معصومه ابراهیمیهژیر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری مسابقه قصهگویی با موضوع شهدای استان همدان در کنگره ۸ هزار شهید استان اظهار کرد: تیرماه امسال قصه گویی ایرانی در کانون پرورش فکری بعد از ۲۵ سال فعالیت به ثبت ملی رسید و هنر قصهگویی از فعالیتهای اصلی کانون پرورش فکری است و این مبنایی شد که با برپایی مسابقه قصه گویی، شهدای استان را به صورت ویژه و هنرمندانه به جامعه هدف خود معرفی کنیم.
وی افزود: قصه گویی یک هنر و یک بیان هنرمندانه است و بیان هنرمندانه باعث میشود صحنههای قصه گویی در فکر مخاطب شکل بگیرد.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با بیان اینکه در قصه، شخصیتها و حوادث وجود دارند، گفت: در قصه اتفاقها پشت سر هم میافتند و در پایان به یک سرانجام میرسند.
ابراهیمیهژیر خاطرنشان کرد: قصه، هم قابل گفتن است هم قابل شنیدن و این بهترین موقعیت برای درک کودک و نوجوان از حوادثی هست که خودش در آن وجود نداشته مثل جنگ، جهاد، شهادت، ایثار و از خودگذشتگی.
وی با اشاره به نقش کودکان و نوجوانان بیان کرد: این موارد به نقش کودکان و نوجوانان رنگ میدهند و باعث میشود مخاطب به دنبال کشف آن برود و این عامل، سبب ماندگاری تصویرهای قصه در ذهن شنونده میشود.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان عنوان کرد: ما با هنر قصهگویی میتوانیم در نقش بندی شخصیت شهدا در اذهان کودکان و نوجوانان کمک کنیم و از این هنر بهره ببریم.
ابراهیمیهژیر با اشاره به تأثیر کنگره شهدا گفت: این کنگره فرصتی برای کودکان و نوجوانان ایجاد میکند که به زندگی شهدای استان بپردازند و با زبان قصه آنها را به گروههای همسالان خود و دیگر افراد جامعه با زبانی شیرینتر و گویاتر معرفی کنند.
وی افزود: کمیته کودک و نوجوان کنگره ۸ هزار شهید فعالیت خود را از اسفند ماه ۱۴۰۱ شروع و با استفاده از ابزار ادبیات و هنر در همه رشتهها به ویژه نقاشی، خوشنویسی، نماهنگ و پادکست به معرفی شهدای استان همدان پرداخته است.
منبع: مهر