تقویت احتمال ۱۰۰ هزار دلاری شدن بیت‌کوین

به گزارش سیتنا، رشد قیمت بیت‌کوین و ثبت قیمت‌های کم‌سابقه آن جمعه ۲۵ اسفند متوقف شد و این رمزارز بار دیگر از محدوده بالای ۷۰ هزار دلار سقوط کرد و به ۶۷ هزار دلار رسید.

به‌ این‌ ترتیب برای فعالان بازار ارزهای دیجیتال روزهای شیرین دو هفته گذشته بار دیگر به زمان پرخطر بازار تغییر کرد.

بیت‌کوین، که سردمدار ارزهای دیجیتال است، با آغاز روند صعودی قیمت در اواخر بهمن‌ماه یک بار دیگر محدوده ۶۰ هزار دلار را پشت سر گذاشت. این ارز مشهور ۱۰ تا ۲۳ اسفندماه مرز ۷۰ هزار دلار را پشت سر گذاشت و به سقف ۷۳ هزار دلار رسید.

با ورود ارزش بیت‌کوین به محدوده بالای ۷۰ هزار دلار، قیمت این رمزارز در بازارهای جهانی از نقره بالاتر رفت، موضوعی که مورد توجه کارشناسان اقتصادی قرار گرفت.

حرکت صعودی قیمت بیت‌کوین در هفته گذشته پیش‌بینی آن دسته از تحلیلگران بازار رمزارز را که فکر می‌کردند رشد قیمت آن در آستانه ۶۵ هزار دلار متوقف می‌شود رد کرد تا پرچم پیش‌بینی‌ها به سمت تحلیلگرانی بچرخد که سال ۲۰۲۴ را موعد رشد قیمت بازار کریپتو در محدوده‌های رؤیایی می‌دانستند.

نمودار رشد قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال، مانند دوج‌کوین، په‌په، شیبا، فلوکی، بونک و برخی از کوین‌ها، چنان جهشی را نشان داد که خریدارانِ تازه‌ای برای افزایش سرمایه وارد این بازار شدند.

اما درنظر تحلیلگران نمودار هیجانی بازار نشانه سقوط احتمالی و موقت قیمت‌ها بود. اتفاقی که در دو هفته اخیر طی روزهای مختلفی در ساعت‌هایی خاص رخ داد، اما دادوستد فعالان این بازار مانع سقوط قیمت‌ها شد.

با توجه‌ به این شرایط و مطابق الگوی بازار، سقوط قیمت‌ها در روز جمعه نیز موقت قلمداد شد. ضمن آنکه قیمت برخی ارزها در آخرین ساعات روز جمعه به شیب صعودی بازگشت و قیمت بیت‌کوین نیز، با نوسان زیاد، بار دیگر صعودی شد. طی چند ساعت بارها رنگ نمودار این ارز دیجیتال میان سبز و قرمز در نوسان بود و در آخرین دقایق روز جمعه به‌ وقت‌ تهران عدد ۶۸ هزار و ۶۰۰ دلار ثبت شد.

روند نوسان قیمت در ابتدای روز شنبه هم تکرار شد و در محدوده ۶۷ تا ۶۸ هزار دلار نوسان داشت.

در نظر کارشناسان فروش، سود ماینرها یکی از دلایل شوک نزولی قیمت رمزارز در روزهای اخیر است. امری که احتمالا در روزهای آینده قیمت‌ها را کاهش دهد.

پیشِ رو بودن زمان هاوینگ بیت‌کوین در ماه آوریل از دیگر دلایلی است که احتمالا بازار را در وضعیت پرنوسان و پرخطر نگه دارد.

تجربه سه هاوینگ گذشته گویای آن است که در هفته‌های مانده به این رویداد قیمت بیت‌کوین سیر نزولی تا محدوده ۳۸ در صد را تجربه کرده است.

همچنین در سه تجربه هاوینگ پیشین قیمت بیت‌کوین پس از این رویداد دو بار جهش چشمگیر داشته است که در وضعیت کنونی بازار خطر در محدوده رویداد هاوینگ را افزایش داده است.

اولین هاوینگ بیت‌کوین در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۲ رخ داد و دومین هاوینگ ۹ ژوئیه ۲۰۱۶ بود. در این دو نوبت کمی پیش از رویداد قیمت‌ها کاهش پیدا کرد و پس از رویداد در روندی ۱۰ تا ۱۱ماهه افزایش یافت.

دلیل این موضوع ناتوانی ماینرهای خرد در ذخیره‌سازی بود . آن‌ها برای جبران ضرر ناشی از پاداش استخراج ناچار شدند بخشی از بیت‌کوینشان را بفروشند و این فشار بازار را به سمت عرضه بیشتر پیش برد. بازار برای بازگشت به چرخه معمول نیاز به فاصله از این دوره دارد.

در سومین هاوینگ که ۱۱ مه ۲۰۲۰ روی داد، قیمت بیت‌کوین در ۲۰ آوریل ۲۰۲۰ به حدود ۷ هزار دلار و در روز هاوینگ به ۸ هزار و ۷۰۰ دلار رسید.

سه ماه پس از این رویداد، در ۳ اوت۲۰۲۰ بیت‌کوین به محدوده ۱۱ هزار دلار و در روزهای پایانی ۲۰۲۰ به ۲۶ هزار دلار رسید.

تحلیلگران کوین تلگراف بر این باورند در محدوده رویداد هاوینگ، در بدترین حالت، بیت‌کوین تا ۴۵ هزار دلار سقوط خواهد کرد. تحلیلی که تاکید دارد رشد قیمت رمزارزها پس از هاوینگ نیز در حداقلی‌ترین حالتش در محدوده فعلی باقی خواهد ماند.

هرچند برآورد بیشتر تحلیلگران حاکی از ان است که کمترین میزان کاهش قیمت در محدوده هاوینگ و رشد کم‌سابقه در ماه‌های پس از آن است، تا جایی که امکان دارد قیمت ۱۰۰ هزاردلاری بیت‌کوین را پیش از پایان سال شاهد باشیم.

نقطه اتکای این تحلیلگران قدرت‌گرفتن مجموعه ۵۰ رمزارز اصلی بازار است که دایره نوسان‌گیری در بازار را مساعدتر از پیش کرده است.

موفقیت پیش‌بینی عبور قیمت بیت‌کوین از مرز ۵۰ هزار دلار نگاه فعالان بازار را به پیش‌بینی همین افراد مبنی بر فتح قله‌های ۱۰۰، ۲۰۰ و حتی ۳۰۰ هزار دلاری طی دو سال آینده نزدیک کرده است.

در پایان باید یادآور شد تجربه بازارهای رمزارز نشان داده است تمامی تحلیل‌ها در مقابل رویدادهای واقعی قابل تغییرند و افرادی که تجربه کافی ندارند نباید براساس چنین مطالبی اقدام به سرمایه‌گذاری در این بازار کنند.

انتهای پیام

منبع: سیتنا

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.