آنچه وزیر فرهنگ از نظامی آموخت

به گزارش مشرق، اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی نوشت:

سومین آئین بزرگداشت حکیم نظامی، که سومین سال متوالی با پیام رییس جمهور فرهنگ دوست و هنر پرور کشور عزیزمان برگزار شد، تجلیل از گوهر کم‌یابِ زبان فارسی، ایران فرهنگی و حکمت اسلامی است.

او گرچه بیشتر یک ادیب شناخته میشود، اما جامع معقول و منقول بود و همین دانش و فلسفه و دیانت او، آثارش را جهانی کرد و شهرت نظامی را از قفقاز و آناتولی تا شبه قاره هند گستراند.

تاثیر نظامی از ایران، افغانستان و تاجیکستان تا آذربایجان که مقبره‌اش نیز در آنجاست، نمونه‌ای برجسته از زنده بودن تمدن ایرانی و اسلامی ماست.

او تنها از سلاطین ادب فارسی نیست، بلکه تفکر ایرانی اسلامی را وارد دیگرزبان‌ها مانند ترکی، عربی، آلمانی،فرانسوی، انگلیسی، روسی، ارمنی و…کرد.

امروز آنچه از نظامی میتوان آموخت، یک ایران‌دوستی مبتنی بر اسلام است.

نزد او، همه عالم مانند تن انسان بود که قلب تپنده‌اش، ایران به شمار میرفت؛ برهمین اساس نیز در هفت پیکر سرود: همه عالم تنست و ایران دل نیست گوینده زین قیاس خجل چون که ایران دل زمین باشد دل ز تن به بود یقین باشد.

آنچه وزیر فرهنگ از نظامی آموخت

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

منبع: مشرق نيوز

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.