ابداع روشی برای استخراج طلا از ضایعات الکترونیکی

ابداع روشی برای استخراج طلا از ضایعات الکترونیکی
‌پژوهشگران برای بازیابی این فلز گران‌بها از اسفنج‌های پروتئینی و محصولات جانبی فرایند تولید پنیر استفاده کردند. آنان این روش را سازگار با محیط زیست و از نظر تجاری مفید می‌دانند.
دانشمندان در این بررسی تنها از ۲۰ مادربرد (تخته‌‏مدار) رایانه قدیمی ۴۵۰ میلی‌گرم طلای ۲۲ عیار به دست آوردند.
یافته‌ها نشان می‌دهند که ارزش طلای قابل بازیافت ۵۰ برابر بیش از هزینه مواد اولیه و انرژی کل این فرایند است.
دانشمندان برای استخراج طلا، پروتئین آب پنیر را در شرایط اسیدی و دمای بالا واسرشته (دناتوره) کردند و دوغاب پروتئینی حاصل را برای ساخت اسفنج خشک کردند.
پژوهشگران سپس قطعه‌های فلزی ۲۰ تخته‌‏مدار را جدا کردند و پس از حل کردن آن‌ها در اسید یک اسفنج فیبر پروتئینی را در محلول آن قرار دادند تا یون‌های طلا را جذب کند.
یون‌های سایر فلزات نیز به الیاف می‌چسبند، اما کیفیت یون‌های طلا در این فرایند بسیار بیشتر است.
دانشمندان با حرارت دادن اسفنج‌ها یون‌های طلا را به تکه‌هایی کوچک بدل کردند، سپس آن تکه‌های پراکنده را ذوب و به یک قطعه طلا بدل کردند.
آنان با استفاده از این روش، که در مجله «ادونسد متریالز» آمده، توانستند از ۲۰ تخته‌مدار رایانه قطعه‌ طلای ۴۵۰ میلی‌گرمی به دست آورند.
در این بررسی آمده است که این قطعه ۹۱ درصد طلا و ۸ درصد مس دارد، و معادل طلای ۲۲ عیار است.
محققان می‌گویند که هزینه‌ مواد اولیه به‌ اضافه هزینه انرژی کل فرایند، ۵۰ برابر کمتر از ارزش طلای قابل بازیافت است.
رافائلا متسنگا، یکی از نویسندگان این گزارش و استاد موسسه فناوری زوریخ، گفت: «واقعیتی که بیش از همه دوست دارم این است که برای به دست آوردن طلا از ضایعات الکترونیکی از یک محصول جانبی صنایع غذایی استفاده می‌کنیم… نمی‌توان بیش از این با محیط زیست سازگار بود.» منبع: ايتنا

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.