خبرهای خوب برای دانش‌آموزان استثنایی

خبرهای خوب برای دانش‌آموزان استثنایی

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، نشست خبری حمید طریفی حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، امروز اول بهمن با موضوع اقدامات و برنامه‌های سازمان آموزش و پرورش استثنایی در این سازمان برگزار شد.

* فعالیت ۸۱۹ مرکز جامع در کشور

طریفی حسینی در این نشست گفت: ۸۱۹ مرکز جامع داریم که کار سنجش سلامت کلاس اولی‌ها و ارائه خدمات توانبخشی در حوزه‌های نقص توجه، اختلال یادگیری و هیجانی و رفتاری و دیرآموز به دانش‌آموزان را انجام می‌دهند.

وی افزود: شرایط پذیرش نوآموزان پیش دبستانی را به صورت رایگان در این مراکز فراهم کردیم و نوآموزان در صورت تشخیص اختلال از خدمات آموزشی و توانبخشی این مراکز با رویکرد بهنگام به صورت رایگان استفاده می‌کنند؛ همچنین بخشی از نیروهای کاردرمان و گفتار درمان که به تازگی استخدام شدند، در این مراکز ساماندهی می‌شوند.

* دانش‌آموز بانیازهای ویژه در چه مدرسه‌ای درس بخواند؟

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی عنوان کرد: وقتی شدت و نوع معلولیت دانش‌آموزان استثنایی مشخص شد باید اعلام شود که آیا در مدارس عادی باشد یا استثنایی؟

وی ادامه داد: در همین راستا کمیته جای‌دهی آموزشی در مراکز جامع ایجاد شده است که معلم مرتبط، نیروی توانبخشی، خانواده، نماینده مدیران منطقه و فردی که کار تست و آزمون دانش آموز را انجام داده است در آن حضور دارند و نوع مدرسه، نظام آموزشی و خدماتی را که دانش‌آموز نیاز دارد، مشخص می‌کنند؛ به عنوان مثال کودکی، اوتیسم است و با توجه به شرایطش مشخص می‌شود که در مدرسه عادی درس بخواند یا مدارس ویژه اوتیسم.

* نظام ارجاع چگونه است؟

طریفی حسینی با اشاره به نظام ارجاع، گفت: در اختلالات یادگیری، دیرآموزی، اختلالت هیجانی و رفتاری و بیش فعالی، دانش‌آموزان در مدارس عادی توسط معلمان شناسایی می‌شوند و مداخله مختصری توسط معلم در کلاس درس ارائه می‌شود و اگر پاسخی دریافت نکرد، به مراکز جامع برای مداخلات تخصصی سطح بالاتر ارجاع می‌شود،

وی اضافه کرد: هم‌اکنون در حال آموزش معلمان ابتدایی سراسر کشور هستیم و در گام نخست 95 هزار نفر هدف‌گذاری شدند و آموزش مدرسان استانی انجام شده و برنامه در حال اجراست.

* ۳۰۰ مدرسه بزرگ توسط خیرین مناسب‌سازی می‌شود
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: تأکید داریم، دانش‌آموزان آسیب دیده بینایی، شنوایی معلول جسمی و حرکتی و اوتیسم سطح بالا، در مدارس عادی و در کنار دانش‌آموزان عادی تحصیل کنند.

وی اضافه کرد: خیرین پذیرفتند ۳۰۰ مدرسه بزرگ را در سال تحصیلی جاری مناسب سازی فیزیکی انجام دهند همچنین معلمان مدارس عادی در مدرسه استثنایی حضور یافته و در یک برنامه عملی، مهارت لازم برای کار با این دانش‌آموزان را دریافت کنند.

* ایجاد رشته‌های جدید برای دانش‌آموزان استثنایی

طریفی حسینی درباره ایجاد رشته امور خدمات عمومی و موسیقی برای دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی گفت: از مهر سال آینده این دو رشته به مدارس استثنایی اضافه می‌شود؛ همچنین در حال بررسی برای ایجاد رشته گیاهان دارویی، کمک پیرایشگری، کمک سراجی و دستیاری کشاورزی شهری هستیم.

وی با اشاره به اشاره به ایجاد رشته جدید در ۸۰ هنرستان بیان کرد: منابع مالی لازم برای تأمین معلمان و تجهیز هنرستان‌ها اختصاص یافت.

این خبر در حال تکمیل است

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.