– اخبار ورزشی –
امیر عباس لشگری رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص فعالیت این دانشگاه در لیگهای ورزش کشور در سال 1402 اظهار داشت: در سال گذشته 20 تیم به صورت مصوب در شورای عالی ورزش داشتیم که از این تعداد 12 تیم پسران و 8 هشت تیم دختران بودند. البته تیم تنیس روی میز آقایان را به خاطر اینکه احتمال میدادیم نتیجه مطلوب کسب نکند،حذف کردیم و در نهایت با 19 تیم در لیگهای مختلف شرکت کردیم. یکی از کارهای جدید ما تیمداری در لیگهای پایه رشتههایی بود که لیگ برگزار کردند.
وی تصریح کرد: در دوومیدانی نیز با سپیده توکلی سرمربی تیم صحبت کردیم تا با بازیکنان مستعدد کم سن و سال قرارداد دو ساله ببندیم و تیم پایه نیز در لیگ دوومیدانی داشته باشیم. تیم پایه ما در لیگ دوومیدانی دختران نایب قهرمان شد و تیم بزرگسالان ما در لیگ در جایگاه سوم ایستاد و در مسابقات داخل سالن نیز قهرمان شدیم. در رشته تکواندو نیز تیم ما در دو لیگ نقش جهان و لیگ برتر شرکت کرد. با احتساب همه این تیمها و تیم کبدی که بعد از مصوب شدن 20 رشته ما به رشته باشگاهی اضافه شد، مجموعاً در 23 رویداد شرکت کردیم و موفق به کسب 9 عنوان قهرمانی شدیم.
رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد افزود: ووشو ما برای پنجمین سال متوالی قهرمان شد و تیم تنیس روی میز دختران ما کار خیلی مهمی انجام داد و برای اولین بار و پس از کسب سه عنوان نایب قهرمانی، قهرمان شد. تیم تکواندو ما در جام نقش جهان قهرمان شد و خدا را شکر تیم بسکتبال با ویلچر ما در یک رقابت نزدیک قهرمان کشور شد.
وی خاطرنشان کرد: با فدراسیونها تفاهمنامه و قرارداد داریم که این نفرات زیر نظر مربیان تیم ملی و مربیان خودمان آموزش و تمرین ببینند و در تیمهای پایه دانشگاه در لیگهای پایه حضور داشته باشند. انشالله در سال آینده از همین بچههای مدارس سما استفاده خواهیم کرد و قراردادهای طولانی مدت برای حق رشد خواهیم بست تا به صورت سیستماتیک و برنامهریزی شده کار را جلو ببریم. هدف ما این است که به جای جذب ملیپوشان شناخته شده از مدارس سما به تیمهای خود ورزشکار تزریق کنیم.
لشگری با اشاره به نقش برجسته دانشگاه آزاد در ورزش کشور عنوان کرد: صالحی امیری در زمان ریاست کمیته ملی المپیک عنوان کرد که خیلی از افتخارات و مدالآوریهای ورزش ایران را مدیون دانشگاه آزاد است. بر همین اساس یکی دیگر از موفقیتهای دانشگاه آزاد در سال جاری ملیپوش شدن خیلی از ورزشکاران ما در رشتههای دیگر بود. علاوه بر این چهار مربی ما نیز سرمربی تیمهای ملی شدند. علی شیرآقایی سرمربی تیم ووشو ما در 5 سال گذشته به عنوان سرمربی تیم ملی ساندا ووشو انتخاب و جایگزین امیر اوجاقی شد. رضا ایمانزاده سرمربی تیم تکواندو ما به همراه مجید افلاکی مربی تیم ملی تکواندو شد. در دختران نیز سپیده توکلی سرمربی تیم ملی دوومیدانی شد که چندین و چند سال سرمربی ما بود. زهرا شمس در پاراتیراندازی با کمان مربی شد و قرار شد در پارا کمک کند. این نشان میدهد در بحث کادرفنی نیز به فدراسیونها کمک میکنیم. همین که دانشگاه آزاد روی مربیان جوان سرمایهگذاری میکند و آنها در این باشگاه تجربه کسب میکنند و بعد فدراسیونها برای کمک به بحث فنی رشتههای خود آنها را جذب میکند، نشان دهنده عملکرد موفق ما است.
