به گزارش سیتنا به نقل از مهر، امیر لاجوردی در برنامه «واکاوی تخصصی آینده اینترنت ایران در جست و جوی مسیری برای همگرایی» که صبح امروز در آزمایشگاه داده و حکمرانی و خانه اندیشه ورزان برگزار شد با اشاره به گزارش منتشر شده انجمن تجارت الکترونیک در خصوص اینترنت، گفت: وزارت ارتباطات بلافاصله فردای انتشار این گزارش، ارزیابی انجام داد. در این گزارش، آمارهایی در خصوص سایتهای تحریمی ذکر شده بود که با توجه به پایش های وزارت ارتباطات در حال حاضر، ۳۰۰ هزار سایت و سرویس تحریمی در کشور داریم. به نظر میرسد این تحریمهای صورت گرفته برای سایتها و سرویس ها به این منظور است تا کاربران ایرانی مجبور باشند حتی برای استفاده مجاز از برخی سایتها از فیلتر شکن یا VPN استفاده کنند. وزارت ارتباطات در تلاش است برخی از سایتهای تحریمی را برای کاربر در دسترس کند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی میتواند در ارزیابی فیلتر بودن یا عدم فیلتر برخی سایتها کمک کند و مؤثر باشد، افزود: به طور مثال یکی از برنامههای بسته شده گوگل پلی است که بارها تلاش شده تا این برنامه در دسترس قرار بگیرد در نتیجه میتوان گفت بخش خصوصی با توجه به اطلاعات و تجربهای که دارد میتواند مزایای وجود گوگل پلی را تحلیل کند به همین خاطر در یکی از کارگروههای تعیین مصادیق مجرمانه از بخش خصوصی خواستیم در جلسه حضور داشته باشند اما متأسفانه دفاع خوبی انجام نشد و نظرها تغییر کرد با این حال معتقد هستم میتوان گزارش شفاف و عادلانه ای داشته باشیم.
لاجوردی در ادامه گفت: موضوع دیگری که در گزارش انجمن تجارت الکترونیک مطرح شد، پهنای باند بود که در این گزارش انجمن با ترافیک اشتباه گرفته است. میتوان گفت پهنای باند از ابتدای دولت تا الان افزایشی بوده و اصلاً کاهش پیدا نکرده است. این موضوع ممکن است به اشتباه ترافیک باشد چون ترافیک با پهنای باند متفاوت است.
وی در ادامه در خصوص معیار ارزیابی اینترنت گفت: فقط بر اساس اسپیدتست نمی توان کیفیت شبکه را ارزیابی کرد بلکه فقط از دادهها و اطلاعاتش استفاده و از آن کمک میگیریم. در گزارش انجمن تجارت الکترونیک ۵۰ کشور بررسی شد که ما از لحاظ سرعت اینترنت، ۵۰ امین کشور بودیم در صورتی که میتوان گفت 47 کشور دارای CDN کلادفلر هستند و عموما میزان سرعت با وجود CDN در آن کشور ارتباط مستقیم دارد پس طبیعی است که اینترنت در این کشورها بهتر خواهد بود.
رییس رگولاتوری در خصوص سایتهای ارایه شده در گزارش اینترنت انجمن الکترونیک گفت: در گزارش انجمن ۱۰۰ سایت را انتخاب کردند در حالی که این سایتها، سایتهای پر استفاده مردم نیست از این ۱۰۰ سایت ،۱۳ سایت تحریمی بوده و نزدیک به 30 سایت فیلتر و هفت سایت غیر اخلاقی بوده است و باید پرسید که آیا این ۱۰۰ سایت اشاره شده در گزارش انجمن، استفاده مردم است؟ و چرا برخی سایتها که مورد استفاده مردم است مورد ارزیابی قرار نمیگیرد.
وی در ادامه گفت: شاخصهای ارزیابی انجمن تجارت الکترونیک برای ارزیابی درست نیست و ما در زمان گزارش اول انجمن اطلاع دادیم که آمادگی این را داریم که با کمک هم ارزیابی انجام شود متأسفانه این همکاری از سوی انجمن انجام نشد. اگر بخواهیم ارزیابی کنیم شاخصها و اصول صحیح را باید در نظر بگیریم و جامعیت را ارزیابی کنیم اما در هر حال ما از هر ارزیابی استقبال میکنیم.
لاجوردی همچنین در خصوص شناسایی سایتهای تحریمی، فیلتر شده و…گفت: لازم است که آمار سایتهای تحریمی و فیلتر شده و فیلتر نشده مشخص شود تا کاربران ایرانی در جریان باشند که کدام سایتها و سرویسها واقعاً فیلتر شدند و کدام سایتها تحریم هستند.
انتهای پیام
منبع: سیتنا