خمیازه یک الگوی رفتاری غیرارادی است که در اکثر گونهها از جمله انسان، موش، پرنده و حتی جنینهای درون رحم مشاهده میشود. اما دانشمندان همچنان نسبت به دلایل بروز این پدیده در حیرت هستند.
در طول سالیان، فرضیههای متعددی درباره علت خمیازه مطرح شده است. از جمله اینکه خمیازه برای تنظیم میزان اکسیژن و دیاکسیدکربن بدن اتفاق میافتد. اما آزمایشها نشان دادهاند که تغییر غلظت این گازها تاثیر چندانی بر بروز خمیازه ندارد.
در حال حاضر، شایعترین فرضیهها عبارتند از: الف) خمیازه برای خنک کردن مغز صورت میگیرد، ب) خمیازه باعث تحریک مغز و افزایش هوشیاری میشود.
همچنین هنوز دلیل مسری بودن خمیازه به درستی شناخته نشده و فرضیههایی در این باره مطرح است. از جمله اینکه خمیازه کشیدن در پاسخ به دیگران، نشانهای از همدلی و تعامل اجتماعی است.
به نظر میرسد هنوز پژوهشهای بیشتری برای درک دقیق مکانیسم خمیازه و نقش آن در بدن مورد نیاز است. اما حفظ این الگوی رفتاری در طول تکامل، حاکی از اهمیت آن برای موجودات زنده است. منبع: ايتنا
چرا خمیازه میکشیم؟
- پیام صریح آرنولد به رقبای چوپان!
- اطلاعیه چارگون: سامانههای مشتریان ما امن است
- توضیحات سرمربی پورتو درباره آخرین وضعیت طارمی
- اعتراض باشگاه پیکان به اشتباهات داوری
- غلامی سرمربی تیم والیبال نوجوانان ایران شد
- جام جهانی سابر| پاکدامن با شکست برابر نماینده تونس نهم شد
- شکست کایسریاسپور با حضور علی کریمی
- پاسخگویی تیم پشتیبانی «رادار گیم» به مشکلات 100 هزار کاربر در سال جاری
- برنامه بازیهای هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
- گوشیهای گوگل با امکان برقراری ارتباط ماهوارهای
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.