لشگری با اشراه به راهاندازی سامانه نظارت و ارزشیابی این دانشگاه گفت: در ورزش قهرمانی این سامانه را از بهمن ماه گذشته راهاندازی کردیم و تمامی 31 استان ما تحت پوشش این سامانه قرار گرفتند. هفت شاخص کلی و تعدادی زیر شاخص در نظر گرفتیم و تمامی واحدهای تربیت بدنی بر اساس عملکرد، فعالیتهای خود را با مستندات بارگذاری میکنند تا به تائید استان برسد و ما بر همین اساس کارنامه عملکرد خواهیم داد تا مشخص خواهد کرد هر استان در رنکینگ در چه جایگاهی قرار دارد. این اتفاق از نظر مدیریتی به ما کمک خواهد کرد تا نقاط قوت واحدهای قویتر را تقویت و نقاط ضعف آنها را نیز پوشش بدهیم.
وی با اشاره به برگزاری لیگ همگانی در سال جاری گفت: در ورزش همگانی خدا را شکر پنجمین دوره لیگ همگانی را در آبان و دی ماه برگزار کردیم. تا امروز و در این پنج دوره بالغ بر 245 هزار نفر شرکت کننده حضور داشتند که عدد قابل توجهی است. در هیچ موسسه آموزش عالی این تعداد شرکت کننده حضور نداشته است و دانشگاه آزاد منحصر به فرد است.
رئیس مرکز ورزش و تربیت دانشگاه آزاد با اشاره به برگزاری دورههای مدیریت ورزشی برای فدراسیونها گفت: یکی دیگر از کارهای ماندگار در دانشگاه آزاد که میتواند ورزش دانشگاه آزاد را نسبت به سایر موسسات آموزش عالی و حتی فدراسیونها تمایز بدهد، دوره مدیریت ورزشی مخصوص مربیان الیت و نخبه فدراسیونها است. برای مربیانی که در سطح ملی و لیگهای برتر حضور خواهند داشت یک دوره (اسپورت ام بی ای) طراحی شد که منجر به صدور مدرک خواهد شد. دورهای که 300 ساعت و شش ماه است و با فدراسیون ووشو به عنوان اولین فدراسیون تفاهمنامه امضا شد. خوبی این مدرک این است که مورد تایید فدراسیونها قرار دارد و حتی فدراسیون ووشو این موضوع را در هیئت رئیسه خود مصوب کرد که از سال آینده اگر مربیان ووشو بخواهند در سطح ملی و لیگها حضور داشته باشند، باید این مدرک را کسب کنند.
لشگری با تاکید بر اینکه جای این دورهها در دانشگاه آزاد است، گفت: دانشگاه باید متولی این دورهها باشد و خوشبختانه این اتفاق در حال رقم خوردن است. با رشته ووشو بعد از تعطیلات نوروز و به میزبانی مرکز ورزش اولین دوره این دورهها اتفاق خواهد افتاد. یک تفاهمی با واحد امارات دانشگاه آزاد انجام دادیم که اگر نیاز به برگزاری دوره بینالمللی باشد، بخشی در امارت و به میزبانی واحد دوبی خواهد بود تا مربیان بینالمللی به آنجا یا کیش دعوت شوند. ما در سال آینده چند رویداد بسیار مهم که مهمترین آن المپیک است را در پیش داریم و انشالله بتوانیم کمک کنیم تا جایگاهمان در المپیک ارتقا پیدا کند.
