چرا مدام خواب «مرگ» می‌بینیم؟

چرا مدام خواب «مرگ» می‌بینیم؟
هنگامی که از این گونه خواب‌ها بیدار می‌شویم، خدا را شکر می‌کنیم که به لحظه مرگ نرسیده‌ایم. اما آیا واقعاً هرگز در رویاهایمان نمی‌میریم؟
کارشناسان به واشنگتن پست می‌گویند که بیدار شدن قبل از مرگ مستقیم، واکنش طبیعی به یک کابوس است و راهی برای محافظت از خود در برابر سناریوهای آزاردهنده یا استرس‌زا.
دیردری بارت، روانشناس دانشگاه هاروارد که روی خواب تحقیق می‌کند، می‌گوید: ترس آنها را بیدار می‌کند. اما بیدار شدن قبل از مرگ همیشه اتفاق نمی افتد.
تحقیقات نشان داده است برخی افراد خواب مرگ خود را هم می‌بینند و در موارد معدودی، حتی زندگی پس از مرگشان را.
اگرچه معمول‌تر این است که مردم در اوج رویای مرگ و قبل از مرگ واقعی در آن بیدار شوند، اما برخی مرگ و حتی زندگی پس از آن را هم خواب می بینند.
برای برخی، لحظات پیش از مرگ ترسناک‌ترین بخش است، اما لحظه مرگ واقعی و پس از آن کمتر وحشتناک و در مواردی حتی مثبت است.
در یک مطالعه در سال ۱۹۸۹ روی رویاهای مرگ در میان دانشجویان، برخی احساس آرامش یا آزادی را توصیف کردند.
بارت می گوید این رویاها «بسیار کمتر آزاردهنده هستند و تا آنجا که ناخوشایند باشند، احتمالاً غمگین‌کننده‌اند نه ترسناک، و همین مسئله می‌تواند دلیل ادامه رویا باشد.
در مطالعات بارت روی رویاهای پس از مرگ، شرکت‌کنندگان از ترک بدنشان و انتقال به «تجربه دنیای دیگر»، یا داشتن «بدن دوم شبیه ارواح» یا دیدن واکنش دیگران به مرگشان صحبت کردند.
اما ایده مرگ در رویا ممکن است تنها نمادین باشد و نشان‌دهنده پایان‌های دیگری در زندگی مانند شغل یا رابطه باشد، یا شروع چیزی جدید را منعکس کند.
کلی بولکیلی، محقق حوزه رویا می گوید: در اکثر رویاها، مرگ احتمالاً نمادین یا استعاری است و نشانگر تغییر، از دست دادن و تجدید است. منبع: ايتنا

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.