دکتر مرینال پاندیت، متخصص تغذیه در هند، میگوید: «برای اینکه از شر چربی شکم خلاص شوید، از این چهار ماده غذایی، شامل محصولات غذایی آماده فراوریشده، گوشتهای فراوریشده، غذاهای سرخشده و نوشیدنیهای شیرین اجتناب کنید.
به گفته او، نوشیدنیهای شیرین موجب انباشتهشدن چربی در شکم میشوند. مصرف زیاد قند با افزایش چربی احشایی (شکمی) و در پی آن، با اختلالات سوختوسازی (متابولیک) مرتبط است.
به گزارش نیویورکپست، بیش از نیمی از آمریکاییها، یعنی حدود ۵۳ درصد، چاقی شکمی دارند. چربیای که به صورت عمیق در شکم ذخیره میشود و به چربی احشایی معروف است، از سایر چربیهای (انباشتهشده در بدن) خطرناکتر است.
به گفته متخصصان، انجام دستکم ۳۰ دقیقه ورزش متوسط در اغلب روزها، خوابیدن بین پنج تا هشت ساعت در شب، سیگار نکشیدن، و پیروی از رژیم غذایی متعادل میتواند به از بین رفتن دائمی چربی شکم کمک کند.
پژوهش دانشگاه مینهسوتا در ۲۰۲۰ میلادی نشان داد که مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرینشده با شکر و شکر افزودنی، به ذخیره چربی بیشتر در اطراف اندامها تبدیل میشود.
کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند نان سفید، برنج سفید، ماکارونی سفید، بیسکویتهای ترد، پیتزا، شیرینی و تنقلات فوقفراوریشده مانند چیپس و آبنبات هم جزو همین مواد به شمار میروند.
به گفته لیزا یانگ، متخصص تغذیه، کربوهیدراتهای تصفیهشده نهتنها قند خون را افزایش میدهند، بلکه خود نیز به قند تبدیل و بهراحتی ذخیره میشوند. کربوهیدراتهای تصفیهشده اثرات منفی زیادی بر سلامتی دارند، زیرا در روند فراوریشدن، فیبر و سایر مواد مغذیشان از بین میروند.
یانگ خاطرنشان میکند: «غذاهای سرخشده به دلیل روغنی که برای تهیه آنها به کار میرود، کالری زیادی دارند و بر همین اساس، به قند تبدیل و به شکل چربی احشایی ذخیره میشوند.»
گوشتهای فراوریشده، مانند هاتداگ، سوسیس، بیکن، ژامبون و سالامی هم جزو خوراکیهای نامناسب محسوب میشوند. این مواد غذایی به دلیل چربی و سدیم بالا و نگهدارندههای افزوده از قبیل نیترات و نیتریت، مضرند. این مواد برای جلوگیری از رشد باکتریها و قرمز نگهدشتن گوشت و افزایش طعم شوری، در این محصولات بهکار میروند.
پندیت میگوید: «نیتریتها و نیتراتهای مصرفشده در روند فراوری، موجب التهاب میشوند که محرک اصلی ذخیره چربی و بیماریهای مزمن است.»
لوسی جونز، متخصص تغذیه در بریتانیا، توصیه میکند: «سبد خریدتان را با غلات کامل پر کنید.»
نتایج پژوهشی در این زمینه نشان میدهد: «حجم بافت چربی احشایی در بزرگسالان میانسالی که تقریبا سه وعده یا بیشتر غلات کامل مصرف میکردند، ۱۰.۱ درصد کمتر از کسانی بود که اصلا آن را مصرف نمیکردند.»
مواد غذایی حاوی غلات کامل در این پژوهش شامل برنج قهوهای، غلات سبوسدار صبحانه سرد، بلغور جو دوسر، نان تیره، برنج قهوهای، ذرت بوداده، بلغور، کاشا، کوزکوز، سبوس و جوانه گندم بود. منبع: ايتنا
برای خلاص شدن از چربی شکم از این مواد غذایی دوری کنید
- زور چلسی به تیم سامان قدوس نرسید/ لیورپول در آخرین دقیقه 3 امتیاز گرفت
- پیروزی خارج از خانه دورتموند مقابل یونیون برلین
- استقلال خوزستان: اگر اشتباهات داوری ادامه یابد، موضوع را از AFC پیگیری میکنیم
- پیام صریح آرنولد به رقبای چوپان!
- اطلاعیه چارگون: سامانههای مشتریان ما امن است
- توضیحات سرمربی پورتو درباره آخرین وضعیت طارمی
- اعتراض باشگاه پیکان به اشتباهات داوری
- غلامی سرمربی تیم والیبال نوجوانان ایران شد
- جام جهانی سابر| پاکدامن با شکست برابر نماینده تونس نهم شد
- شکست کایسریاسپور با حضور علی کریمی
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.