به گزارشسیتنا به نقل از خبرگزاری «رویترز»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به خبرنگاران گفت: «از تلاشهای واشینگتن در بکارگیری بخش خصوصی برای خدمت به جاهطلبیهای نظامی آن در زمینه فضا آگاهیم».
زاخارووا، همچنین تاکید کرد که چنین سیستمهایی «به اهدافی مشروع برای پاسخ دادن با اقداماتی از جمله اقدامات نظامی تبدیل میشوند.»
شبکه ماهوارههای تجسسی
این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه روسیه پس از آن بیان شد که چند روز پیش پنج منبع آگاه گزارش دادند که شرکت فناوری «اسپیس ایکس» در چارچوب قراردادی محرمانه با یک آژانس اطلاعاتی آمریکا در حال ساخت شبکهای یکپارچه متشکل از صدها ماهواره تجسسی است که نشان دهنده روابط نزدیک میان شرکت فناوریهای فضانوردی متعلق به ایلان ماسک، تاجر میلیاردر آمریکایی و آژانسهای امنیت ملی ایالات متحده است.
بنا بر این گزارش واحد «استارشیلد» وابسته به اسپیس ایکس، مسئولیت ساخت شبکه ماهوارهای را بر اساس قراردادی به ارزش 1.8 میلیارد دلار که در سال 2021 با اداره ملی شناسایی، یک آژانس اطلاعاتی که ماهوارههای جاسوسی را مدیریت میکند، امضا کرده است.
ماریا زاخارووا، در ادامه گفت که اگر این برنامه موفق شود، توانایی دولت و ارتش ایالات متحده را برای نظارت سریع بر اهداف بالقوه تقریباً در هر نقطه از جهان بسیار افزایش میدهد.
سیستم تجسسی نوین و قدرتمند
گزارشهای خبرگزاری «رویترز» که سیتنا منتشر کرد، برای اولین بار فاش کرد که هدف قرارداد «اسپیس ایکس» ساخت یک سیستم پیشرفته و قدرتمند تجسسی است که شامل صدها ماهواره میشود و میتواند با تصویربرداری از سطح زمین به عنوان یک واحد یکپارچه در مدارهای پایینی عمل کند.
بنا به توضیح این منابع چنین سیستم ماهوارهای یکپارچه میتواند اهداف روی زمین را شناسایی و ردیابی کنند و دادهها را با مقامات اطلاعاتی و نظامی آمریکا به اشتراک بگذارند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پایان اظهارات خود گفت که این قرارداد به دولت ایالات متحده امکان میدهد تا با سرعت تصاویری از فعالیتهای روی زمین تقریباً در هر نقطه از جهان به دست آورده و به عملیات اطلاعاتی و نظامی کمک کند.
شایان ذکر است که این طرحها میزان مشارکت «اسپیسایکس» در پروژههای اطلاعاتی و نظامی آمریکا را نشان میدهد و نشاندهنده سرمایهگذاری قابل توجه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در سامانههای ماهوارهای مدار پایین زمین است که هدف آن پشتیبانی از نیروهای زمینی آمریکا است.
انتهای پیام
منبع: سیتنا