به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، در روزهای اخیر انتشار گفتوگوی بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت، در روزنامه اطلاعات حواشی متعددی در رسانههای فارسیزبان داخلی و خارجی به دنبال داشته است. نقل قول روزنامه اطلاعات و این رسانهها به این گونه است که به دلیل صحبتهای انتقادی او از وضعیت مهاجرت نخبگان حمایت از رصدخانه مهاجرت قطع شده است و قرار است این نهاد پژوهشی تعطیل شود.
کمی بعد، سیدرضا میرنظامی، رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، اخبار منتشر شده را تکذیب کرد و گفت: «جدیدترین وصولی رصدخانه مربوط به ۱۷ تیر امسال است که ۵۰۰ میلیون از معاونت دریافت کردهاند.» وی در تفسیر گفته صلواتی تأکید کرد: «درباره فضای فیزیکی هم صرفاً بخشی از فضای مازاد رصدخانه به صورت موقت و با اطلاع قبلی در اختیار تیم اجرایی کنفرانس سیاستگذاری قرار گرفته است و ساختمان محل فعالیت رصدخانه همچنان در اختیار آنها بوده و خواهد بود. همچنین هیچ تصمیمی از طرف معاونت علمی برای لغو یا کاهش حمایتهای مالی از فعالیت های رصدخانه اخذ نشده و به فعالیتشان ادامه خواهند داد.»
بنا به پیگیری خبرگزاری فارس و اعلام مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری، این معاونت در حال حاضر هیچ تصمیمی جهت کاهش یا حذف حمایتها از رصدخانه را ندارد و حتی بر لزوم افزایش دقت و کیفیت گزارش ها نیز تأکید کرده است. رصدخانه در ۵ ماه گذشته طی چندین مرحله اعتبار بودجه و کمک مالی دریافت نموده است. مجموع دریافتیهای این مرکز از معاونت در سال جاری و تنها در این ۵ ماه، به میزان ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان و به اشکال مختلف بوده است.
ادعای قطع بودجه رصدخانه در حالی مطرح میشود که اخیرا و در ۲۸ خردادماه سال جاری، موافقتنامه همکاری به مبلغ ۲ میلیارد تومان با رصدخانه منعقد شده و بنا به اعلام معاونت علمی، به فاصله یک ماه از انعقاد آن، ۵۰ درصد آن پرداخت شده است.
جدیدترین پرداختی معاونت علمی و فناوری نیز به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان در ۱۷ تیرماه بوده که به حساب رصدخانه واریز شده است. همچنین طی نامهنگاریهای حاضر قرار است که به زودی ۲۵۰ میلیون تومان دیگر نیز پرداخت گردد.
از طرفی، معاونت علمی و فناوری دو واریزی ۱۰۰ میلیون تومانی، یعنی مجموعا ۲۰۰ میلیون تومان برای کمک به رصدخانه و در پی اعلام نیاز فوری آن در تاریخ ۱۰ خردادماه پرداخت کرده است. این مبلغ طی درخواست مستقیم رئیس رصدخانه از معاونت علمی برای کمک بوده است.
با توجه به اطلاعات اعلامی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ادعای قطع بودجه و حمایت مالی از رصدخانه نمیتواند صحت داشته باشد. علاوه بر این موافقتنامه جدید نیز برای همکاری منعقد شده است.
گفتنی است رصدخانه مهاجرت ایران، یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی است که مطالعه وضعیت مهاجرت ایرانیان را در دستور کار خود قرار دارد. این مرکز با همکاری پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تأسیس شده است.
پایان پیام/
منبع: فارس