به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، معصومه روحانی نسب متخصص بیماریهای پوست و درماتولوژی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با تأکید بر ضرورت درمان آکنه یا جوش گفت: به طور کلی به اختلالات شایع پوستی جوش گفته میشود که در سنین مختلف بروز و ظهور آن کاملاً متفاوت است. البته درست است که جوش زدن، روندی طبیعی است؛ اما هر فرد باید در زمان مناسب تحت درمان خاص خود قرار گیرد تا از آسیبهای آتی جلوگیری شود.
وی در ادامه بیان کرد: اغلب جوشهای پوستی بیخطر هستند و نیازی به درمان ندارند؛ اما افراد به سبب زیباتر شدن چهره به رفع آن روی میآورند. به همین دلیل باید با پزشک متخصص مشورت کرد تا بهترین شیوههای درمان را پیشنهاد دهند. البته نوع درمان لکههای پوستی به علت ایجاد لکه، اندازه و شدت گسترش آن بستگی دارد. در مجموع چند راه عمده برای درمان این عارضه وجود دارد.
این متخصص بیماریهای پوست و درماتولوژی در خصوص آکنه توضیح داد: آکنه یک بیماری مزمن و التهابی پوست است که باعث ایجاد انواع جوش و لکه به ویژه بر روی صورت، شانهها و پشت کمر میشود که علل متعددی دارد. در بسیاری از موارد ما با مراجعینی مواجه هستیم که علت اصلی بروز جوشهایشان ژنتیکی و یا حتی نوع تغذیه است.
وی در ادامه افزود: به بیان دیگر از فاکتورها و علتهای بیماری آکنه میتوان به رژیمهای غذایی پرقند، برخی ادویهها، چرخه قاعدگی، اضطراب و استرس، آب و هوای گرم و مرطوب، استفاده از لوازم آرایشی حاوی چربی اشاره کرد که میتوانند باعث ایجاد انواع جوش مانند جوش زیرپوستی، جوش سرسیاه، جوش سرسفید، جوش چرکی، جوش ندولار و جوش کیستی شوند.
روحانی نسب ضمن اشاره به نحوه شکلگیری جوش در انواع بدنها بیان کرد: جوش یا آکنه گاهی با تجمع باکتریهای صورت «پروپیونی باکتریوم آکنس» یا سلولهای مرده پوست ایجاد میشوند و گاهی هم با افزایش سطح آندروژن «نوعی هورمون است که با شروع نوجوانی سطح آن افزایش مییابد و باعث رشد غدد چربی زیر پوست میشود.» بدن فرد این جوشها ظاهر میشوند.
بروز انواع جوش در خانمها شایعتر است
این متخصص بیماریهای پوست و درماتولوژی تأکید کرد: در خانمها بروز و ظهور انواع جوش، آکنه و لکهای پوستی شایعتر است بنابراین توصیه میکنم که با مراجعه به پزشک در زمان مناسب، به درمان این اختلال پوستی پرداخته و از ایجاد اُسکار یا جای فرورفتگی جوش که زمینه تخریب زیبایی ظاهری و کاهش اعتماد به نفس را ایجاد میکند، جلوگیری کنند.
در این راستا دختران محترم توجه داشته باشند که اگر بر روی چانه، گردن، گونه، شکم، اطراف سینه موهای زائد مشاهده کردند و در کنار آن با مشکلات عادت ماهیانه مواجه بودند، حتماً به پزشک متخصص مراجعه و روند درمان خود را آغاز کنند.
وی با اشاره به جوشهای حاصل از استفاده از لوازم آرایشی بیان کرد: مخاطبان باید توجه داشته باشند که مراقبتهای پوستی گاهی در تشدید جوشها نیز اثرگذار هستند و افرادی که دارای جوش هستند حتماً باید از روتین پوستی «مرطوب کننده، ضد آفتاب، شوینده مخصوص» خاصی استفاده کنند.
وی در خصوص جوشهای آرایشی توضیح داد: جوشهای آرایشی، نوعی آکنه خفیف و پایدار هستند که به دلیل استفاده از محصولات آرایشی روی صورت ایجاد میشوند. این جوشها را اغلب، روی صورت، گردن و پوست سر میتوان دید. آنها برجستگیهای کوچکیاند که گاهی ممکن است دردناک باشند و به صورت، ظاهری خشن بدهند. به همین دلیل برای هر نوع پوستی باید از محصولات آرایشی مناسب همان پوست استفاده کرد.
روحانی نسب در راستای درمان انواع جوشها نیز عنوان کرد: متأسفانه اغلب بیماران دارای جوش و یا آکنه با توصیههای فردی اطرافیان به درمانهای خودسرانه روی میآورند که این روند نه تنها در درمان آنها تأثیری ندارد، بلکه عوارض جبران ناپذیری را نیز به همراره دارد. از این رو، با مراجعه به پزشک متخصص از روند درمانی ویژه پوست و جوش خود بهرهمند شوید تا مطلوبترین و سریعترین نتیجه را حاصل کنید.
وی در آخر در خصوص انواع روشهای درمان جوش گفت: به طور کلی سه نوع روش درمان جوش وجود دارد که شامل مصرف آنتیبیوتیکها، در خانمها درمانهای هورمونی و مصرف «راکوتان» یا «ایزوترتینوئین» است که معمولاً با آنتیبیوتیکها روند درمان را آغاز میکنیم. البته گفتنی است که مصرف این دارو برخی سیستمهای بدن همچون روده را با مشکلات موقتی همراه میکند؛ بنابراین از مصرف بدون تجویز پزشک شدیداً خودداری کنید.
پایان پیام/
منبع: فارس