وی در خصوص اینکه هزینه حضور در این دورهها برعهده فدراسیونها خواهد بود، تاکید کرد: هماهنگ کردیم هزینه این دورهها صرفاً از طرف مربیان پرداخت شود. خیلی دنبال بحث درآمدزایی نیستیم، البته با توجه به اینکه جز موسسات آموزش عالی هستیم که به صورت خصوصی اداره میشود و دولتی نیستیم، باید سعی کنیم درآمدهای خود را داشته باشیم. سعی کردیم با همان هزینهای که مربیان پرداخت میکنند، یک بخشی را نیز به فدراسیونها کمک کنیم. فدراسیونها هم از درآمد مالی منتفع خواهند شد و هم مربیان آنها ارتقا علمی و فنی خواهند شد. اساتید را نیز جوری چیدمان کردیم که هم فدراسیونها نفرات برتر را معرفی کنند و بخشی نیز دورههایی است که ما به عنوان مرکز آموزشی در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
وی با تاکید بر نقش دانشگاهها در کشورهای موفق در ورزش گفت: دکتر طهرانچی در یکی از جلسات به درستی اشاره کردند که همه کشورهایی که پیشرفت ورزشی دارند با دانشگاهها در ارتباط هستند و از آموزش پرورش و دانشگاهها به تیم ملی رسیدند. لیگ بسکتبال NBA در بالاترین سطح از دل دانشگاهها در میآید. متاسفانه در کشور ما متاسفانه همه تیمها صنعتی شدند به جای اینکه دانشگاهی باشند. نگاه کنید چند تیم صنعتی در لیگ حضور دارند و چند تیم دانشگاهی؟ تنها تیم دانشگاهی هستیم که در لیگهای کشور شرکت میکنیم. کسانی که سیاست گذاری میکنند باید اختیار را به باشگاههای دانشگاهها بگذارند و دانشگاهها را فعال کنند. از داوری رئیس فدراسیون بسکتبال خواهش کردیم که اجازه بدهد لیگ بسکتبال سه به سه را ما برگزار کنیم. بسکتبال رشته دانشگاهی است. با تمام احترامی که برای تیمهای صنعتی قائل هستیم، حضور آنها در لیگها جز داغ کردن تنور مسابقات هیچ عایدی دیگری ندارد. شاید فدراسیون و فرد نفع موقتی ببرد، اما ماندگار نیستند.
لشگری تصریح کرد: تیمهای صنعتی شاید یک شبه هم تصمیم بگیرند تیمداری نکنند، اما دانشگاه با وجود دانشجویانی که دارد نزدیک 28 تا 30 سال است که در باشگاههای کشور تیمداری میکنیم. دلیل آن این است که بخشی زیادی از این بازیکنان دانشجوی ما هستند و از ما مطالبه میکنند که تیم داشته باشیم. اگر دانشگاهها در ورزش حضور داشته باشند جذب بیشتر دانشجو خواهند داشت. یکی از پرطرفدارترین رشتههای ما در دانشگاه آزاد اسلامی تربیت بدنی است و تعداد جذب دانشجویان ما با چهار موسسه آموزش عالی دیگر قابل مقایسه نیست.
وی افزود: دلیل این علاقه به رشته تربیت بدنی نیز باشگاه دانشگاه آزاد است. فردی که ورزش قهرمانی و حرفهای انجام میدهد، ترجیحش بر این است در دانشگاهی درس بخواند که ورزش حرفهای داشته باشد. 90 درصد بازیکنان باشگاهی ما دانشجویان دانشگاه آزاد هستند که نه تنها شهریه را به آنها تخفیف میدهیم بلکه برای آنها درآمد نیز ایجاد میکنیم. باید سیاست به این سمت برود که دانشگاههای ما در حوزه حرفهای و قهرمانی ورود کنند. فلسفه وجود یونیورسیاد این است که دانشگاه باید با ورزش قهرمانی پیوستگی ایجاد کند، اما متاسفانه در کشور ما اینطور نیست.
لشگری با اشاره به سختیهای دانشگاه آزاد در لیگهای مختلف تاکید کرد: دانشگاه آزاد را تیمهای حرفهای و صنعتی اذیت میکنند و به نوعی درصدد حذف آن هستند، اما سفت و سخت ایستادیم. از دل همین تیمها نفرات جدید به تیمهای ملی رسیدند. بنیامین فرجی در تنیس روی میز را ما کشف کردیم و در حال حاضر رنکینگ یک نوجوانان جهان است. فرجی 11 ساله و بچه مدرسهای بود که ما با او در تیم بزرگسالان قرارداد بستیم.
وی در پایان گفت: وقتی دبیر در مصاحبهای میگوید مدیون دانشگاه آزاد است برای همین موضوعات است. رحمان عموزاد از دانشگاه آزاد عموزاد شد و علیرضا رضایی او را آورد. انصافاً دکتر طهرانچی همه جوره حمایت کرده است و خواستار بازیکن سازی است. همان طور که علم آموزی میکنیم و دانشجویان ما نخبه کشور و دانشمندان این کشور میشوند، چرا نباید در ورزش اینگونه باشیم. طهرانچی گفت بازیکن سازی کنید حتی اگر نتیجه هم نگرفتیم برای من مهم نیست. درست است به این قهرمانیها میبالیم اما اصل مسئله زایش و ایجاد بازیکن برای معرفی به فدراسیونها است. برای همین تیمهای پایه ما فعال شدند و سال آینده تعداد این تیمها بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع: پارس فوتبال