‌هزینه جنگ غزه‌ تل‌آویو را وادار به گرانی بنزین ‌ کرد‌

‌هزینه جنگ غزه‌ تل‌آویو را وادار به گرانی بنزین ‌ کرد‌

‌گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: وزارت انرژی و زیرساخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حداکثر قیمت بنزین بدون سرب (95 اکتان) کنترل شده توسط دولت از نیمه شب امروز چهارشنبه به میزان قابل توجهی افزایش یافت و قیمت جدید حدود 7.38 شکل در هر لیتر (2.02 دلار آمریکا) است.

این تغییر در پی افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و کاهش ارزش شکل در دوره محاسبه قیمت صورت گرفته است.

به نوشته گلوبز، قیمت جدید بنزین، بالاترین قیمت از ژوئیه 2022 است، آن هم در شرایطی که دلایل متعددی مانند ادامه جنگ در غزه، تنش در دریای سرخ، علاوه بر درگیری مداوم بین روسیه و اوکراین درافزایش قیمت سوخت و تشدید چالش‌های پیش روی بازار پر نوسان انرژی نقش دارند.

این روزنامه به نقل از کارشناسان اعلام کرد که تصمیم بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل برای تمدید نکردن کاهش مالیات تولید بنزین، وضعیت را بیشتر تشدید کره است.

وزارت دارایی رژیم صهیونیستی بین آوریل 2022 و پایان سال 2023 تعرفه‌های گمرکی را کاهش داد تا ثبات قیمت‌های بنزین با اکتان 95 را حفظ و اطمینان حاصل کند که این قیمت‌ها کمی کمتر از هفت شکل در هر لیتر باقی می‌مانند، در حالی که کاهش مالیات قابل اعمال هم لغو شده که بر اساس ارقام این وزارتخانه در سال گذشته منجر به از دست رفتن بیش از یک میلیارد شکل از درآمدهای دولتی شده بود تا به عنوان بخشی از کاهش بودجه تجدید نظر شده کابینه برای سال 2024 در سایه جنگ محسوب شود.

هزینه ماهانه خزانه داری رژیم صهیونیستی برای پرداخت یارانه به قیمت بنزین بین 100 تا 200 میلیون شکل (27.56 تا 55.12 میلیون دلار) بسته به نوسانات قیمت در بازار جهانی و نرخ مبادله شکل در برابر دلار متغیر است.

وزارت دارایی رژیم صهیونیستی 1.1 میلیارد شکل (303.18 میلیون دلار) در بودجه سال 2023 برای کاهش مالیات بر سوخت اختصاص داده بود و این کاهش‌ها از آوریل 2022 برای اولین بار توسط آویگدور لیبرمن وزیر دارایی سابق پس از شروع جنگ روسیه و اوکراین اعمال شده بود.

گلوبز آورده است: کارشناسان نگرانی‌های خود را در مورد پیامدهای اقتصادی گسترده‌تر از افزایش قیمت سوخت ابراز کردند، زیرا این افزایش در بحبوحه موجی از افزایش قیمت‌ها صورت گرفته که بخش‌های مختلف اقتصاد اسرائیل را تحت تاثیر قرار داده است.

علاوه بر افزایش قیمت بنزین، گزارش‌ها حاکی از افزایش قیمت محصولات غذایی و هزینه برق است که قرار است در اول فوریه 2.6 درصد افزایش یابد و انتظار می‌رود اثر چند برابری افزایش قیمت برق به سایر بخش‌ها از جمله قیمت آب نیز گسترش یابد.

رژیم صهیونیستی اوایل ژانویه مجبور شد با توجه به هزینه‌های سرسام آور جنگ غزه بودجه اصلاح شده‌ای را برای سال 2024 تصویب کند که شامل کاهش هزینه‌ها در بخش های عمده اقتصاد اسرائیل، علاوه بر کاهش تخصیص بودجه به وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی بود.

از زمان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اقتصاد این رژیم دچار رکود تدریجی شده است، بخش‌ها تقریباً از فلج کامل رنج می‌برند و فعالیت در سایر بخش‌ها به حداقل خود ادامه داده است، در حالی که مقامات رسمی رژیم صهیونیستی در مورد نتایج سه ماهه آخر اقتصاد این رژیم در سال 2023 لاپوشانی می‌کنند.

بودجه 2024 رژیم صهیونیستی به دلیل هزینه‌های جنگ به ۵۸۲ میلیارد شکل (۱۵۶ میلیارد دلار) افزایش یافته که ۵۵ میلیارد شکل (۱۴.۷ میلیارد دلار) با توجه به جنگی که به راه انداخته نسبت به بودجه اولیه تصویب شده برای امسال افزایش داشته است.

بنابراین انتظار می‌رود، کسری بودجه عمومی رژیم صهیونیستی نسبت به قبل از جنگ سه برابر شده و به ۶.۶ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد، با وجود اینکه مقامات اسرائیلی این کسری را تا 10 درصد پیش‌بینی کردند.

به گفته کابینه رژیم صهیونیستی، جنگ غزه که از ۷ اکتبر آغاز شد، پس از زیان‌های پیش بینی شده ۱.۴ درصدی به رشد اقتصادی این رژیم در سال گذشته، به کاهش ۱.۱ درصدی رشد اقتصادی در سال جاری نیز منجر خواهد شد.

بنا به هشدار رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی هزینه‌های مستقیم مالی جنگ برای رژیم صهیونیستی برای سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ به ۶۸ میلیارد دلار خواهد رسید.

بانک مرکزی رژیم صهیونیستی پیش از این هزینه‌های جنگ را تا ۵۴ میلیارد دلار اعلام کرده بود در حالی که به اذعان رسانه‌های رژیم صهیونیستی و غربی، مجموع خسارات اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم رژیم اشغالگر بالغ بر ۱۶۵ میلیارد دلار بوده است.
پایان پیام/

منبع: فارس