 70 سالگی به رویای خود جامه عمل پوشاند؛ او دوباره بعد از گذشت 10 سال رکورد قبلی اش را شکست و در سن 80 سالگی اورست را مجدداً فتح کرد.

جوانترین فاتح اورست نیز یک نوجوان آمریکایی به نام جردن رومرو است که در سال 2010 و در سن 13 سالگی توانست به اورست برود و نام خود را در دنیا به عنوان جوانترین فاتح این کوه به ثبت برساند.

خطرهای صعود به مرتفع ترین کوه جهان

کوهنوردی یکی از خطرناک‌ترین ورزش‌های دنیاست
صعود به کوه همواره با خطرات بسیاری همراه است

در مسیر صعود به بلندترین کوه جهان شما با خطرها و مشکلات زیادی رو به رو هستید، برای همین باید با علم و آگاهی کامل برای این کار اقدام کنید تا مبادا مشکلی برایتان به وجود بیاید.

هر چند هم اکنون با افزایش قابل توجه تعداد افرادی که به اورست صعود می کنند، تعداد جان باختگان کاهش یافته است، اما نگاهی به آمار و ارقام شاید برایتان جالب باشد.

در سال 2014 متاسفانه 6 نفر از بومیان کشور نپال به دلیل شکاف یخی آبشار یخی خومبو کشته شدند و در سال 2015 نیز 19 نفر به دلیل زلزله شدید در 200 متری نپال جان خود را از دست دادند. این آمار در سال های 1921 تا 1999 حدود 170 نفر بوده است.

اورست بلندترین فلات جهان با زیبایی های فراوان

بلندترین فلات جهان و زیبایی‌های بی‌نظیرش
زیبایی‌های چشم‌نواز اورست

اورست بلندترین قله جهان بوده و زیبایی های چشم نواز فراوانی دارد که هر کوهنوردی را مشتاق می کند که به آنجا برود و از تماشای این زیبایی ها بهره ببرد؛ اما شما باید قبل از رفتن به این قله حتما آمادگی جسمانی خود را بالا ببرید، چون باید به کوهی با ارتفاع 8848 متر صعود کنید که قطعاً در صورت نداشتن آمادگی جانتان را از دست می دهید. برای افزایش آمادگی جسمانی امکان شرکت در کلاس های آموزشی مخصوص وجود دارد.

شما باید برای فتح بلندترین کوه جهان تمام تجهیزات لازم را نیز در کنار داشتن آمادگی جسمانی کامل تهیه کنید تا در طول مسیر به هیچ مشکلی بر نخورید.

داشتن یک لیدر تور و سرپرست گروه مسلط به نقشه مسیر بسیار مهم است تا بهترین راه ها را برای صعود به اورست نشانتان دهد و جلوی شما را از رفتن به مسیرهای اشتباه بگیرد. هر چند رفتن به اورست شاید برای ایرانیان کمی سخت باشد، اما وقتی پای علاقه به میان می آید، قطعاً کوهنوردان تمام سختی ها را به جان می خرند تا به رویای شان جامه عمل بپوشانند.

منبع: دستی بر ایران

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.