این منظومه خورشیدی در فاصله حدود ۱۰۰ سال نوری از منظومه ما فاصله شش سیاره دارد که دور یک ستاره کوتوله نارنجی به نام «اچدی ۱۱۰۰۶۷» (HD 110067) میگردند.
پژوهشگران میگویند هریک از این سیارات در یک همگامی بسیار نادر و کاملا هماهنگ با سیارات مجاور خود میگردد، امری که نشان میدهد آنها احتمالا از زمان شکلگیری در یک میلیارد سال پیش دستنخورده باقی ماندهاند.
دانشمندان دریافتند که این شش سیاره حرکتی بسیار هماهنگ مانند یک سمفونی دارند که به آن رزونانس گفته میشود، یعنی «دقیق» و «بسیار منظم».
هیو آزبورن از دانشگاه برن، عضو تیم کاشف این منظومه، گفت: «این رزونانسها میان بیش از ۵ هزار سیاره فراخورشیدی پیدا شده است که دور ستارگان دیگری غیر از خورشید ما میگردند. اینها نادر نیست، منظومههایی با چند سیاره هم نادر نیست. آنچه بسیار نادر است یافتن منظومههایی است که رزونانسشان زنجیرهای چنین طولانی از شش سیاره داشته باشد.»
ستارهشناسان ضمن بررسی این سیارات کوچکتر از نپتون، بهدنبال آن دسته از سیگنالهای رادیویی میگردند که احتمالا از شواهد فناوری فرازمینی گذشته یا کنونی، یا اصطلاحا «امضای فناوری»، حکایت دارد.
جستوجوی «امضای فناوری» در سیارات دیگر بیش از نیم قرن است که مورد توجه اخترشناسان قرار گرفته است.
برای نمونه، انتشار نورهای شهری در نیمکره تاریک زمین یکی از قویترین نشانههای فناوری است.
اما یافتن آثاری از تمدنهای بیگانه با استفاده از چنین نشانههایی دشوار است، چراکه کهکشان راه شیری بسیار بزرگ است.
پژوهشگران میتوانند طیف امواج رادیویی را که از فناوریهای مستقر در زمین تولید میشوند بررسی کنند و از آنها برای گمانهزدنی درباره امواج احتمالی جهانهای بیگانه استفاده کنند.
محققان درحالیکه به دنبال نشانههایی از فناوری در سیارات دیگر میگردند، توجه خود را عموما بر امواج رادیویی شبیه سیگنال مشهور «واو!» (!Wow) متمرکز میکنند.
دانشمندان در مطالعه اخیر، با استفاده از تلسکوپ گرینبنک (جیبیتی) در ویرجینیای غربی، بسامدهای ۱ تا ۱۱.۲ گیگاهرتز را بررسی کردند.
پژوهشگران در بررسی کنونی هیچ گونه «امضای فناوری» پیدا نکردند، اما میگویند که این منظومه خورشیدی «عجیب»، از آنجا که برخی از این سیارات احتمالا آب مایع دارند، برای جستوجوی نشانهای از حیات بیگانه هدفی جالب به شمار میروند.
در این گزارش آمده است: «هرچند در این جستوجو سیگنالی پیدا نمیکنیم، انتظار داریم که در آینده با روشهای جستوجویی که پیوسته بر دقت و تنوعشان افزوده میشود به این منظومه و موارد مشابه آن بازگردیم.» منبع: ايتنا
نتیجه بررسی نشانههای موجودات فضایی در شش سیاره فراخورشیدی
برچسبها: ماهواره و فضا
- لوگوی جدید گوگل برای نوروز ۱۴۰۳
- وزیر ارتباطات خبر داد: تسهیل مسیر توسعه پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها در سال 1403 + کلیپ
- لیگ برتر فوتبال بانوان| خاتون بم به قهرمانی نزدیک شد
- قهرمانی تیم کشتی آزاد جوانان ایران در ترکیه
- واکنش مصطفوی به حواشی مصاحبه با BBC/ دلیل برکناری رئیس پیشین فدراسیون چه بود؟
- واکنش مصطفوی به حواشی مصاحبه با BBC/ دلیل برکناری رئیس پیشین فدراسیون چه بود؟
- اقبالی: جلالی صلاحیت حضور در کمیته آموزش را ندارد
- فرانچسکو آچربی و رد توهین نژادپرستانه به ژوان ژسوس: به نظرم او بد برداشت کرد
- بیشترین امتیاز در پنج لیگ معتبر اروپایی؛ اینتر صدرنشین + عکس
- رونالدو الگوی ستاره بارسلونا
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.