این ذرات که هنوز مشاهده نشدهاند، میتوانند به درک بهتر انسان از ماهیت واقعی جهان کمک کنند.
بر اساس نظریه فعلی ذرات بنیادی فیزیک موسوم به «مدل استاندارد»، جهان از ۱۷ ذره اصلی مانند الکترون، بوزون هیگز و دیگر ذرات تشکیل شده است.
اما شواهد به دست آمده توسط اخترشناسان نشان می دهد که انسان تنها ۵ درصد از اجزای تشکیلدهنده جهان را مشاهده کرده و ۹۵ درصد باقیمانده هنوز ناشناخته است.
دانشمندان معتقدند این ۹۵ درصد ناشناخته ممکن است از "ذرات شبح" یا پنهانی تشکیل شده باشد که گمان می رود نوع شبح گونه و زوج ۱۷ ذره شناخته شده در مدل استاندارد باشند.
شتاب دهنده جدید سرن با طول ۲۷ کیلومتر، سه برابر بزرگتر و هزار بار حساس تر از نمونه قبلی است. پژوهشگران امیدوارند با کمک این ابزار پیشرفته، بتوانند ذرات ناشناخته را شناسایی کنند.
در آزمایشهای قبلی، دانشمندان تنها می توانستند بعضی از ذرات را با برخورد به یکدیگر به اجزای کوچکتر تجزیه کنند. اما در روش جدید، قرار است همه ذرات را به سطح سختی بکوبانند تا تجزیه شوند.
سرن بزرگترین مرکز تحقیقات فیزیک ذره ای جهان در سوئیس است که در سال ۲۰۱۲ با شناسایی بوزون هیگز یا «ذره خدا»، یکی از بزرگترین دستاوردهای علمی معاصر را رقم زد و درک انسان از منشا هستی و چگونگی شکل گیری ستارگان را متحول کرد.
اکنون این پژوهشگاه می کوشد تا با کمک تجهیزات پیشرفته جدید، شواهد قطعی از وجود ذرات شبح گونه و ناشناخته را در جهان هستی کشف کند که می تواند پیشرفت های علمی بزرگی را در پی داشته باشد. منبع: ايتنا
اروپا پروژه ۱۲۰ میلیون دلاری کشف «ذرات شبح» را آغاز کرد
- شناسایی 40 هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین
- شفافسازی رودیگر درخصوص پست اینستاگرامیاش درباره ماه رمضان
- سیستم پرداخت سامسونگ با میر روسیه قطع همکاری میکند
- آیا نزول بیتکوین ادامه دار خواهد بود؟
- ذوبآهن به تهران میآید
- عکس های دکوراسیون زیبای رستوران المیرا شریفی مقدم
- فروش آیفون در بزرگترین بازار دنیا سقوط کرد
- خواستگاری رها اعتمادی از گوگوش در آخرین کنسرت
- چگونه میتوان گوشی سرقتی را ردیابی کرد؟
- کلاهبردار آیفون در آمریکا به ۵۱ ماه حبس محکوم شد!
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.