جواد نصیری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در واکنش به اتفاقات اخیر برای تیم مویتای اعزامی به فستیوال تایلند، گفت: مویتای در دنیا یک متولی بیشتر ندارد و آن هم فدراسیون بینالمللی مویتای یا IFMA است که توسط کمیته بینالمللی المپیک(IOC)، شورای المپیک آسیا(OCA)، انجمن جهانی فدراسیونهای بین المللی ورزشی (GAISF)، سازمان ضد دوپینگ(WADA) و سایر سازمانهای معتبر ورزشی در جهان به رسمیت شناخته شده است.
از نظر کمیته بینالمللی المپیک IOC بهعنوان بالاترین و اصلیترین نهاد تصمیمسازی در ورزش جهان، سایر فعالیتهای رشته مویتای در هر قالب و با هر ساختاری فاقد رسمیت و اعتبار هستند.
وی در ادامه افزود: سازمان WBC فقط یک سازمان برگزارکننده مسابقات حرفهای است که مهمترین بخش آن را بوکس تشکیل میدهد و مویتای را هم بهصورت فستیوال(جشنواره) برگزار میکند.
فدراسیون بینالمللی مویتای IFMA در تمام کشورهای دنیا نماینده رسمی دارد که در کشورمان هم، بنده بهعنوان تنها نماینده رسمی و انحصاری این تشکیلات معرفی شدهام. تایید این موضوع بهصورت مکتوب به وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک ایران ارسال شده است.
نایبرئیس فدراسیون مویتای آسیا در ادامه گفت: فدراسیون بینالمللی مویتای بارها در مکاتبات خود (۶نامه) با وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک ایران تاکید کرده که؛ فعالیت این رشته در کشورهای عضو، براساس اساسنامه، باید بهصورت مستقل باشد. برهمین اساس هرگونه فعالیت و مسابقهای که تاییدیه فدراسیون بینالمللی ایفما را نداشته باشد، غیررسمی و فاقد وجاهت قانونی است.
نصیری در پاسخ به صحت و سقم ادعای برخی افراد و جریانها به اتفاقات رخ داده در تایلند، برای مویتای اعزامی به این جشنواره، سیاسیکاری بوده است یا خیر، گفت: چنین چیزی نبوده و نیست. بازیکردن با الفاظ، نشانی غلطدادن به جامعه مخاطبان است. آقایان با بیتدبیری خود را پشت ادعاهای پوچ پنهان نکنند؛ چرا با سوء مدیریت خودتان خوراک برای معاندان قسمخوردهی نظام فراهم میکنید؟ چرا با نالایقی و نااهلی گزک دست دشمنان مملکت اسلامی می دهید؟ چرا اسباب آبروریزی برای نام ایران اسلامی را مهیا میکنید و در زمین رسانههای معاند بازی میکنید؟ کدام سیاسی بازی؟ آقایان اگر کوچکترین مدرکی در رابطه با این موضوع دارند، سند آن را ارائه کنند. ورزشکاران در مراسم وزنکشی سر وزن نرسیدهاند و در نهایت رفتارهای ناشایست آنها باعث ایجاد درگیری شده و میزبان نیز آنها را از حضور در جشنواره تایلند حذف کرده است.
جواد نصیری، نماینده انحصاری فدراسیون بینالمللی مویتای در ایران در ادامه صحبت های خود، اظهار داشت: آقایان مدعی شدهاند که در مسابقات جهانی مویتای حضور داشتهاند که این موضوع کذب است! این تیم در یک جشنواره حضور پیدا کرده است و لاغیر. همین آقایان سال گذشته هم در فستیوال ایتالیا به نام مسابقات جهانی حضور پیدا کردند! برای همگان این سوال ایجاد شده که، چه شخص یا جریانی، مجوز شورای برون مرزی برای حضور در این قبیل جشنوارهها را به این افراد داده است؟! در ضمن آقایان یک سوال دیگر را هم شفاف پاسخ بدهند که؛ هزینههای این اعزامها از کجا و چه منبعی تامین میشود؟
عضو شورای ریاست فدراسیون جهانی در ادامه افزود: سازمان WBC یا همان شورای جهانی بوکس حرفهای، هیچ ارتباطی به مویتای آماتور ندارد.
با این حساب چرا یک تیم از ایران تحت عنوان تیمملی موتای باید در رخدادهای آن شرکت کند؟ درست مثل این است که سازمان UFC تصمیم به برگزاری مسابقات بوکس بگیرد و برای فدراسیون آماتوری این رشته در ایران دعوتنامه ارسال کند! به نظر شما شرکت تیمملی ایران در چنین رویدادی منطقی و عقلانی است؟
نماینده مویتای فدراسیون جهانی در ایران گفت: مورد بعد اینکه آقایان اسناد خود را در رابطه با اخراج تیم ایران، بهدلیل تخلف در وزنکشی باید ارائه کنند و اینکه مراحل اعتراض خود را نسبت به این تصمیم به طور مستند تشریح کنند.
واقعا جای تعجب است که یک روز پس از پایان رقابتها، این ادعا مطرح میشود که، تیم ایران به جدول بازیها برگشته و دست آخر هم، مدالها در محل سفارت به اعضاء داده میشود!
نصیری در پایان، گفت: مطابق شنیدهها حدود ۴۰۰ شرکتکننده از ۵۰ کشور در این فستیوال شرکت کردهاند که با توجه به مدت برگزاری ۴ روزه مسابقات، این آمار منطقی به نظر میرسد اما با یک حساب سرانگشتی به این نتیجه میرسیم که اگر ۱۳۰ ورزشکار ادعا شده، اعزامی از آمریکا را با تعداد افراد تیم ایران و کشور میزبان جمع کنیم، نیمی از شرگتکنندگان را همین ۳ کشور تشکیل داده و ۴۷ کشور شرکتکننده دیگر درمجموع ۲۰۰ مویتایکار حاضر در فستیوال را تشکیل میدهند که بههیچوجه با عقل جور در نمیآید.
پایان پیام/
منبع: فارس